15 Άκρως Σοκαριστικές Απαιτήσεις που έχουν οι Αεροπορικές Εταιρίες από τις Αεροσυνοδούς τους. Η 8η είναι Απαράδεκτη!

Για να ακολουθήσει μια γυναίκα το επάγγελμα της αεροσυνοδού, δεν είναι αρκετό να το επιθυμεί απλά. Αυτές οι χαριτωμένες κοπέλες που μας βοηθούν να αισθανόμαστε άνετα κατά τη διάρκεια της πτήσης, περνούν από αυστηρές δοκιμές για να καλύψουν πολλά από τα απαιτητικά κριτήρια.

Συγκεντρώσαμε τις πιο ασυνήθιστες απαιτήσεις που οι αεροπορικές εταιρείες επιβάλλουν στους αεροσυνοδούς τους.

15. Η ικανότητα να κολυμπούν

Οι αεροσυνοδοί διαφόρων εταιρειών θα πρέπει να είναι σε θέση να κολυμπήσουν τουλάχιστον 20 μέτρα (όπως, για παράδειγμα, απαιτεί η Ryanair). Οι αεροσυνοδοί της British Airways θα πρέπει να κολυμπήσουν τουλάχιστον 50 μέτρα χωρίς βοήθεια. Αυτές είναι απαραίτητες δεξιότητες σε περίπτωση προσθαλάσσωσης του αεροσκάφους.

14. Κοντά μαλλιά

Οι αεροπορικές εταιρείες θέλουν να βλέπουν τις αεροσυνοδούς τους με περιποιημένα μαλλιά, που δεν καλύπτουν τα πρόσωπά τους και δεν παρεμβαίνουν στην εκτέλεση των καθηκόντων των αεροσυνοδών. Αλλά η British Airways θέλει για τις αεροσυνοδούς να μην έχουν μαλλιά πιο μακριά κάτω από τους ώμους.

13. Έλλειψη τατουάζ και piercing σώματος

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες απαιτούν οι αεροσυνοδοί να μην έχουν ορατά τατουάζ, τα οποία δεν μπορούν να καλύψουν, όπως και piercing.

12. Δεξιότητες επιβίωσης στη ζούγκλα

Σε περίπτωση που το αεροσκάφος επειγόντως προσγειωθεί στην άγρια φύση, η βραζιλιάνικη αεροπορική εταιρεία TAM Airlines κάνει σεμινάρια στις αεροσυνοδούς ώστε να μάθουν δεξιότητες επιβίωσης στη ζούγκλα.

11. Αντοχή

Από τις αεροσυνοδούς συχνά απαιτείται να βοηθήσουν τους επιβάτες να ανεβάσουν ή να κατεβάσουν αποσκευές σε ειδικό χώρο πάνω από τα καθίσματα. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να είναι αρκετά δυνατές, καθώς οι αποσκευές μπορεί να ζυγίζουν αρκετά κιλά. Η αεροπορική εταιρεία Air New Zealand απαιτεί από τις αεροσυνοδούς να σηκώνουν βάρος 10 κιλών από ύψος 170 cm, ενώ στέκονται με τα δύο πόδια στο πάτωμα και δεν σηκώνονται στις μύτες.

10. Έλλειψη σημαδιών στο πρόσωπο

Είναι επίσης απαραίτητη προϋπόθεση για την πρόσληψη σε θέση αεροσυνοδού σε πολλές αεροπορικές εταιρείες.

9. Κοντά νύχια

Για πολλές αεροσυνοδούς δεν είναι αποδεκτό να έχουν μακριά νύχια. Η εταιρεία Hawaiian Airlines, για παράδειγμα, έχει θέσει όριο το μήκος των νυχιών από την άκρη των δακτύλων να είναι μόλις 3 χιλιοστά και μικρότερο.

8. Απαγόρευση γάμου

Η Jet Airways προσλαμβάνει μόνο ανύπαντρες αεροσυνοδούς. Ωστόσο, ο κανόνας αυτός αφορά μόνο υπαλλήλους χωρίς εργασιακή εμπειρία και οι εργαζόμενοι με εμπειρία επιτρέπεται να παντρευτούν.

7. Συγκεκριμένο ύψος

Κάθε αεροπορική εταιρεία απαιτεί κατά μέσο όρο, το ύψος των γυναικών να κυμαίνεται από 158 έως 188 εκ. Είναι επίσης σημαντικό το ύψος που μπορεί να φτάνει μια αεροσυνοδός. Η αεροπορική εταιρεία Emirates απαιτεί μια αεροσυνοδός να μπορεί να φτάνει μέχρι και 212 εκατοστά ύψος.

6. Συγκεκριμένο βάρος

Κατά κανόνα, οι αεροπορικές εταιρείες απαιτούν από τις αεροσυνοδούς καλοσχηματισμένο σώμα, αρκεί το βάρος τους να είναι ανάλογο με το ύψος, με βάση το δείκτη μάζας σώματος. Τα παραπάνω στοιχεία είναι ικανοποιητικά για τις απαιτήσεις της Czech Airlines.

5. «Σωστός» όγκος γοφών

Η γαλλική εταιρεία Aigle Azur έχει πάει ένα βήμα παραπέρα – ορίζει τους «ιδανικούς» γοφούς για τις αεροσυνοδούς της: όχι παραπάνω από 100 cm.

4. Ηλικία

Οι περισσότερες αεροπορικές εταιρείες δεν τηρούν αυστηρά όρια ηλικίας για την πρόσληψη αεροσυνοδών. Αλλά η αμερικανική αεροπορική εταιρεία Delta Air Lines κατηγορηματικά είναι υπέρ αυτής της άποψης: προσλαμβάνει μόνος όσες κοπέλες είναι κάτω των 25 ετών.

3. Χωρίς τριχοφυΐα στα ρουθούνια και τις μασχάλες

Η American Airlines απαιτεί από τις αεροσυνοδούς να αφαιρούν την ορατή τριχοφυΐα από τα ρουθούνια, τα αυτιά και τις μασχάλες.

2. Γνώση του kung fu

Μερικές φορές στο αεροπλάνο υπάρχουν επιβάτες που κάνουν φασαρία, που είναι τόσο εύκολο να ηρεμήσουν. Επιπλέον, υπάρχει πάντα ο κίνδυνος ενός δράση εν ώρα πτήσης. Ως εκ τούτου, η Hong Kong Airlines θεωρεί ότι είναι χρήσιμο οι αεροσυνοδοί να περάσουν από μαθήματα kung fu.

1. Όμορφα πόδια

Στην Κίνα, επικρατεί έντονος ανταγωνισμός για το επάγγελμα της αεροσυνοδού. Ως εκ τούτου, οι απαιτήσεις συνεχώς δυσκολεύουν. Η εκπαίδευση των αεροσυνοδών μοιάζει πλέον με στρατιωτική άσκηση: Οι κοπέλες διδάσκονται πολεμικές τέχνες και την ικανότητα να στέκονται υπομονετικά με ένα μπουκάλι στο κεφάλι για να αποκτήσουν καλή στάση του σώματος, και κρατούν ένα φύλλο χαρτί ανάμεσα στα γόνατα για τη σωστή θέση των ποδιών. Αλλά μία παράξενη απαίτηση της China Southern Airlines: τα πόδια πρέπει να είναι λεπτά – χωρίς σχήμα ποδιών Χ ή O!

Credit: Adme

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta