22 Πανέξυπνοι Τρόποι για να Εξοικονομήσετε Χρόνο

Όλοι μας σε κάποιο σημείο δεν βρίσκουμε χρόνο ή ενέργεια για να κάνουμε όλα τα πράγματα που σχεδιάζουμε κατά τη διάρκεια της μέρας. Αλλά υπάρχουν αρκετές τεχνικές που μπορούν να αυξήσουν τη παραγωγικότητά σας. Διαβάστε τις 22 πιο αποτελεσματικές τεχνικές:

1. Αποφασίστε τι είναι σημαντικό, γιατί σε 5 χρόνια, το 80% όσων κάνετε σήμερα δε θα έχει σημασία.

2. Ο ύπνος, το φαγητό και η γυμναστική μπορούν να τριπλασιάσουν την επίδοσή σας, καθώς αυξάνουν τη συγκέντρωση, το κίνητρο και τα επίπεδα ενέργεια.

3. Ο κανόνας των 2 λεπτών: αν μπορείς να κάνεις κάτι (όπως να απαντήσεις σε ένα e-mail ή μια δουλειά του σπιτιού) σε 2 λεπτά, κάντην τώρα. Αν την αφήσετε για αργότερα, θα σας πάρει 5 λεπτά ή παραπάνω.

4. Ο κανόνας των 5 λεπτών: η μεγαλύτερη πρόκληση για την αναβλητικότητα είναι να θέσετε ως στόχο να εργαστείτε 5 λεπτά σε μια μεγάλη εργασία. Θα δείτε ότι προχωράει καλά πέρα από τα 5 λεπτά, καθώς μπαίνετε σε κανονικό ρυθμό.

5. Η αλυσίδα παραγωγικότητας του Seinfeld: αν θέλεις να είσαι καλός σε κάτι, κάντο κάθε μέρα, χωρίς εξαιρέσεις σε αργίες.

6. Μικρές συνήθειες
που σχετίζονται με τον κανόνα των 5 λεπτών, βοηθάει να αποκτήσετε καλές συνήθειες γρήγορα.

7. Η μνήμη σας είναι κακή. Βγάλτε τα όλα από το κεφάλι σας, ακόμα και αν είστε ιδιοφυΐα. Σημειώστε τα σε ένα τετράδιο, στο κινητό ή σε application.

8. Λιγότερα εργαλεία. Οι καλύτερες εφαρμογές για υπενθυμίσεις και λίστες με πράγματα που πρέπει να κάνετε είναι η Cultured Code’s Things και η Google Calendar.

9. Η ρουτίνα νικάει τα εργαλεία. Χρειάζεστε πειθαρχία και αυτό σημαίνει δύο πράγματα: μπορείτε να σχεδιάζετε τη μέρα σας μόλις ξυπνήσετε και να σημειώσετε μια σύντομη ανασκόπηση καθημερινά. Αυτό θα σας βοηθήσει να μείνετε οργανωμένοι, να βάλετε προτεραιότητες και να κάνετε τις πιο σημαντικές εργασίες. Θα σας γλιτώσει ώρες.

10. Για 30 λεπτά ασχοληθείτε αποκλειστικά με την τρέχουσα εργασία σας, χωρίς διακοπές από κινητά, Facebook, ή οτιδήποτε άλλο.

11. Πάντα να φοράτε τα ακουστικά σας. Δε χρειάζεται να ακούτε μουσική, αλλά θα αποθαρρύνει τους άλλους να σας πλησιάσουν και να σας διακόψουν.

12. Προγραμματισμός με Email μηδέν εισερχόμενα. Μη διαβάζετε τα email σας από το ξεκίνημα της μέρας ούτε το βράδυ, αλλά κάντε το 3 φορές ημερησίως: στις 11 π.μ., στις 2 μ.μ. και στις 5 μ.μ. και καθαρίστε τα εισερχόμενά σας, κρατώντας μόνο τα σημαντικά.

13. Το ίδιο ισχύει με τις κλήσεις του κινητού. Μην είστε πάντα διαθέσιμος και κάντε επιλεκτικές απαντήσεις.

14. Ομαδοποιήστε μικρές εργασίες, όπως αλληλογραφία, κλήσεις, Facebook κτλ.

15. Οι 3 πιο σημαντικές εργασίες. Ξεκινήστε τη μέρα σας με το πιο σημαντικό πράγμα το πρωί.

16. Πάρτε σημαντικές αποφάσεις το πρωί και αυτοματοποιήστε όλα τα υπόλοιπα (αναθέστε, ομαδοποιήστε, κτλ)

17. Πάντα να ρωτάτε τον εαυτό σας ποιο είναι το πιο δυναμικό πράγμα που μπορείτε να κάνετε τώρα. Και εφαρμόστε τον κανόνα #4.

18. Ταχυδρομήστε συχνά, για να γλιτώσετε να παράδωσε πράγματα από κοντά.

19. Η πίεση μπορεί να κάνει θαύματα. Κάντε χρήση ανταμοιβών ή δεσμευτείτε δημόσια.

20. Προγραμματισμένη αναβολή. Ο εγκέφαλός σας χρειάζεται λίγη ξεκούραση, και μερικές φορές ένα διάλειμμα μπορεί να κάνει θαύματα.

21. Διαγραφή. Πείτε όχι. Αγνοήστε. Πολλοί θα σας μισήσουν γι’ αυτό, αλλά θα έχετε χρόνο να κάνετε άλλα πράγματα. Γιατί να κάνετε κάτι για κάποιον που δε τον συμπαθείτε ιδιαίτερα;

22. Ψεύτικη ανικανότητα. Είναι ένας διπλωματικός τρόπος να εφαρμόσετε τον προηγούμενο κανόνα.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta