25 Επτασφράγιστα Μυστικά για τα Ξενοδοχεία που ΚΑΝΕΝΑΣ Ταξιδιωτικός Πράκτορας δεν πρόκειται Ποτέ να σου Αποκαλύψει!

Αν έχετε μείνει ποτέ σε ξενοδοχείο, μάλλον έχετε παρατηρήσει κάποια ενδιαφέροντα πράγματα και πιθανόν να έχετε απορίες. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε 25 κόλπα, συμβουλές και πληροφορίες για τα ξενοδοχεία που δεν θέλει να σας αποκαλύψει κανείς. Έχετε τα στο νου σας την επόμενη φορά που θα θελήσετε να κάνετε κράτηση.

1. Τα αστέρια δεν σημαίνουν τίποτα

Όταν βλέπουμε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, στο μυαλό μας αυτό σημαίνει ότι είναι ένα από τα καλύτερα και πιο πολυτελή ξενοδοχεία που υπάρχουν. Αυτό μπορεί να ισχύει σε κάποιες περιπτώσεις, αλλά τα αστέρια δεν είναι πάντα ενδεικτικά της ποιότητας της διαμονής.

Τα αστέρια υποδεικνύουν την ποσότητα ανέσεων που είναι διαθέσιμες, για παράδειγμα το μέγεθος των δωματίων, το wifi, την πισίνα, το γυμναστήριο, κλπ. Μπορεί να μείνετε, λοιπόν, σε ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων, αλλά η εξυπηρέτηση να είναι για ένα αστέρι.

2. Αυτό που όντως σημαίνουν τα αστέρια…

Τι φιλοδώρημα πρέπει να δίνετε στον οικονόμο. Αν και φαίνεται ότι αυτή η συνήθεια έχει αρχίσει να βγαίνει εκτός μόδας, είναι καλό ένας επισκέπτης να δίνει φιλοδώρημα – στην τελική ο οικονόμος κάνει την πιο επικίνδυνη (και αηδιαστική) δουλειά στο ξενοδοχείο.

Τα αστέρια υποδεικνύουν το ποσό του φιλοδωρήματος: 5 ευρώ για τα τρία αστέρια, 10 ευρώ για τα τέσσερα, 20 ευρώ για τα πέντε. Και να θυμάστε, το προσωπικό αλλάζει από μέρα σε μέρα, άρα καλό είναι να δίνετε συχνά φιλοδώρημα.

3. Δεν χρειάζεται να επιλέξετε ευρωπαϊκό πρωινό

Μπορεί να ακούγεται ιδιαίτερο, αλλά στην ουσία αυτό που σας σερβίρουν είναι μπαγιάτικα γλυκά και μήλα που μοιάζουν φτιαγμένα από κερί. Οι έμπειροι επισκέπτες ξενοδοχείων ξέρουν ότι ο ζεστός μπουφές είναι που αξίζει.

Τι γίνεται αν το δωμάτιο σας έχει μόνο ευρωπαϊκό πρωινό; Μπορείτε να ζητήσετε κάτι καλύτερο. Ρωτήστε αν σερβίρεται ζεστό πρωινό και αν ναι, τότε επιλέξτε αυτό. Μπορεί να πετύχετε ομελέτα και βάφλες. Τέλειο!

4. Ζητήστε γωνιακό δωμάτιο

Αν έχετε κλειστοφοβία στα μικροσκοπικά δωμάτια των ξενοδοχείων, δεν χρειάζεται να ζητήσετε μεγαλύτερο δωμάτιο. Απλά ζητήστε ένα γωνιακό που είναι εγγυημένα μεγαλύτερο. Αν δεν σας πειράζει να ζητήσετε να σας αναβαθμίσουν το δωμάτιο ανοιχτά, περιμένετε μέχρι να φύγουν οι υπόλοιποι πελάτες. Έτσι αυξάνονται οι πιθανότητες στο δεκαπλάσιο.

5. Αν θέλετε κρεβάτι king size, ελέγξτε το δύο φορές

Ακόμα και αν το κλείσατε πολύ καιρό πριν, δεν είναι σίγουρο ότι το πολυτελές σας δωμάτιο θα είναι διαθέσιμο μέχρι να φτάσετε. Καλέστε για να επιβεβαιώσετε ότι θα έχετε το κρεβάτι που ζητήσατε και καλέστε ακόμα μία φορά τη μέρα που θα φτάσετε. Έτσι το προσωπικό θα έχει το νου του σε σας και θα αυξήσετε τις πιθανότητες να πάρετε το κρεβάτι που ζητήσατε.

Δείτε στο βίντεο 20 ακόμη χρήσιμες συμβουλές και κόλπα!

Εσείς τα γνωρίζατε;

Credit: tiphero.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta