19 Εξωπραγματικά Γεγονότα που ακούγονται σαν Ψέματα, αλλά ισχύουν 100%. Το 18ο θα σας αφήσει με Ανοιχτό το Στόμα!

Είναι διασκεδαστικό να είσαι επιστήμονας και να κάνεις κάθε μέρα διαφορετικά πειράματα, ακόμα και τρελά – όπως το να μετράς τα μυρμήγκια όλης της γης, να ζητάς από ένα δελφίνι να μιλήσει στο τηλέφωνο ή να παρατηρείς τις πεταλούδες σε έναν σεισμό.

Ξέρουμε ότι αυτά τα πειράματα μπορούν να αποδείξουν απίστευτα γεγονότα. Επιλέξαμε και σας παρουσιάζουμε τα καλύτερα:

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης είναι παλιότερο από την αυτοκρατορία των Αζτέκων. Οι πρώτοι φοιτητές πήγαν στην Οξφόρδη το 1096, ενώ η πόλη-κράτος των Αζτέκων Tenochtitlan ιδρύθηκε το 1325.

Όταν δίνουμε μια υπόσχεση, δίνουμε το δαχτυλάκι μας. Αυτό σημαίνει ότι όποιος αθετήσει την υπόσχεση, πρέπει να κόψει το δαχτυλάκι του. Η συνήθεια αυτή ξεκίνησε στην Ιαπωνία.

Στον Δία και τον Κρόνο βρέχει διαμάντια. Η πίεση στους δύο αυτούς πλανήτες μπορεί να μετατρέψει τον άνθρακα σε διαμάντια.

Υπάρχουν πάνω από 1,6 εκατομμύρια μυρμήγκια ανά άτομο στην Γη. Οι επιστήμονες υπολογίζουν ότι υπάρχουν 1 με 10 τετράκις εκατομμύρια μυρμήγκια στον κόσμο.

Υπάρχουν περισσότερα τεχνητά παρά αληθινά φλαμίνγκο στον κόσμο. Τα ζωντανά ανέρχονται στα 2 με 3 εκατομμύρια, ενώ τα ψεύτικα φτάνουν το 1 δισεκατομμύριο.

Η φράουλα δεν είναι μούρο, αλλά ένα υπερβολικά μεγάλο δοχείο που φέρει τα φρούτα – δηλαδή τα σπόρια.

Οι μπανάνες, ωστόσο, είναι μούρα. Το φυτό από όπου βγαίνει η μπανάνα είναι ένα τεράστιο είδος χόρτου. Ο ορισμός του μούρου είναι ένα μαλακό και χυμώδες φρούτο που περιέχει σπόρους. Αυτό ακριβώς είναι η μπανάνα.

Το πυρόσωμα είναι ένα κούφιο σκουλήκι μήκους 30 μέτρων που ζει στον ωκεανό. Αποκαλείται και μονόκερος της θάλασσας και είναι πολύ σπάνιο.

Ο Μιθριδάτης IV δεν μπορούσε να δηλητηριαστεί, γιατί είχε ανοσία στα δηλητήρια. Έπινε μικρές δόσεις από μικρή ηλικία για να αποκτήσει ανοσία. Κατά την επανάσταση, οι Ρωμαίοι προσπάθησαν να τον δηλητηριάσουν, αλλά δεν τα κατάφεραν.

Αν ζούσαμε σε πλήρες σκοτάδι, θα μπορούσαμε να είμαστε ξύπνιοι για 36 ώρες και θα χρειαζόμασταν 12 ώρες ξεκούραση.

Το πέλμα μας έχει το ίδιο μήκος με τον πήχη, ο αντίχειρας έχει το ίδιο μήκος με την μύτη και τα χείλη μας είναι τόσο μακριά όσο ο δείκτης.

Η διαστημική στολή του Neil Armstrong φτιάχτηκε σε εργοστάσιο σουτιέν.

Το “Gadget” ήταν μία από τις πρώτες ατομικές βόμβες που φτιάχτηκαν το 1943 σαν μέρος του Manhattan Project.

Η Anne Hodges ήταν η μόνη που επέζησε από χτύπημα μετεωρίτη.

Τα κοάλα είναι τα μόνα ζώα με μοναδικό δακτυλικό αποτύπωμα πέρα από τον άνθρωπο.

Η επιφάνεια της Ρωσίας είναι μεγαλύτερη από του Πλούτωνα. Η Ρωσία έχει έκταση 17.098.246 τετραγωνικά χιλιόμετρα, ενώ η επιφάνεια του Πλούτωνα είναι 16.650.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα.

Το πρώτο πράγμα που κάνει μια μαϊμού όταν αναγνωρίζει τον εαυτό της στον καθρέφτη είναι να κοιτάξει την βουβωνική της χώρα.

Τα δελφίνια μπορούν να μιλήσουν στο τηλέφωνο και να αναγνωρίσουν σε ποιον μιλάνε.

Μπορείς να επιζήσεις από επίθεση καρχαρία παραμένοντας ακίνητος. Μείνετε ακίνητοι και προσπαθήστε να απομακρυνθείτε αργά αργά. Παρατηρήστε τον καρχαρία και όταν απομακρυνθεί, βρείτε τρόπο να φύγετε.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta