25 Τρομακτικά Μέρη στον Πλανήτη Γη που θα σας Κόψουν την Ανάσα! Εσύ θα Τολμούσες να τα Επισκεφτείς;


Υπάρχουν κάποια μέρη εκεί έξω στον κόσμο, όπου ο κίνδυνος και το μυστήριο κρύβονται πίσω από κάθε γωνιά. Θα θέλαμε να δείτε μερικά από αυτά εδώ. Αλλά σας προειδοποιούμε: συνεχίστε παρακάτω μόνο αν είστε αρκετά γενναίοι!

Παλαιό Εβραϊκό Νεκροταφείο, Πράγα, Τσεχική Δημοκρατία

Κηδείες πραγματοποιήθηκαν σε αυτό το νεκροταφείο, από το 1439 έως το 1787. Σε αυτό το συγκριτικά μικρό κομμάτι γης, έχουν περίπου 100.000 άνθρωποι που έχουν ταφεί συνολικά και υπάρχουν και 12.000 ταφόπλακες. Οι εργαζόμενοι έθαβαν περισσότερους νεκρούς πάνω από τους ήδη υπάρχοντες, λόγο έλλειψης χώρου. Στο νεκροταφείο υπάρχουν μέρη με 12 στρώματα τάφων. Με την πάροδο του χρόνου, το έδαφος κρεμάσει, αποκαλύπτοντας παλιές ταφόπλακες. Το αποτέλεσμα είναι ένα νεκροταφείο που φαίνεται εντελώς τρομακτικό.

Το νησί της Κούκλας, Μεξικό

Το νησί στο Μεξικό είναι έρημο και κατοικείται μόνο από μια συλλογή από τρομακτικές κούκλες παιδιών. Το 1950, , ένας ερημίτης ο Julian Santana Barrera, λέγεται ότι έχει αρχίσει τη συλλογή από κούκλες και τις κρέμασε σε ένα νησί νότια της Πόλης του Μεξικού, σε μια προσπάθεια να φέρει την ειρήνη στην ψυχή ενός μικρού κοριτσιού που είχε πνιγεί. Ο ίδιος ο Barrera πνίγηκε στο νησί στις 17 Σεπτεμβρίου 2001. Η συλλογή από περίπου 1.000 κούκλες είναι ακόμα εκεί.

Νησί Hashima, Ιαπωνία

Η Hashima είναι ένας πρώην οικισμός εξόρυξης άνθρακα, που ιδρύθηκε το 1887. Θεωρήθηκε ένα από τα πιο πυκνοκατοικημένα μέρη στη Γη. Το 1959, συνολικά 5.259 άνθρωποι ζούσαν εκεί, αλλά η ακτογραμμή έχει μήκος μόνο περίπου 1 χιλιόμετρο. Τελικά, έγινε ασύμφορη για να εξαγάγετε το κάρβουνο και το ορυχείο έκλεισε το 1974. Ο οικισμός εντάχθηκε στις πόλεις-φαντάσματα σε όλο τον κόσμο.

Παρεκκλήσι των σκελετών, Πορτογαλία

Αυτό το εκκλησάκι χτίστηκε τον 16ο αιώνα από έναν Φραγκισκανό μοναχό. Δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλο, αλλά περιέχει τα οστά των 5.000 μοναχών. Η φράση «Καλύτερη είναι η ημέρα του θανάτου από την ημέρα της γέννησης» είναι γραμμένο στην οροφή του.

Δάσος Αυτοκτονίας, Ιαπωνία

«Το δάσος της αυτοκτονίας» είναι το ανεπίσημο όνομα του δάσους Aokigahara, που βρίσκεται στο νησί της Honshu στην Ιαπωνία. Είναι διαβόητό ως ο προτιμώμενος τόπος όπου οι άνθρωποι πηγαίνουν για να αυτοκτονήσουν. Μια προειδοποίηση στέκεται στην είσοδο: «Η ζωή σας είναι το ανεκτίμητο δώρο των γονιών σας. Σκεφτείτε την οικογένειά σας – καλέστε μας στο 22 – 0110 ».

Εγκαταλελειμμένα ψυχιατρικό νοσοκομείο, Πάρμα, Ιταλία

Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου, Τσεχική Δημοκρατία

Αυτή η εκκλησία στο χωριό Lukova εγκαταλείφθηκε το 1968, αφού μέρος της οροφής του κατέρρευσε κατά τη διάρκεια μιας κηδείας. Ο καλλιτέχνης Jakub Hadrava τοποθέτησε πρόσφατα μια συλλογή από τρομακτικά γλυπτά στην εκκλησία, δίνοντας στο χώρο μια ιδιαίτερα δυσοίωνη ατμόσφαιρα.

Κατακόμβες του Παρισιού, Γαλλία

Ένα δίκτυο από υπόγειες σήραγγες και σπηλιές που χρησιμοποιούνταν ως χώρος βασανιστηρίων, βρίσκονται κάτω από το Παρίσι. Το συνολικό τους μήκος, σύμφωνα με διάφορες πηγές, είναι κάπου μεταξύ 187 έως 300 χιλιομέτρων. Από το τέλος του 18ου αιώνα, τα λείψανα περίπου 6 εκατομμυρίων άνθρωποι έχουν ενταφιαστεί εκεί.

Centralia, Pennsylvania, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Οφείλεται σε μια υπόγεια φωτιά που ξέσπασε πριν από 50 χρόνια και η οποία συνεχίζει να σιγοκαίει μέχρι σήμερα. Ο αριθμός των κατοίκων της Centralia μειώθηκε από 1.000 το 1981 σε μόλις 7 το 2012.

Αγορά Akodessewa, Τόγκο

Αυτή η αγορά με δήθεν μαγικά αντικείμενα και βότανα έχει εξαπλωθεί έξω από το κέντρο της Λομέ, την πρωτεύουσα του Τόγκο στη Δυτική Αφρική.

Νησί πανούκλας, Ιταλία

Λέγεται ότι έχει χρησιμοποιηθεί ως τόπος εξορίας για τα θύματα της πανούκλας από τη Ρωμαϊκή εποχή και 160.000 άνθρωποι είναι θαμμένοι εκεί.

Λόφος των Σταυρών, Λιθουανία

Τόπος ταφής από Μούμιες, Φιλιππίνες

Γέφυρα Overtoun, Σκωτία

Πρόκειται για ένα παλιό μονότοξο γεφύρι που δεν απέχει πολύ από το μικρό χωριό της Σκωτίας, Milton. Κατά τα μέσα του 20ου αιώνα, παράξενα πράγματα άρχισαν να συμβαίνουν εκεί. Δεκάδες σκυλιά άρχισαν να πηδούν από την κορυφή της υψηλής γέφυρας μήκους 15 μέτρων και πέθαιναν στους βράχους. Για λόγους που δεν είναι απολύτως σαφείς, η γέφυρα έγινε ένα πραγματικά επικίνδυνο σημείο για αυτά τα ζώα.

Σπήλαιο Actun Tunichil Muknal, Μπελίζ

Το Actun Tunichil Muknal είναι ένα σπήλαιο που βρίσκεται όχι και πολύ μακριά από το San Ignacio, Μπελίζε. Είναι ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρο που περιέχει αποδεικτικά στοιχεία του πολιτισμού των Μάγια.

Leap Castle, Ιρλανδία

Νεκροταφείο Chauchilla, Περού

Ιερό του Τοφέθ, Τυνησία

Νησί των φιδιών, Βραζιλία

Buzludzha, Βουλγαρία

Χώρα των νεκρών, Ρωσία

Εγκαταλελειμμένο στρατιωτικό νοσοκομείο της Beelitz-Heilst?tten, Γερμανία

Ημιτελής Γραμμή του μετρό, Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής

Κρεμαστά Φέρετρα της Sagada, Φιλιππίνες

Credit: BrightSide

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta