18 απίθανες καταστάσεις από την Ιαπωνία που αποδεικνύουν ότι είναι μια χώρα γεμάτη εκπλήξεις

18 απίθανες καταστάσεις από την Ιαπωνία που αποδεικνύουν ότι είναι μια χώρα γεμάτη εκπλήξεις

Η Ιαπωνία, ή αλλιώς η Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, είναι  ένα από τα πιο εκπληκτικά μέρη στη Γη. Εκεί για αιώνες η παράδοση συνυπάρχει ειρηνικά  με την καινοτομία και την τεχνολογική εξέλιξη. Επίσης, η Ιαπωνία δεν είναι τυχαίο ότι έχει το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο.

Εμείς επειδή θαυμάζουμε πραγματικά αυτή τη μοναδική χώρα,  βρήκαμε 18 λόγους για να ενθουσιαστείτε κι εσείς μαζί μας.

  • Το Τόκιο είναι η ασφαλέστερη μητρόπολη στον κόσμο.

Το ερευνητικό κέντρο της Economist Intelligence Unit δημοσίευσε μια αξιολόγηση των ασφαλέστερων πόλεων στον κόσμο, που περιελάμβανε κατηγορίες όπως η πληροφόρηση και η προσωπική ασφάλεια, η υγειονομική περίθαλψη και η υποδομές. Το Τόκιο κέρδισε την πρώτη θέση, η Σιγκαπούρη τη δεύτερη, και την τρίτη θέση πήρε μια άλλη ιαπωνική πόλη, η Οσάκα.

  • Λεπτομερείς οδηγίες

© ru-japan.livejournal.com

Η Ιαπωνία είναι γεμάτη με οδηγούς και εγχειρίδια που ακόμα και οι ξένοι τουρίστες μπορούν εύκολα να κατανοήσουν, γιατί τα κείμενα συχνά μεταφράζονται στα αγγλικά κι έχουν εικόνες.

  • Τα μικρά γιαπωνεζάκια έχουν κοινά γενέθλια.

© Eurasia Press / Photononstop / Ανατολικά νέα

Πλησιάζει η 15η Νοεμβρίου, η οποία είναι μια μεγάλη γιορτή για όλα τα παιδιά ηλικίας 3, 5 ή 7 ετών και ονομάζεται Shiti-Go-San, το οποίο μεταφράζεται ως “Επτά-Πέντε-Τρία”. Αυτοί οι  αριθμοί θεωρούνται μαγικοί στην Ιαπωνία, και αυτές οι ηλικίες συμβολίζουν κρίσιμα στάδια ανάπτυξης.

  • Μαζική πρωινή γυμναστική

© Rodrigo Reyes Μαρίνα / AFLO / ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ

Οι μαθητές και οι υπάλληλοι των περισσότερων εταιρειών ξεκινούν τη μέρα τους με μια κοινή γυμναστική το πρωί. Αυτή η παράδοση υπάρχει από το 1928 και υποστηρίζεται ευρέως, καθώς όχι μόνο κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα, αλλά τους ενθαρρύνει να έρθουν πιο κοντά, κάτι που είναι πολύ σημαντικό σε μια χώρα όπως η Ιαπωνία.

  • Ιδιαίτερες Παρασκευές

© EAST NEW

Δεν είναι μυστικό ότι οι περισσότεροι εργαζόμενοι στην Ιαπωνία υποφέρουν σε καθημερινή βάση από κόπωση λόγω της υπερβολικής εργασίας τους. Για να το καταπολεμήσει αυτό, η κυβέρνηση, ενέκρινε ένα πρόγραμμα που ονομάζεται «Ιδιαίτερες Παρασκευές». Οι εργαζόμενοι μπορούν να εγκαταλείψουν τις εργασίες τους  αρκετές ώρες νωρίτερα ,την τελευταία Παρασκευή του κάθε μήνα. Ο πρώτος που επωφελήθηκε από αυτή την πρωτοβουλία (και για να ενθαρρύνει τους άλλους να το πράξουν) ήταν ο Υπουργός Οικονομίας Χιροσίτζ Σέκο , που πήγε να παίξει τένις μετά τη δουλειά.

13. Οι εταιρείες έχουν ιστορία χιλιάδων χρόνων.

© Wikipedia Commons

Τα δικαιώματα της ιδιοκτησίας είναι πολύ αυστηρά στην Ιαπωνία και γι ‘αυτό υπάρχουν κυριολεκτικά αρχαίες ξενοδοχειακές μονάδες , όπως το Hoshi Ryokan (ένα παραδοσιακό ιαπωνικό ξενοδοχείο). Υπάρχει από το 718 και διοικείται από την ίδια οικογένεια για 46 γενιές.

12. Υπέροχα ιερά μέρη άγριας ζωής

© handai_fox / twitter.com

Μεταξύ αυτών είναι το Zao Fox Village που βρίσκεται στο Νομό Miyagi του νησιού Honshu. Είναι ένα χωριό γεμάτο άγριες  ​​αλεπούδες και όλοι, εκτός από (προφανώς) τα μικρά παιδιά, μπορούν να τα επισκεφθούν και να τα ταΐσουν.

11. Επισκευές δρόμων

© Kyodo / FOTOLINK / Associated Press / Ανατολικά νέα

Το 2014, μια τεράστια τρύπα 45 πόδια βαθιά προέκυψε σε ένα δρόμο στη Φουκουόκα. Η τρύπα αυτή ίσως να προκλήθηκε από την κατασκευή του μετρό, αλλά, ευτυχώς, κανείς δεν τραυματίστηκε. Τώρα είναι δύσκολο να πιστέψουμε ότι στην πραγματικότητα η τρύπα επιδιορθώθηκε σε μόλις 48 ώρες, γεγονός που εντυπωσίασε τους χρήστες του Διαδικτύου παγκοσμίως.

10. Οι εργαζόμενοι συντήρησης των δρόμων είναι προσεκτικοί

© 24warez.ru

Αυτοί οι εργαζόμενοι στο δρόμο έχουν καλύψει το αυτοκίνητο κάποιου με καμβά για να το προστατεύσουν από τη βρωμιά κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους.

9. Μέγιστη άνεση με ελάχιστο χώρο

© barmoska.livejournal.com

Οι Ιάπωνες ζουν συνήθως σε μικρά διαμερίσματα, ωστόσο, όλα τα νέα κτίρια έχουν νεροχύτες στα μπαλκόνια τους για να κάνουν τη φροντίδα λουλουδιών εύκολη.

8. Προσοχή στη λεπτομέρεια

© Λάουνα Λάουνα / DEPOSITPHOTO.COM

Ακόμη και στα φρεάτια. Μερικά από αυτά τα φρεάτια θα μπορούσαν να ανταγωνίζονται εκθέματα μουσείων.

7. Σιδηροτροχιές

© imago stock & people / ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΝΕΑ

Τα τρένα υψηλής ταχύτητας  Shinkansen ονομάζονται “αμαξοστοιχίες σφαίρας” όχι χωρίς λόγο. Φτάνουν τις ταχύτητες των 320 χλμ / ώρα, ώστε οι επιβάτες τους να φτάνουν εγκαίρως στη δουλειά ή στα μαθήματά τους. Δεν είναι μυστικό ότι η καθυστέρηση δεν επιτρέπεται στην Ιαπωνία, ακόμα κι αν δεν είναι από λάθος του ίδιου του ατόμου.

6. Ένα σύστημα ειδοποίησης σε όλα τα κινητά τηλέφωνα

© EAST NEWS

Εκτός από το εθνικό σύστημα J-Alert που επιτρέπει στην κυβέρνηση να προειδοποιεί τους πολίτες μέσω των media και των μεγαφώνων, υπάρχει επίσης κι ένα σύστημα ειδοποιήσεων με SMS. Είναι ενσωματωμένο σε κάθε σύγχρονο κινητό τηλέφωνο και σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης επιτρέπει στις τοπικές αρχές να προειδοποιούν όλους όσους βρίσκονται στην συγκεκριμένη περιοχή, μέσα σε 4-20 δευτερόλεπτα.

5. Απίστευτη ποικιλία τροφίμων

© legoland.jp

Μπορείτε να βρείτε οτιδήποτε στην Ιαπωνία, από τις παραδοσιακές κρέπες Okonomiyaki μέχρι τα γλυκά σοκολάτας με γεύση sakura. Επιπλέον, πρόκειται να ανοίξει μία καφετέρια για τους οπαδούς των Lego, όπου θα μπορείτε να δοκιμάσετε τρόφιμα που μοιάζουν με Lego. Μην ανησυχείτε, όμως, δε θα χάσουν τη νοστιμιά τους.

4. Λαχανικά που μοιάζουν με έργα τέχνης

© reddit.com

Η τέχνη του mukimono, ή στολισμός λαχανικών και φρούτων, είναι ευρέως διαδεδομένη στην Ιαπωνία. Κάθε περιοχή έχει το δικό της θέμα mukimono. Υπάρχει ένα ειδικό μαχαίρι για σκάλισμα (αρχικά χρησιμοποιούταν για να χαράξει τα θαλασσινά).

3. Οδοντόκρεμα που βοηθά στη θεραπεία των δοντιών

© MediaforMedical / Andrey Armyagov / EAST NEWS

Ο ιαπωνικός επιστήμονας Kazue Yamagashi εφήυρε μια οδοντόκρεμα που μπορεί να αποκαθιστά γρήγορα και χωρίς πόνο τα ραγίσματα και τις μικρές ρωγμές στα δόντια. Πρώτον, η ουσία που περιέχεται στην οδοντόπαστα  υγροποιεί ελαφρώς  την επιφάνεια του σπασμένου σμάλτου. Μετά από 3 λεπτά, η πάστα κρυσταλλώνεται και η τεχνητή ύλη εισέρχεται σταθερά στη δομή του φυσικού σμάλτου.

2. Περίεργες εφευρέσεις

© imgur

Η Ιαπωνία είναι παγκοσμίως γνωστή για τις περίεργες ,αλλά συνάμα εντυπωσιακές της εφευρέσεις για δημόσια χρήση. Ένας διαστολέας στόματος για αισθησιακά χείλη, ένα προσάρτημα για smartphone για να φιλήσεις τον αγαπημένο σου, ένα μαξιλάρι με τα γόνατα μιας γυναίκας , είναι μόνο μερικά από τα περίεργα πράγματα που έχουν οι Ιάπωνες στην αγορά τους.

1. Ιαπωνικά σχολεία

© Yukishot

Τα ιαπωνικά σχολεία είναι ίσως τα πιο προοδευτικά σχολεία στον κόσμο. Για παράδειγμα, δεν βάζουν βαθμούς. Αντ ‘αυτού, οι εκπαιδευτικοί καθορίζουν σε ποιο βαθμό οι μαθητές τους είναι προετοιμασμένοι για το μάθημα. Στα σχολεία απαγορεύεται η χρήση κινητών τηλεφώνων. Αν οι μαθητές πιαστούν να χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο, μπορούν να τους απαλλάξουν από την τιμωρία μόνο οι γονείς τους. Τα ιαπωνικά σχολεία δεν διαθέτουν προσωπικό καθαρισμού, διότι η καθαριότητα  γίνεται από τους ίδιους τους μαθητές.

διαφορετικό

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta