24 Καθημερινά Αντικείμενα που ΚΑΝΕΙΣ δεν είχε Ιδέα σε ΤΙ χρησιμεύουν. Με το 14ο θα Πάθετε Πλάκα!

Χρησιμοποιούμε καθημερινά πολλά αντικείμενα τα οποία παίζουν μικρό ή μεγάλο ρόλο στην ζωή μας, αλλά πλέον θεωρούμε την χρήση τους δεδομένη. Υπάρχουν όμως και κάποια αντικείμενα τα οποία έχουν βολικές εναλλακτικές χρήσεις τις οποίες δεν είχαμε σκεφτεί!

1. Η τρύπα στο καπάκι του στυλό δεν είναι για να μην στεγνώνει το μελάνι, αλλά για να μην μπλοκάρει ο αεραγωγός σε περίπτωση που κάποιο παιδί καταπιεί το καπάκι.

2. Οι τρύπες στα παράθυρα του αεροπλάνου υπάρχουν για δύο λόγους. Ο ένας είναι για να μειώνεται η διαφορά πίεσης ανάμεσα στο εσωτερικό του αεροπλάνου και την εξωτερική ατμόσφαιρα. Ο άλλος είναι για να μην θολώνουν τα παράθυρα.

3. Το επιπλέον ύφασμα στα καινούρια ρούχα δεν είναι για να κάνουμε μπαλώματα, αλλά για να ελέγξουμε πώς αντιδρά το ύφασμα σε διάφορα απορρυπαντικά.

4. Η μικροσκοπική τσέπη στα παντελόνια παλιά χρησιμοποιούνταν για να μπαίνει το ρολόι.

5. Τα πριτσίνια στις τσέπες των τζιν χρησιμοποιούνταν για να είναι οι ραφές πιο ανθεκτικές.

6. Οι τρύπες στα σταράκια έχουν δύο χρήσεις – μια προφανή, δηλαδή να αερίζεται το παπούτσι, και μια όχι και τόσο προφανή: επειδή αυτά τα παπούτσια χρησιμοποιούνταν για το μπάσκετ, μπορούσαν να δέσουν σε αυτές ένα κορδόνι για να κάνουν το παπούτσι πιο σφιχτό.

7. Η τρύπα στο μέτρο χρησιμοποιείται για να στερεώνεται πάνω σε καρφιά ή βίδες.

8. Η οδοντωτή άκρη του μέτρου χρησιμοποιείται για να κάνετε σημάδι στον τοίχο σε περίπτωση που δεν έχετε μολύβι πρόχειρο.

9. Η τρύπα στο χερούλι της κατσαρόλας χρησιμεύει εκτός από το να κρεμάτε την κατσαρόλα και στο στερέωμα της κουτάλας όταν μαγειρεύετε για να μην λερώνετε.

10. Η τρύπα στην κουτάλα για τα μακαρόνια λειτουργεί και σαν δείκτης για μία μερίδα μακαρόνια.

11. Το βελάκι στον μετρητή καυσίμων μας δείχνει από ποια πλευρά γεμίζει το αυτοκίνητο.

12. Η κυματιστή πλευρά στα τσιμπιδάκια είναι χρήσιμη όταν μπαίνει από μέσα, γιατί συγκρατεί καλύτερα τα μαλλιά πάνω στο κεφάλι.

13. Η τρύπα στην βάση της κλειδαριάς υπάρχει για δύο λόγους. Πρώτον, για να περνάει το νερό της βροχής και να μην σκουριάζει το εσωτερικό και δεύτερο για να μπορείτε να λαδώνετε εύκολα την κλειδαριά.

14. Ο κύλινδρος στο καλώδιο του λάπτοπ περιέχει μαγνητισμένο οξείδιο του σιδήρου. Ο κύλινδρος αυτός αποτρέπει την ηλεκτρομαγνητική παρεμβολή, όπως καμιά φορά όταν πάτε το κινητό σας κοντά σε ηχείο και κάνει περίεργο θόρυβο.

15. Οι γραμμές που είναι χαραγμένες πάνω στην λεπίδα του χαρτοκόπτη είναι για να κόβετε την λεπίδα στα σημεία αυτά σε περίπτωση που θέλετε να είναι πιο κοφτερή.

16. Τα “καρφάκια” στα καπάκια από αλοιφές είναι για να τρυπάτε το προστατευτικό από αλουμινόχαρτο όταν ανοίγετε την συσκευασία.

17. Οι γραμμές πάνω στα γράμματα Φ και Ξ στο πληκτρολόγιο λειτουργούν σαν δείκτες για το που πρέπει να ακουμπάτε τα δάχτυλα σας για να γράφετε με την τεχνική τυφλής γραφής.

18. Η τρύπα στον χάρακα υπάρχει για να τον κρεμάτε.

19. Αυτά τα εξογκώματα στον φορτιστή του iPhone είναι για να τυλίγετε το καλώδιο.

20. Αυτή η κουκκίδα ανάμεσα στην κάμερα και το φλας είναι στην πραγματικότητα μικρόφωνο.

21. Το καπάκι των Tic Tac έχει μια ειδική θήκη για να βγαίνει ακριβώς μια καραμέλα.

22. Τα μπουκάλια των αναψυκτικών έχουν ένα πλαστικό κομμάτι το οποίο βοηθά έτσι ώστε να διατηρείται το ανθρακικό.

23. Η μπλε πλευρά της γόμας όντως σβήνει το στιλό, αλλά σε πολύ σκληρό και ανθεκτικό χαρτί, διαφορετικά το σκίζει.

24. Η εσοχή στα μπουκάλια του κρασιού λέγεται ότι υπάρχει για να μπορεί να κρατάει ο σερβιτόρος το μπουκάλι καλύτερα. Στην πραγματικότητα βοηθά να ρυθμίζεται η πίεση μέσα στο μπουκάλι όταν ανοίγει ο φελλός. Στα μπουκάλια με αφρώδεις οίνους η εσοχή είναι πιο μεγάλη γιατί η πίεση είναι μεγαλύτερη.

Credit: boredomtherapy.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta