15 Παράξενα Αγάλματα που θα σας αναγκάσουν να τα κοιτάξετε δύο φορές! Το 14ο είναι Ακραίο!

Τα γλυπτά μας προκαλούν συναισθήματα δέους και θαυμασμού, αλλά και μας βάζουν σε περισυλλογή. Σας παρουσιάζουμε τα πιο πρωτότυπα και μοναδικά γλυπτά από όλο το κόσμο.

Άλογα Μάστανγκ στο Las Colinas, Τέξας, ΗΠΑ

Αυτό είναι ένα από τις μεγαλύτερα ομαδικά γλυπτά με άλογα στον κόσμο. Τα χάλκινα άγαλματα έχουν μέγεθος κατά 1,5 φορές από ένα πραγματικό μάστανγκ άλογο, αν και η ομορφιά τους μπορεί να υποσκιάζεται εξαιτίας των πολυώροφων κτηρίων σε κοντινή απόσταση. Στα πόδια των αλόγων υπάρχουν ειδικά συντριβάνια που μιμούνται το τίναγμα του νερού από τις οπλές τους.

Άγαλμα γυναικείας τσάντας, Ιταλία

Το γλυπτό παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Ιταλία στην έκθεση «Σκέψεις. Χώρος. Ο διάλογος ανάμεσα στη φύση και τη φαντασία.”

Το άγαλμα του γραφίστα, Κρασνογιάρσκ, Ρωσία

Το άγαλμα είναι ο χώρος εργασίας ενός σχεδιαστή-γραφίστα. Αποτελείται από το γραφείο, τη καρέκλα, τον υπολογιστή, τη λάμπα και υπάρχει ακόμα και ένα σακάκι. Λείπει μόνο ο γραφίστας.

Δεμένο με κόμπο πιστόλι, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ

Το χάλκινο γλυπτό δημιούργησε ο Σουηδός γλύπτης Carl Fredrik Reuterswärd στα τέλη του 1980 και είναι αφιερωμένο στη μνήμη της δολοφονίας του John Lehnon.

Ο ταξιδιώτης, Μασσαλία, Γαλλία

Ο ταξιδιώτης είναι μέρος μιας σειράς γλυπτών που στολίζουν όχι μόνο τους δρόμους της Μασσαλίας, αλλά και πολλές διάσημες εκθέσεις αφιερωμένες στη σύγχρονη τέχνη.

Ο άγνωστος υπάλληλος, Ρέικιαβικ, Ισλανδία

“Ο άγνωστος υπάλληλος” δημιουργήθηκε το 1994 από τον Ισλανδό γλύπτη Magnus Thomasson.

Ο καρχαρίας του Headington, Οξφόρδη, Ηνωμένο Βασίλειο

Το νόημα του γλυπτού είναι πολύ βαθύτερο από ό, τι μπορεί να φαίνεται με την πρώτη ματιά: το γλυπτό στήθηκε στην 41η επέτειο της πτώσης της ατομικής βόμβας στο Ναγκασάκι. Ο καρχαρίας απεικονίζει ένα δυνητικά θανατηφόρο πύραυλο.

De Vaartkapoen, Βρυξέλλες, Βέλγιο

Το μνημείο ανεγέρθηκε το 1985 σε ένα δρόμο των Βρυξελλών στην περιοχή Molenbik. Το γλυπτό θυμίζει μια σκηνή από τα κόμικς: από το φρεάτιο βγαίνει ξαφνικά ένας άντρας και αρπάζει το πόδι ενός αστυνομικού και τον αιφνιδιάζει. Έργο του Βέλγου γλύπτη Tom Frantzen.

Μνημείο του Νέλσον Μαντέλα, Νότια Αφρική

Στο μνημείο απεικονίζεται το προφίλ του Νέλσον Μαντέλα μέσα από 50 ατσάλινες στήλους. 50 ήταν και τα χρόνια που έμεινε φυλακισμένος. Τη μορφή του του μπορεί να τη δει κανείς μόνο από ένα ορισμένο σημείο, ενώ από άλλες γωνίες είναι απλές στήλες που στέκονται η μία δίπλα στην άλλη.

Η Δύναμη της Φύσης, Κατάρ

Έτσι ονομάζεται μια σειρά γλυπτών του Ιταλού καλλιτέχνη Lorenzo Quinn, το οποίο απεικονίζει μια γυναίκα που κρατάει τον κόσμο με ένα ύφασμα. Τα γλυπτά έχουν εγκατασταθεί σε πολλές πόλεις σε όλο τον κόσμο – στην Αγγλία, τις ΗΠΑ, το Μονακό και τη Σιγκαπούρη.

Βέρες, Βανκούβερ, Καναδάς

Ένα από τα πιο μοναδικά αξιοθέατα του Βανκούβερ. Τα δαχτυλίδια είναι κατασκευασμένα από χάλυβα, αλουμίνιο και γυαλί. Στέκονται υπό γωνία, και φαίνεται σαν να πρόκειται να χάσουν την ισορροπία τους. Στην πραγματικότητα, οι “Βέρες” στέκονται σταθερές στη βάση και συμβολίζουν τη δύναμη του γάμου.

Άνθρωποι που πέφτουν για μπάνιο στο ποτάμι, Σιγκαπούρη

Ο Chong Fah Cheong, ο καλλιτέχνης αυτής της σύνθεσης, είναι διάσημος για ένα μεγάλο αριθμό γλυπτών που απεικονίζουν ανθρώπους που ζουν και εργάζονται στις όχθες του ποταμού της Σιγκαπούρης.

Μνημείο του Φραντς Κάφκα στην Πράγα, Τσεχική Δημοκρατία

Η ιδέα του γλύπτη Jaroslav Rona δεν είναι γνωστή με βεβαιότητα. Μια εκδοχή της ιστορίας σχετίζεται με το έργο τπυ Κάφκα “Περιγραφή ενός αγώνα”, όπου ο ήρωας ζήλεψε έναν τυχαίο επιβάτη και σκαρφάλωσε στους ώμους του, για να βλέπει τον κόσμο μέσα από τα μάτια κάποιου άλλου.

Η γραφειοκρατική Θέμιδα, Δανία

Το γλυπτό του Δανού καλλιτέχνη Jens Galshiota είναι μια παχύσαρκη έκδοση της θεάς της δικαιοσύνης, που συμβολίζει παράλληλα την πλούσια βιομηχανία – να κάθεται στους ώμους ενός λιπόσαρκου Αφρικανού.

Μνημείο του Sigmund Freud, Πράγα, Τσεχική Δημοκρατία

Σύμφωνα με μια δημοφιλή εκδοχή, ο καλλιτέχνης Νταβίντ Τσόρνεϊ αναπαριστά την απομόνωση της διανόησης από τους κοινούς ανθρώπους.

Credit: adme.ru

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta