24 Καθημερινά Αντικείμενα που ΚΑΝΕΙΣ δεν γνωρίζει τη Χρήση τους. Ειδικά με το Τελευταίο θα Πάθετε Πλάκα!

1. Το άνοιγμα στο καπάκι του στιλού

Η πιο διαδεδομένη άποψη είναι ότι η τρύπα αυτή υπάρχει για να επιτρέπει στον αέρα να περνάει στα πνευμόνια σε περίπτωση που κάποιος καταπιεί το καπάκι. Δεν είναι όμως ακριβώς έτσι. Αν το καπάκι κολλήσει στην τραχεία, τότε η βλεννώδης μεμβράνη πρήζεται. Η τρύπα αυτή εμποδίζει το καπάκι να απορροφηθεί από την μεμβράνη.

2. Η μικροσκοπική τρύπα στο παράθυρο του αεροπλάνου

Τα παράθυρα του αεροπλάνου είναι φτιαγμένα από δύο κομμάτια πλαστικού. Το εσωτερικό τζάμι θα μπορούσε να σπάσει, εξαιτίας της διαφοράς της πίεσης μέσα και έξω από το αεροπλάνο. Οι μικροσκοπικές τρύπες επιτρέπουν στον αέρα να περνάει από την καμπίνα στον χώρο ανάμεσα στα δύο τζάμια και να εξισορροπεί την πίεση.


3. Το κομμάτι υφάσματος που έχουν μαζί τους μερικά ρούχα

Δεν είναι για να τα ράψετε σε περίπτωση που τρυπήσουν τα ρούχα σας. Χρησιμοποιούνται για να δοκιμάσετε πώς αντιδρά το ύφασμα σε διάφορα καθαριστικά και χημικά.

4. Η μικρή τσέπη μέσα στην τσέπη του τζιν σας

Η πιο κοινή απάντηση είναι για να χωράει τα πpοφυλακτικά. Φυσικά, μπορεί να χωράει διάφορα μικροπράγματα, αλλά δεν είναι αυτή η αρχική της χρήση. Εμφανίστηκε στα τζιν Levi’s το 1873 για τα ρολόγια τσέπης.

5. Εντάξει, αλλά για ποιο λόγο υπάρχουν αυτά τα κουμπιά; 

Όταν ο Levi Strauss έφτιαξε το πρώτο τζιν, ήταν συνηθισμένο πρόβλημα το ότι χαλούσε εύκολα. Αυτά τα κουμπιά τα έφτιαξε για να αυξάνουν την αντοχή στα πιο σημαντικά σημεία.

6. Έχετε προσέξει αυτές τις τρύπες που υπάρχουν στα Converse All Stars;  

Ο κύριος λόγος είναι και ο προφανής: για να αερίζονται. Αλλά κάποιοι νομίζουν πως αρχικά είχαν σχεδιαστεί σαν παπούτσια για μπάσκετ και θα μπορούσαν να βγαίνουν κορδόνια από κει για να εφαρμόζουν καλύτερα.

7. Ξέρετε που χρησιμεύει αυτή η τρύπα που υπάρχει στη μεζούρα;

Ο λόγος που υπάρχει είναι για να μπορεί να στερεωθεί σε καρφιά για να μπορείτε να μετρήσετε μία απόσταση χωρίς να γλιστρήσει.

8. Και ο λόγος που είναι έτσι η άκρη του;

Είναι αρκετά προφανές αν το προσέξετε λίγο καλύτερα. Φανταστείτε να θέλετε να σημαδέψετε ένα σημείο μέτρησης, αλλά να μην έχετε ένα στυλό ή κάτι άλλο. Μπορεί να σας λύσει τα χέρια!

9. Κουτάλα μαγειρέματος

Είσαι σπίτι και μαγειρεύεις μακαρόνια. Τα μακαρόνια είναι έτοιμα και έχεις ξεκινήσει τις διαδικασίες για τη σάλτσα. Το κατσαρολάκι με το χερούλι συνήθως έχει μια τρυπούλα στην άκρη. Φυσικά και δεν είναι ΜΟΝΟ για να το κρεμάς στον τοίχο. Δεν έχεις που να αφήσεις την κουτάλα σου και βαριέσαι να λερώνεις πιάτο για να την αφήσεις; Η τρυπούλα στην άκρη του χερουλιού, σε πληροφορώ, είναι γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο. Και καλή όρεξη.

10. Η τρύπα στην κουτάλα για τα μακαρόνια

Η τρύπα αυτή είναι σχεδιασμένη για να υπολογίζετε την ποσότητα μακαρονιών που χρειάζεται η μερίδα του ενός ατόμου.

11. Ένδειξη δεξαμενής

Θα μου πεις, καλά, χαζός ήμουν; Δεν ξέρω, εσύ να μου πεις. Το βελάκι, λοιπόν, δίπλα στην αντλία της βενζίνης μάς δείχνει πού είναι η τάπα του αυτοκινήτου μας ώστε να φουλάρουμε το ντεπόζιτο. Τσίτα τα γκάζια!

12. Γιατί η μία πλευρά της φουρκέτας κάνει αυτό το zigzag?

Αυτό είναι εύκολο! Η πλευρά με τις ραβδώσεις θα πρέπει να είναι προς τη μεριά που είναι το κρανίο για να εφαρμόζει καλύτερα.

13. Έχετε παρατηρήσει ποτέ αυτή την μικρή τρύπα κάτω από τις κλειδαριές;

Υπάρχει εκεί για αρκετούς λόγους. Ο πρώτος είναι για να φεύγει το νερό εάν το χρησιμοποιείτε σε εξωτερικούς χώρους, έτσι ώστε να μην σκουριάσει. Επίσης, η τρύπα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να λαδώσετε την κλειδαριά και να δουλεύει σωστά.

14. Ο κύλινδρος στα καλώδια

Σίγουρα το έχετε παρατηρήσει. Ονομάζεται “χάντρα φερρίτη” και χρησιμοποιείται για να καταστέλλει θορύβους υψηλής συχνότητας σε ηλεκτρονικά κυκλώματα. Η κατασκευή του είναι εξαιρετικά απλή: διαθέτει ένα ένθετο από φερρίτη γύρω από το οποίο τυλίγεται το καλώδιο.

15. Ξέρετε πώς να χρησιμοποιείτε ένα κοπίδι; 

Κοιτάξτε λίγο καλύτερα την λεπίδα. Βλέπετε τις γραμμές; Μπορείτε να σπάσετε τη λεπίδα σε όποιο σημείο θέλετε και θα έχετε μία καινούργια, κοφτερή λεπίδα στη στιγμή. Για να το καταφέρετε, βγάλτε το καπάκι από πίσω και χρησιμοποιήστε το για να τη σπάσετε.

16. Και γιατί κάποιες αλοιφές έχουν αυτό το καρφί στο καπάκι τους;

Ξεβιδώστε το, γυρίστε το ανάποδα και πιέστε το. Το μικρό αυτό καρφί θα σας βοηθήσει να ανοίξετε την αλοιφή χωρίς καθόλου κόπο.

17. Και γιατί υπάρχουν μικρά εξογκώματα εκεί που είναι τα πλήκτρα “F” και “J” στο πληκτρολόγιο;   

Οι πιο εκπαιδευμένοι δακτυλογράφοι θα το ξέρουν ήδη. Αυτά τα εξογκώματα υπάρχουν για να μας βοηθάνε να τοποθετούμε τους δείκτες πάνω στο πληκτρολόγιο, στα συγκεκριμένα πλήκτρα.

18. Ποιος ο λόγος που υπάρχει αυτή η τρύπα στους χάρακες; 

Εύκολο. Για να τους κρεμάμε.

19. Έχετε προσέξει αυτή την μικρή τρύπα δίπλα από την κάμερα του iPhone;

Στην ουσία είναι ένα μικρόφωνο για όταν χρησιμοποιείτε την πίσω κάμερα.

20. Tic Tac

Τα αγαπημένα αυτά μικρά κουφετάκια που μικρός τα αγόραζες και έκανες πως παίρνεις χάπια, εκτός από 1 θερμίδα, έχουν κι άλλο καλό. Συνήθως όταν ήθελες να δώσεις σε φίλο σου πήγαινες για ένα και σου ‘φευγαν πέντε. Μα φυσικά και υπήρχε λύση στο πρόβλημα αυτό: το μικρό καπάκι στην εσωτερική πλευρά έχει μία προεξοχή για να δέχεται ακριβώς ένα κουφετάκι με το κάθε άνοιγμά του. Τώρα μπορείς να βγάλεις μόνο ένα κουφετάκι και η θερμίδα να παραμείνει μία.

21. Και ο πλαστικός δίσκος κάτω από τα καπάκια; 

Υπάρχει για να κρατάει τα πάντα μέσα στο μπουκάλι. Χωρίς αυτό, το διοξείδιο θα έφευγε αμέσως.

22. Το γαλάζιο κομμάτι της γόμας

Όλοι πιστεύουν ότι η χρήση του είναι να σβήνει τον στιλό από το χαρτί. Η πραγματική του χρήση όμως ήταν να σβήνει το μολύβι από πιο χοντρά φύλλα, γιατί το ροζ κομμάτι άφηνε σημάδι. Οι κατασκευαστές διαπίστωσαν ότι ο κόσμος δεν καταλάβαινε την πραγματική χρήση, κι έτσι άρχισαν να διαδίδουν την χρήση του για το σβήσιμο του στιλό. Κάποιοι μάλιστα έβαλαν στο μπλε κομμάτι και την εικόνα ενός στιλό.

23. Και γιατί τα μπουκάλια του κρασιού έχουν αυτό το βαθούλωμα στον πάτο τους;

Στην ουσία υπάρχει για να αντισταθμίζει την πίεση που δέχεται το περιεχόμενό του κατά τη διάρκεια της ζύμωσης. Τα πλάγια και το κάτω μέρος του μπουκαλιού είναι ευαίσθητα και αυτό το βαθούλωμα βοηθάει να μοιραστεί ισάξια η πίεση μέσα στο μπουκάλι. Αυτό είναι πολύ πιο βαθύ στα μπουκάλια της σαμπάνιας, γιατί δέχονται πολύ περισσότερη πίεση.

Credit: buzzfeed.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta