16 Πράγματα που αξίζει να αφήσουμε Πίσω μας, με την Νέα Χρονιά.

Η ανατολή μιας νέας χρονιάς είναι εκ φύσεως γεμάτη με συναρπαστικές ελπίδες και υποσχέσεις. Αλλά πολλοί άνθρωποι ξεχνούν ότι για να πραγματοποιήσουμε την ευχές μας ότι θα καλυτερεύσουν τα πράγματα, πρέπει να κάνουμε κάτι οι ίδιοι.

Αν πραγματικά θέλετε αυτός ο χρόνος να είναι καλύτερος από τον προηγούμενο, από την 1η Ιανουαρίου, πρέπει να ρίξετε μια ματιά σε αυτά τα 16 πράγματα τα οποία θα ήταν καλό να αποχαιρετήσετε.

  • Πείτε «γεια» στις φωνές στο κεφάλι σας που σας λένε ότι δεν μπορείτε να κάνετε ή να είστε κάτι. Λένε ψέματα και θα έπρεπε να το γνωρίζατε ήδη.
  • Πείτε «γεια» στην ανάγκη σας για επιβεβαίωση. Όλοι χρειαζόμαστε επιβεβαίωση που και που, αλλά δεν πρέπει να την κυνηγάμε συνεχώς. Όταν ξέρετε τον εαυτό σας πραγματικά, δε χρειάζεται να αναζητάτε την επιβεβαίωση από κάποιον άλλο.
  • Πείτε «γεια» σε όλες τις στιγμές για τις οποίες δεν είστε και τόσο περήφανοι. Ξεχάστε τις και θυμηθείτε ότι είστε ένας άνθρωπος που ακόμα μαθαίνει πώς να ζει.
  • Πείτε «γεια» σε υποσχέσεις που δεν κρατήσατε και καταλάβετε ότι το timing είναι τα πάντα, και το καλό πράγμα αργεί να γίνει.
  • Πείτε «γεια» στις αμφισβητήσεις για τον εαυτό σας και την αρνητικότητα που έφερε η προηγούμενη χρονιά. Μπορεί να μην είναι το χαρούμενο τέλος που θέλατε, αλλά ίσως είναι η χαρούμενη αρχή που δεν περιμένατε.
  • Πείτε «γεια» στις στιγμές που κλάψατε, που πονέσατε, και που καταφέρατε να περάσετε ένα ακόμα εμπόδιο. Αργά ή γρήγορα, θα φτάσετε στην γραμμή του τερματισμού.
  • Πείτε «γεια» σε ανθρώπους που δε σας θέλουν. Δεν είναι γραφτό να είναι στη ζωή σας, για κάποιο λόγο. Επικεντρωθείτε σε αυτούς που θέλουν και νοιάζονται.
  • Πείτε «γεια» στην ανάμνηση που συνεχίζετε να παίζετε στο μυαλό σας ξανά και ξανά, είτε είναι καλή είτε κακή, αυτή που σας κρατάει ξύπνιους τη νύχτα και αναρωτιέστε που πήγε και αν θα συμβεί ξανά. Τις ξαναπαίξατε και τις σταματήσατε πολλές φορές. Είναι ώρα να βρείτε κάτι άλλο.
  • Πείτε «γεια» στην εξάρτηση από το κινητό, το λάπτοπ ή τα κοινωνικά δίκτυα, ή σε οτιδήποτε με το οποίο έχετε εμμονή. Περάστε περισσότερο χρόνο στη φύση και μάθετε στον εαυτό σας ότι οτιδήποτε σε μεγάλες ποσότητες θα σας πνίξει.
  • Πείτε «γεια» στις προσδοκίες που είχατε για τον εαυτό σας και δεν πραγματοποιήθηκαν. Η ζωή είναι μπερδεμένη καμιά φορά και το τελευταίο που θέλετε είναι να κολλήσετε στο χάος που μπορεί να δημιουργηθεί.
  • Πείτε «γεια» σε όλα αυτά που είπαν άλλοι για εσάς, αυτά που σας έκαναν να αγαπάτε τον εαυτό σας λιγότερο. Σκεφτείτε πόσα λίγα ξέρουν αυτοί για εσάς και την προσωπική σας ιστορία ή για τον λόγο που είστε έτσι όπως είστε. Σκεφτείτε ότι σε κάποιους αρέσει να μειώνουν τους άλλους για να νιώθουν καλά οι ίδιοι, και όταν το κάνετε, αποχαιρετίστε αυτούς τους ανθρώπους.
  • Πείτε «γεια» στις στιγμές που ήσασταν ανώριμοι, απαράδεκτοι ή παράλογοι. Θυμηθείτε ότι αυτές οι στιγμές θα σας υπενθυμίζουν ότι δεν είστε τέλειο και ότι εξελίσσεστε. Δείτε το σαν μια ταπεινωτική εμπειρία και προχωρήστε.
  • Πείτε «γεια» στις στιγμές που σας έλειψε κάποιος, αλλά δε λείψατε σε εκείνον. Στο τέλος δε θα σας λείπει καθόλου, και θα μάθετε ότι σε άλλους λείπετε περισσότερο από όσο νομίζετε.
  • Πείτε «γεια» στο ταξίδι που δεν κάνατε, ή την πόλη που δεν πήγατε, ή το γάμο που χάσατε, ή τις ευκαιρίες που σας προσπέρασαν. Δεν θα πάνε όλα σύμφωνα με τα σχέδια σας και δε χρειάζεται να φορτώνετε ενοχές πάνω σας όπου πάτε. Δείτε το σαν υπενθύμιση ότι όσο σκληρά κι αν προσπαθείτε, δε θα έχετε πάντα τον έλεγχο.
  • Πείτε «γεια» σε όλα τα ελαττώματα που βλέπετε στον καθρέφτη και όλες τις φορές που δε σας άρεσε αυτό που βλέπατε. Αγοράστε καινούριο καθρέφτη αν χρειαστεί, και αρχίστε να σας αρέσει αυτός που βλέπετε.
  • Τέλος, πείτε «γεια» στη σκέψη ότι η επόμενη χρονιά θα είναι η ίδια και τίποτα δε θα αλλάξει, και αρχίστε να καλωσορίζετε όλες τις υπέροχες πιθανότητες, όλα τα όνειρα και τις ευκαιρίες που σας περιμένουν.

Credit: brightside.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta