17 Σπάνιες Ιστορικές Φωτογραφίες που Αξίζει να Δείτε Όλοι! Απλά Δείτε την Γυναίκα με την πιο Λεπτή Μέση στον Κόσμο!

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών, όλες οι φωτογραφίες εμφανίστηκαν στον κόσμο μόλις τον προηγούμενο αιώνα, όμως τώρα υπάρχει σε κάθε κινητό μια κάμερα. Παρ ‘όλα αυτά, οι φωτογράφοι του παρελθόντος, ήταν σε θέση να απαθανατίσουν πολλά ενδιαφέροντα γεγονότα.

Σας παρουσιάζουμε ακόμα μια συλλογή φωτογραφιών, που θα μείνουν για πάντα στην ιστορία.

1. Η πρώτη φωτογραφία ενός ανθρώπου το 1838

Είναι η λεωφόρος du Temple στο Παρίσι, τραβηγμένη από τον Louis Daguerre από το παράθυρό του, την άνοιξη του 1838. Στην φωτογραφία έχει απαθανατιστεί μόνο ένα αγόρι να καθαρίζει τα παπούτσια του πελάτη του.

2. Ινδικό τατουάζ στο πρόσωπο μιας λευκής γυναίκας 1863

Οι γονείς της Olive Oatman σκοτώθηκαν το 1859 όταν ήταν μόλις 14 ετών. Η ίδια έχει απαχθεί από Ινδιάνους, και στη συνέχεια πωλήθηκε ως σκλάβα στη φυλή Mojave. Μετά από 5 χρόνια παραμονής στη φυλή, η κοπέλα κατάφερε να επιστρέψει στην αμερικανική κοινωνία. Πιθανώς οι Mojave δεν αντιμετώπιζαν την Olive σαν σκλάβα, αλλά ως ισότιμη, δεδομένου ότι της έκαναν το ίδιο τατουάζ που κάνουν όλα τα μέλη της φυλής.

3. Η άσεμνη χειρονομία πρώτη γνωστή φωτογραφία 1886

Ο παίκτης του μπέιζμπολ Charles Radbornu έκανε κάτι που δεν χαροποίησε τον φωτογράφο και αποκαλύφθηκε στο θάλαμο εκτύπωσης. Η κίνηση αυτή έμεινε στην ιστορία ως η πρώτη αγενής χειρονομία του κόσμου αποτυπωμένη σε φωτογραφία.

4. Φοιτητές μετά το παιχνίδι στο χιόνι 1893

Έτσι έμοιαζαν οι φοιτητές του Princeton μετά από ένα φαινομενικά αθώο παιχνίδι με χιονόμπαλες. Εύκολα μπορεί να τους περάσει κανείς για στρατιώτες που έχουν επιστρέψει από το πεδίο της μάχης, ή θύματα εξαγριωμένων μελισσών.

5. Γλύπτης βοηθά στην απόκρυψη των τραυματισμών ενός παλαίμαχου, 1917

Στις αρχές του 20ου αιώνα, η πλαστική χειρουργική ακόμα ήταν όνειρο θερινής νυκτός, αλλά υπήρχε μια εναλλακτική λύση: μια μάσκα, που αντικαθιστά τα χαμένα μέρη του προσώπου. Μία από τους ειδικούς στην κατασκευή τέτοιων μασκών ήταν η γλύπτρια Anna Coleman Ladd.

Φυσικά, αυτή η μέθοδος δεν μπορεί να επιστρέψει στο άτομο το παλιό του πρόσωπο, αλλά πολλοί από αυτούς προσαρμόστηκαν και δεν προχώρησαν σε αυτοκτονία.

6. Ο ψηλότερος άνθρωπος στην ιστορία των ιατρικών παρατηρήσεων, δεκαετία του 1930

«Ο καλός γίγαντας» Robert Pershing Wadlow παραμένει μέχρι σήμερα ο ψηλότερος άνθρωπο στην ιστορία: το ύψος του ήταν 2,72 cm και ζύγιζε 199 κιλά. Δυστυχώς, ο Robert έζησε μια πολύ σύντομη ζωή και πέθανε το 1940 σε ηλικία 22 ετών.

7. Ο Γερμανός εργαζόμενος αρνείται να σηκώσει το χέρι του σε χαιρετισμό των Ναζί το 1936

Αυτός ο άντρας ήταν ο August Landmesser. Με τη χειρονομία του, εξέφρασε τη διαφωνία με τις πολιτικές του Τρίτου Ράιχ, εξαιτίας της οποίας δεν θα μπορούσε να είναι παντρεμένος με την Irma Eckler, μια γυναίκα Εβραίας καταγωγής. Στη συνέχεια η Irma στάλθηκε σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, όπου θανατώθηκε, και ο August βρέθηκε στο ποινικό τάγμα και εξαφανίστηκε.

8. Βαρέλι μπύρας σε αεροπλανοφόρο, 1944

Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έτσι γινόταν η παράδοση της μπύρας στους Βρετανούς στρατιώτες, που πολέμησαν στη Νορμανδία.

9. Η μέλλουσα βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ υπηρετεί στο στρατό, το 1945

Κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, η μελλοντική βασίλισσα της Μεγάλης Βρετανίας υπηρέτησε στο στρατό ως μηχανικός και ως οδηγός ασθενοφόρου. Σε αυτή την φωτογραφία, η Πριγκίπισσα Ελισάβετ κρατάει ένα ρολόι – ένα δώρο από τους συναδέλφους της στο στρατόπεδο εκπαίδευσης.

10. Αμερικανοί στρατιώτες επιστρέφουν στην πατρίδα τους το 1945

Μετά το τέλος των εχθροπραξιών στη Δυτική Ευρώπη το πλοίο «Βασίλισσα Ελισάβετ» με ασφάλεια μετέφερε τους Αμερικανούς στρατιώτες στη Νέα Υόρκη.’

11. Σοφία Λόρεν και Τζέιν Μάνσφιλντ, 1957

Έτσι περιέγραψε την κατάσταση η ίδια η Σοφία Λόρεν: «Το Studio Paramount είχε οργανώσει ένα πάρτι για μένα. Υπήρχαν όλοι οι διάσημοι. Μία από τις τελευταίες ηθοποιούς που ήρθαν ήταν η Τζέιν Μάνσφιλντ. Ήξερε ότι όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω της. Πού ήταν τα μάτια μου; Ναι, κοιτούσα τα στήθη της, επειδή φοβήθηκα ότι θα πεταχτούν έξω από το φόρεμα απευθείας στο πιάτο μου.»

12. Η γυναίκα με την λεπτή μέση στον κόσμο, 1959

Η Βρετανίδα Ether Granger αποφάσισε να προχωρήσει σε ακραίες αλλαγές προκειμένου να ευχαριστήσει τον σύζυγό της William. Φορούσε έναν κορσέ, χωρίς να τον αφαιρεί το βράδυ, καθώς και ψηλά τακούνια και piercing, το οποίο ο σύζυγός της τρύπησε την μύτη της Ethel με ασημένια βελόνα. Με την πάροδο του χρόνου, η περίμετρος της μέσης της μειώθηκαν από 62 εκατοστά στα 33, που της επέτρεψε να μπει στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

13. Το εξώφυλλο των Beatles Abbey Road κινείται προς τα πίσω 1969

Οι περισσότεροι έχουμε δει την περίφημη φωτογραφία από το εξώφυλλο του άλμπουμ Abbey Road. Αλλά υπάρχουν και άλλες φωτογραφίες των Beatles, που τραβήχτηκαν στο ίδιο σημείο: συνολικά υπήρξαν 6. Παρεμπιπτόντως, το λευκό Volkswagen Beetle, που εμφανίστηκε τυχαία στη σκηνή, το 1986 πωλήθηκε σε δημοπρασία για 2.530 βρετανικές λίρες.

14. Ένα από τα πρωτότυπα του «Θείου Σαμ», 1970

Ο θείος Σαμ, ο οποίος κοιτάζει αυστηρά έχοντας πίσω του εκλογικές αφίσες είναι μια συλλεκτική φωτογραφία. Ο Walter Botts, ο άντρας που πόζαρε τον «θείο Σαμ» για την διάσημη αφίσα του J.M. Flagg.

15. Οικογενειακή φωτογραφία στη Σελήνη, 1972

Ο αστροναύτης Charles Duke, ο οποίος συμμετείχε στην αποστολή «Απόλλων 16», άφησε στην επιφάνεια του δορυφόρου μας φωτογραφία της οικογένειάς του.

16. Ιρανοί ποπ τραγουδιστές πριν από την ισλαμική επανάσταση του 1979

Πριν από την Ισλαμική Επανάσταση το 1979, πολλοί κάτοικοι του Ιράν είχαν την ίδια εμφάνιση με Ευρωπαίους ή Αμερικανούς: φορούσαν μοντέρνα ρούχα, οι γυναίκες δεν έκρυβαν τα μαλλιά τους και δεν δίσταζαν να εμφανιστούν με μπικίνι στην παραλία.

17. Ο Κερτ Κομπέιν παίζει κιθάρα στον αέρα, 1993

Αυτή η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στο Instagram του Lenny Kravitz, λέγοντας ότι έγινε στις 2 Σεπτεμβρίου του 1993 κατά τη διάρκεια της τελετής του MTV Music Awards. Ο Lenny τραγουδούσε στη σκηνή το τραγούδι «”Are You Gonna Go My Way» και ο Κέρτ στέκεται στα παρασκήνια, και τον «συνοδεύει» με την κιθάρα του.

Μπόνους: Ο Leonardo DiCaprio πήρε τελικά βραβείο Όσκαρ το 2016

Αυτή η φωτογραφία είναι πρόσφατη, αλλά είναι σίγουρο ότι θα μείνει στην ιστορία για δύο λόγους: 1) Ο Leo πήρε τελικά το Όσκαρ του 2) ο ηθοποιός ήταν τόσο χαρούμενος που δεν θα μπορούσε να αντισταθεί σε μια μικρή αναστάτωση. Λοιπόν, ας μην τον κατηγορήσει γι ‘αυτό, γιατί περίμενε το πολυπόθητο αγαλματίδιο για 12 χρόνια.

Credit: Adme

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta