13 Καθημερινά Πράγματα που Μία Γυναίκα κάνει Τελείως Διαφορετικά από έναν Άνδρα.

Οι άντρες και οι γυναίκες μπορούν να είναι πολύ διαφορετικοί. Μπορεί να το δει αυτό κανείς σε μικρά αλλά και σε μεγάλα πράγματα. Δείτε μερικά παραδείγματα που έχουμε παρατηρήσει.

1. Ξεντύνονται διαφορετικά 

2. Δείχνουν τα χέρια τους διαφορετικά

Όταν τους ζητείται να δείξουν τα χέρια τους, οι άντρες θα σου δείξουν τις παλάμες (εκτός άμα έχουν κάτι στις παλάμες που θέλουν να κρύψουν) και οι γυναίκες θα δείξουν το πίσω μέρος του χεριού.

3. Ρίχνουν μπάλες διαφορετικά

Οι άντρες ρίχνουν συνήθως τις μπάλες από πίσω και πάνω από το κεφάλι τους, ενώ οι γυναίκες τις πετάνε προς τα πάνω από χαμηλά, έχοντας και τα δύο χέρια τους μπροστά τους.

4. Χασμουριούνται διαφορετικά 


Οι άντρες συνήθως καλύπτουν το στόμα τους με τη γροθιά τους, ενώ οι γυναίκες χρησιμοποιούν την ανοιχτή παλάμη, γιατί θεωρείται πιο θηλυκή και κομψή χειρονομία.

5. Ακούνε τους ήχους διαφορετικά 

Οι γυναίκες έχουν καλύτερη ακοή και μπορούν να ακούν πιο ψηλές συχνότητες. Από την άλλη οι άντρες μπορούν να διακρίνουν τη διεύθυνση του ήχου καλύτερα από τις γυναίκες.

6. Κάθονται διαφορετικά


Οι γυναίκες κάθονται συνήθως με τα πόδια σταυρωμένα, ενώ οι άντρες συνηθίζουν να έχουν τα γόνατά τους αρκετά ανοιχτά. Δύσκολα μια γυναίκα θα κάτσει με ανοιχτά τα πόδια, ειδικά αν φοράει φούστα, ενώ για τον άντρα είναι κάτι που κάνει από ένστικτο, αφού είναι η τυπική στάση του κυρίαρχου αρσενικού που δείχνει την αρρενωπότητα του.

7. Διακρίνουν μεταξύ του δεξιά και του αριστερά διαφορετικά

Οι άντρες ποτέ δεν τα μπερδεύουν, ενώ εάν ρωτήσεις μια γυναίκα ποιο είναι το αριστερό της χέρι, δεν θα πάρεις μια στιγμιαία απάντηση. Συχνά θα κοιτάξουν το δαχτυλίδι τους ή θα σκεφτούν με ποιο χέρι γράφουν. Γι’αυτό άντρες από όλο το κόσμο παραπονιούνται πως οι γυναίκες δεν μπορούν να διακρίνουν το δεξί από το αριστερό!

8. Βλέπουν διαφορετικά 

Οι άντρες βλέπουν καθαρά μπροστά και σε μεγάλη απόσταση. Είναι κάτι που βοηθούσε τον άντρα να γίνει πιο καλός κυνηγός. Αντιθέτως, οι γυναίκες έχουν καλύτερη περιφερειακή όραση. Φαίνεται ότι ισχύει αυτό για να μπορεί να έχει πιο εύκολα τον έλεγχο των παιδιών της και να διακρίνει πότε βρίσκονται σε κίνδυνο.

9. Δένουν το μπουρνούζι διαφορετικά 

Οι γυναίκες το δένουν κοντά στη μέση, ενώ οι άντρες στους γοφούς.

10. Ερμηνεύουν τα συναισθήματα με διαφορετικούς τρόπους

Λέγεται πως μία γυναίκα ερμηνεύει οπτικά και λεκτικά σήματα που δέχεται σχεδόν ακαριαία. Όταν μία γυναίκα μπαίνει σε ένα δωμάτιο με αγνώστους, θα τους παρατηρήσει και θα καταλάβει με ποιους τα πάει καλά, ποιος συμπαθεί ποιον και ποιος έχει όρεξη ή όχι.

Όταν ένας άντρας θα μπει σε ένα δωμάτιο, θα ψάξει να βρει που είναι οι έξοδοι, θα ψάξει για γνωστά πρόσωπα και θα προσπαθήσει να δει ποιος είναι υποψήφιος εχθρός και φίλος.

Επίσης οι άντρες γενικά δεν μπορούν να καταλάβουν πότε μια γυναίκα έχει προσβληθεί εκτός εάν του το πει ξεκάθαρα, ενώ εκείνη συνήθως περιμένει από τον άντρα να διαβάσει τη διάθεσή της από τη στάση της.

11. Αντιμετωπίζουν διαφορετικά τις διάφορες εργασίες 

Οι άντρες γενικά μπορούν να συγκεντρωθούν σε ένα πράγμα τη φορά. Εάν του μιλάτε όταν ξυρίζεται, είναι πολύ πιθανόν να κοπεί, ενώ οι γυναίκες είναι ικανές να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα. Αυτό πάλι οφείλεται στην φυσιολογία του εγκεφάλου μας.

Εάν ο άντρας δεν συγκεντρωνόταν στο κυνήγι, η οικογένεια θα πεινούσε. Όπως επίσης και η γυναίκα αν συγκεντρωνόταν μόνο στο μάζεμα καρπών και ριζών, τα παιδιά της μπορεί να βρίσκονταν σε κίνδυνο χωρίς να το καταλάβει.

12. Αντιμετωπίζουν αλλιώς τα προβλήματα

Συχνά, όταν μια γυναίκα έχει κάποιο πρόβλημα θα το συζητήσει με τη μητέρα της, τον κολλητό της, τον άντρα της, ακόμα και με έναν άγνωστο στο λεωφορείο. Θα το γράψει στο ημερολόγιό της, θα στείλει ένα μήνυμα σε κάποιον που θα τα αποκαλύπτει όλα ή μπορεί να κάνει μια ανάρτηση σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Όσο πιο πολύ το συζητάει, τόσο πιο εύκολο της είναι να το αντιμετωπίσει. Όταν ένας άντρας έχει πρόβλημα από την άλλη, πιθανότατα να είναι μπροστά στην τηλεόραση και να το σκέφτεται σιωπηλά. Αντιμετωπίζει το στρες με το να μην σκέφτεται τα προβλήματά του.

Και όταν νιώσει πιο ήρεμος, ψάχνει να βρει μια λύση στο πρόβλημα – και το κάνει μόνος του. Το να το προσπαθήσεις να τον συμβουλέψεις απλά θα τον νευριάσει.

13. Θυμάται αλλιώς τις πληροφορίες

Η γυναικεία μνήμη είναι πολύ καλά οργανωμένη και θυμάται ακριβείς πληροφορίες για όλους όσους συναντάει και για ό,τι συμβαίνει – ποιος αγαπάει το φαγητό, ποιος έχει γενέθλια πότε.

Ενώ οι άντρες συνήθως θυμούνται πράγματα που θεωρούν σημαντικά, που συχνά τους οδηγεί να κατηγορούν τις γυναίκες πως γεμίζουν το κεφάλι τους με περιττές και ανούσιες πληροφορίες.

Να θυμάστε, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γι΄αυτές τις διαφορές – αντιθέτως, θα πρέπει να χαιρόμαστε που υπάρχουν. Όπως λένε συχνά, τα αντίθετα έλκονται και αυτό είναι που δημιουργεί τη μαγεία που όλοι ξέρουμε ως αγάπη!

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta