13+1 Σοκαριστικά Μυστήρια που η Επιστήμη έχει Καταφέρει να Λύσει. Δείτε ΤΙ πραγματικά Συμβαίνει στο Τρίγωνο των Βερμούδων

Με τα χρόνια έχουμε δει πολλά μυστήρια και μύθους. Κάποια από αυτά είναι τόσο συνηθισμένα που γίνονται μέρος της σύγχρονης λαογραφίας. Ποιος μπορεί να ξεχάσει το μυστήριο με το Τρίγωνο των Βερμούδων;

Από τη μία είναι οι σύγχρονοι μύθοι και από την άλλη η επιστήμη, η οποία ζητά αποδείξεις απεγνωσμένα. Οι επιστήμονες έχουν πράγματι υπολογίσει ότι δεν υπάρχει τίποτα ασυνήθιστο στο Τρίγωνο των Βερμούδων και αυτό είναι μόνο η αρχή.

Παρακάτω θα σας παρουσιάσουμε 7 μυστήρια που η επιστήμη κατάφερε να λύσει – πολλά από αυτά δεν τα γνωρίζαμε.

Το μυστήριο: Το Τρίγωνο των Βερμούδων

Το Τρίγωνο των Βερμούδων ήταν τόσο μυστήριο που αποτέλεσε έμπνευση για μια ολόκληρη γενιά. Υπήρχαν περιστατικά όπου αεροσκάφη εξαφανίστηκαν ενώ ήταν στον αέρα και πλοία εξαφανίστηκαν από την θάλασσα. Ευτυχώς, η επιστήμη κατάφερε να λύσει αυτόν τον μύθο (τουλάχιστον στατιστικά).

Η αποκάλυψη: Στατιστικά δεν διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο σημείο

Ο Dr Karl Kruszelnicki, επιστήμονας από την Αυστραλία, είπε ότι στατιστικά δεν υπάρχει κάτι ασυνήθιστο στον αριθμό των αεροπλάνων που εξαφανίστηκαν στο τρίγωνο. Είπε ότι δεν διαφέρει από οποιοδήποτε άλλο σημείο. Έχουν ακουστεί πολλοί μύθοι, αλλά δεν έχουν βρεθεί αποδείξεις ή ναυάγια.

Το μυστήριο: το bloop

Το bloop ήταν ένας ασυνήθιστος ήχος που καταγράφηκε από υποβρύχια μικρόφωνα. Τι το ασυνήθιστο είχε; Πέρα από την υπερβολικά χαμηλή συχνότητα, ακουγόταν σε δύο σταθμούς με απόσταση 5.000 χιλιόμετρα μεταξύ τους! Μετά χρόνια, κυκλοφόρησαν μύθοι ότι πρόκειται για ένα τεράστιο θαλάσσιο τέρας. Ευτυχώς, η επιστήμη το έλυσε.

Η αποκάλυψη: ήταν σεισμός πάγου

Μετά από χρόνια σιωπής, η ιστοσελίδα του National Oceanic and Atmospheric Administration έλυσε το μυστήριο λέγοντας ότι ο ήχος ήταν αποτέλεσμα πάγου που σειόταν κάτω από την θάλασσα.

Το μυστήριο: πώς χτίστηκαν οι Πυραμίδες;

Οι επιστήμονες κατάφεραν να απαντήσουν στο ερώτημα πώς οι σκλάβοι στην αρχαία Αίγυπτο μετέφεραν τις τεράστιες πέτρες στην Αίγυπτο.

Η αποκάλυψη: οι εργάτες χρησιμοποιούσαν έλκηθρα

Οι εργάτες χρησιμοποιούσαν έλκηθρα για να μεταφέρουν τις τεράστιες πέτρες. Τι γίνεται όμως με την τριβή; Οι επιστήμονες λένε ότι έβρεχαν την άμμο με νερό για να μειωθεί η τριβή.

Το μυστήριο: γιατί δεν σκουριάζει ο σιδερένιος πυλώνας στον Μιναρέ Κουτμπ;

Ο σιδερένιος πυλώνας κατασκευάστηκε τον 4ο αιώνα μ.Χ. Στέκεται εδώ και 16 αιώνες χωρίς σημάδια διάβρωσης.

Η αποκάλυψη: είναι καλυμμένος με μία χημική ένωση

Βρέθηκε ότι ο πυλώνας είναι καλυμμένος με ένα στοιχείο που ονομάζεται misawite, μια χημική ένωση σιδήρου, οξυγόνου και υδρογόνου.

Το μυστήριο: Mary Celeste

Το μυστήριο αυτό αποτελεί έμπνευση για λογοτεχνικούς συγγραφείς. Το Mary Celeste ονομάστηκε πλοίο φάντασμα, επειδή μια μέρα το πλήρωμα του εξαφανίστηκε.

Η αποκάλυψη: έκρηξη στο πλοίο

Τελικά, μετά από πειράματα οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι κάποια έκρηξη συνέβη στο πλοίο και ο καπετάνιος διέταξε το πλήρωμα να πηδήξει στη θάλασσα.

Το μυστήριο: το τέρας του Loch Ness

Το 1934, ο Robert Wilson περπατούσε στη λίμνη και ήθελε να τραβήξει μερικές φωτογραφίες. Είδε κάτι ασυνήθιστο στο νερό και το φωτογράφισε. Δεν ήξερε ότι η φωτογραφία θα προκαλούσε τόσες αντιδράσεις 6 δεκαετίες αργότερα. Το αντικείμενο της φωτογραφίας έμοιαζε να έχει λαιμό και να ξεπροβάλει από το νερό, αλλά δεν ήταν κύκνος.

Η αποκάλυψη: ήταν ένα παιδικό υποβρύχιο με πλαστικό κεφάλι

Η επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η λίμνη ήταν πολύ μικρή για να χωράει ένα τόσο γιγάντιο πλάσμα. Δεν βρέθηκαν αποδείξεις. Η λίμνη έχει ένα πολύ μικρό κανάλι που την συνδέει με την θάλασσα, που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να περάσει ένα τέρας από εκεί.

Το μυστήριο: υπάρχουν πράγματι φαντάσματα;

Ίσως λατρεύετε τα φαντάσματα, αλλά ξέρετε ότι δεν υπάρχουν. Τι έχουν να πουν όμως όσοι ισχυρίζονται ότι έχουν δει φάντασμα;

Η αποκάλυψη: Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να δει φάντασμα

Μπορεί να πρόκειται για ήχους χαμηλής συχνότητας ή για παράλυση ύπνου. Το πιο ενδιαφέρον είναι ότι περίπου 60% των ανθρώπων που έχουν χάσει αγαπημένα πρόσωπα ισχυρίζονται ότι τους έχουν δει σαν φαντάσματα.

Credit: wittyfeed.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta