13 Εντυπωσιακά Ψυχολογικά Tricks που θα σας Εντυπωσιάσουν!

Κάθε άνθρωπος είναι μια ξεχωριστή περίπτωση, αλλά ψυχολόγοι βρίσκουν συνεχώς νέα πρότυπα συμπεριφορών που πιστεύεται πως έχουν τις ρίζες τους στην παιδική ηλικία και μπορούν να εφαρμοστούν σε όλους.

Αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας αυτά τα χρήσιμα ψυχολογικά κόλπα, που πιθανότατα να επηρεάσουν θετικά τον τρόπο που επικοινωνείτε με τους άλλους  και να κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη.

  • Για να δείτε εάν κάποιος σας συμπαθεί, διαλέξτε μια λέξη. Κάθε φορά που αυτός χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη, κάντε του ένα νεύμα και χαμογελάστε του. Εάν του αρέσετε, θα δείτε να αρχίσει να χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη πιο συχνά.
  • Θέλετε οι άνθρωποι να παίρνουν τα λόγια σας στα σοβαρά; Κάθε φορά που τους λέτε κάτι, πείτε τους πως ο πατέρας σας σας το είπε. Τείνουν να δέχονται πιο εύκολα τα λόγια σας, όταν πρόκειται για συμβουλή από γονέα.
  • Γίνετε πρωταθλητής στο “Πέτρα, ψαλίδι, χαρτί”. Για να κερδίσετε, ρωτήστε μια οποιαδήποτε ερώτηση στον αντίπαλό σας πριν ξεκινήστε. Το πιθανότερο είναι πάνω στη σύγχυσή του να διαλέξει ψαλίδι.
  • Εάν θέλετε τους άλλους να συμφωνούν μαζί σας, απλά κάντε νεύματα με το κεφάλι σας όσο μιλάτε. Αυτό συμβολίζει πως “Όσα λέω είναι αλήθεια.” Επίσης έχει παρατηρηθεί πως οι περισσότεροι τείνουν να κάνουν την ίδια κίνηση. σαν αντίδραση.
  • Σε μέρη με πολυκοσμία να κοιτάζετε προς τα εκεί που πηγαίνετε. Έτσι θα καταλαβαίνουν οι άλλοι προς τα που πάτε και θα σας ανοίγουν χώρο.
  • Εάν έχει κολλήσει ένα τραγούδι στο κεφάλι σας και δεν μπορείτε να το ξεχάσετε, προσπαθήστε να σκεφτείτε το τέλος του τραγουδιού. Σύμφωνα με μελέτες, ο εγκέφαλός μας τείνει να μην αφήνει τα πράγματα που έχουμε αφήσει ημιτελή. Οπότε έτσι είναι πιο πιθανό να το βγάλετε από το μυαλό σας.
  • Θέλετε να τρώνε τα παιδιά σας μπρόκολο; Αντί να τους ρωτήσετε άμα θέλουν, ρωτήστε τους πόσα θέλουν. Αυτό το κόλπο θα σας φανεί πολύ χρήσιμο!
  • Εάν νιώθετε πως κάποιος σας παρακολουθεί, απλά χασμουρηθείτε και κοιτάξτε τριγύρω. Εάν κάποιος σας σας κοιτάζει επίμονα, θα χασμουρηθεί και ο ίδιος.
  • Ένας φίλος σας είναι πιο πιθανό να σας βοηθήσει να μεταφέρετε κάτι, εάν συνεχίσετε να του μιλάτε καθώς του δίνετε το κουτί. Οι περισσότεροι δεν θα καταλάβουν καν ότι τους δίνετε κάτι και απλά θα το πάρουν. Ωστόσο, κάποιοι πιο παρατηρητικοί μπορεί να το καταλάβουν και να μπερδευτούν από αυτήν την κίνηση.
  • Εάν έχετε σκοπό να δώσετε μια χειραψία, καλό θα ήταν να κρατήσετε τα χέρια σας αρκετά ζεστά. Μια ζεστή χειραψία δημιουργεί μια πιο φιλική ατμόσφαιρα, ενώ μια κρύα έχει το αντίθετο αποτέλεσμα.
  • Ότι και να σας είπε ο φίλος σας, παραφράστε το και πείτε το ξανά. Αυτός που σας μιλάει θα νιώσει πως είστε πολύ καλός ακροατής. Απλά μην το παρακάνετε…
  • Εάν θέλετε κάποιον να σας βοηθήσει, ξεκινήστε με τη φράση “Χρειάζομαι τη βοήθειά σου… ” Έτσι δεν θα μπορέσουν να σας αρνηθούν, για να αποφύγουν να νιώσουν τύψεις.
  • Εάν πιστεύετε πως κάποιος δεν σας συμπαθεί, ζητήστε του να δανειστείτε ένα στυλό ή μολύβι του. Από τη μία, οι περισσότεροι δεν θέλουν να βοηθούν αυτούς που δεν συμπαθούν, αλλά από την άλλη δύσκολα θα μπορέσει κανείς να αρνηθεί μια τόσο μικρή χάρη. Στο τέλος, θα αρχίσει να πιστεύει πως τελικά δεν είστε τόσο κακός.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta