13 Παράξενα Πράγματα που έπεσαν Ξαφνικά από τον Ουρανό ενώ ΔΕΝ θα έπρεπε. Με το 7ο θα μείνετε Άφωνοι!

Σύμφωνα με πρόσφατες αναφορές από το Xinhua News Agency, ο διαστημικός σταθμός Tiangong-1 της Κίνας αναμένεται να επιστρέψει στη Γη το 2017. Τους επόμενους μήνες μετά την ανακοίνωση, ο αμερικανικός ανιχνευτής δορυφόρων Thomas Dorman παρατήρησε ότι ο διαστημικός σταθμός κινούνταν εκτός ελέγχου και φαίνεται ότι είχε δίκιο.

Η αποστολή του Tiangong-1 έληξε τον Μάρτιο και αναφορές λένε ότι δεν είχε αρκετά καύσιμα για να επιστρέψει στην Γη. Ο σταθμός από τότε τριγυρνά χωρίς σκοπό και όσοι τον παρακολουθούν περιμένουν την φύση να αναλάβει δράση. Ωστόσο, όταν ο Tiangong-1 βρει τον δρόμο της επιστροφής, δεν θα είναι η πρώτη φορά που κάτι ασυνήθιστο θα έχει πέσει από τον ουρανό.

Υπάρχουν αναφορές για τέτοιες πτώσεις-εκπλήξεις εδώ και χιλιάδες χρόνια και ο αρχαίος φιλόσοφος Ηρακλείδης ο Λέμβος έγραψε για τους δρόμους της Δαρδανίας στην Ρώμη που γέμισαν με βάτραχους που έπεφταν από τον ουρανό τον δεύτερο αιώνα προ Χριστού.

Αν και είναι δύσκολο να αποδειχτεί ότι πράγματι ισχύει αυτό το περιστατικό, δεν απέχει πολύ από αυτά που έχουμε ζήσει σε πιο πρόσφατες εποχές.

Είναι δύσκολο να το πιστέψει κανείς, αλλά ας ρίξουμε μια ματιά σε 13 περιπτώσεις όπου παράξενα πράγματα άρχισαν να πέφτουν αναπάντεχα από τον ουρανό.

1. Κρέας: Η έφηβη Cassie Bernard βομβαρδίστηκε μυστηριωδώς με κρέας κοτόπουλου 4 χρόνια πριν, αλλά το πιο γνωστό περιστατικό συνέβη το 1876. Τότε έπεσε από τον ουρανό κάτι που έμοιαζε με αρνίσιο ή κρέας ελαφιού στο Olympia Springs στο Kentucky.

Η πιο πιθανή εξήγηση είναι τα πουλιά, γιατί οι γλάροι συχνά μεταφέρουν κομμάτια από κοτόπουλο και τα όρνια τρώνε σχεδόν τα πάντα. Στην περίπτωση του Kentucky ήταν ιστός αλόγου το οποίο δεν μπορούσαν να φάνε τα όρνια

2. Μπαλάκια του γκολφ: Δεν ήταν απλά μια άσχημη βολή, αλλά ένα μπαράζ από μπαλάκια που έπεσαν από τον ουρανό στην Φλόριντα. Δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το προκάλεσε αυτή την επικίνδυνη πτώση, αλλά η πιο πιθανή απάντηση είναι ότι βρέθηκαν στον ουρανό μέσω ενός τυφώνα ο οποίος περνούσε πάνω από ένα γήπεδο γκολφ.

3. Καρχαρίας: Το 2012 έπεσε ένας ολόκληρος καρχαρίας σε ένα γήπεδο γκολφ στην νότια Καλιφόρνια. Το απίθανο είναι ότι ο καρχαρίας επέζησε από την πτώση και κρίνοντας από τα σημάδια στο σώμα του, μάλλον τον έριξε ένα πουλί.

4. Αράχνες: Δυστυχώς, είναι πιθανό να πέσουν αράχνες ξαφνικά από τον ουρανό. Όταν θέλουν να πάνε σε ένα άλλο μέρος, κουνάνε ένα ιστό μέχρι να τις πάρει ο αέρας. Πολλές πεθαίνουν στην διαδρομή, αλλά κάποιες προσγειώνονται με ασφάλεια και ιδρύουν μια νέα αποικία στη νέα τους πατρίδα.

5. Χρωματιστή βροχή: Δεν είναι ανήκουστο ότι η βροχή μπορεί να γίνει μαύρη, κίτρινη ή ακόμα και κόκκινη, κάτι που κάνει όσους την βλέπουν να αναρωτιούνται αν βρέχει αίμα. Δυστυχώς για τους λάτρεις των μετάλλων, το χρώμα αυτό προέρχεται από σκόνη που μεταφέρεται με τον αέρα και ανακατεύεται με την βροχή. Το χρώμα αυτό εξαρτάται από το πού προέρχεται η σκόνη.

Αν η βροχή είναι κόκκινη, τότε η σκόνη πιθανόν να προέρχεται από την έρημο Σαχάρα. Η κίτρινη βροχή προέρχεται από την έρημο Gobi. Η μαύρη βροχή προκαλείται από την επαφή του νερού με καπνό, γι’αυτό και ήταν πιο συχνή τον 19ο αιώνα, όταν τα εργοστάσια γέμιζαν τον αέρα με καπνό.

6. Ο διαστημικός σταθμός Tiangong-1: Όπως είπαμε και πριν, αυτό δεν έχει συμβεί ακόμα, αλλά αναμένεται να πέσει τον επόμενο χρόνο. Υπήρχαν ανησυχίες ότι κομμάτια του σταθμού μπορεί να πέσουν σε κατοικημένη περιοχή, αλλά η Κίνα έχει επανδρώσει ένα γραφείο διαστημικής μηχανικής το οποίο υπολόγισε ότι το περισσότερα κομμάτια του σταθμού θα καούν όταν έρθουν σε επαφή με την ατμόσφαιρα. Ό,τι απομείνει θα πέσει στην θάλασσα.

7. Λεφτά: Δεν είμαστε σίγουροι πώς συνέβη, αλλά μια Γερμανίδα οδηγός ξαφνικά παρατήρησε μια σημαντική ποσότητα χρημάτων να στροβιλίζονται στον ουρανό από τον καθρέφτη του αυτοκινήτου. Μάζεψε όσα μπορούσε και τα πήγε στην αστυνομία, η οποία δεν αποκάλυψε πόσα χρήματα είχαν συγκεντρωθεί.

8. Βάτραχοι: Χιλιάδες μικροί βάτραχοι έπεσαν σε μια πόλη βορειοδυτικά της Σερβίας το 2005, αλλά ο Charles Fort, συλλέκτης παράξενων αντικειμένων, αναφέρει ότι βρήκε δεκάδες παρόμοιες ιστορίες σε εφημερίδες στις αρχές του 20ου αιώνα.

Οι βάτραχοι επέζησαν και έψαξαν να βρουν νερό, αλλά δεν είναι γνωστό για ποιο λόγο έπεσαν από τον ουρανό. Η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι βρέθηκαν μέσα σε τυφώνες ή ανεμοστρόβιλους.

9. Ψάρια: Ψάρια γεμίζουn τους δρόμους του Yoro στην Ονδούρα τόσο συχνά που διοργανώνεται ένα ετήσιο φεστιβάλ το οποίο ονομάζεται Lluvia de Peces και σημαίνει “βροχή ψαριών”. Σε αυτή την περίπτωση τα ψάρια φτάνουν στην στεριά μέσα από δυνατές βροχές ή πλημμύρες, αλλά έχουν αναφερθεί πραγματικές βροχές ψαριών και αλλού στον κόσμο. Σαν πιο πιθανές αιτίες θεωρούνται πάλι τυφώνες ή ανεμοστρόβιλοι.

10. Υποκατάστατο γάλατος: Το 1969 οι κάτοικοι το Chester στην νότια Καλιφόρνια παρατήρησαν μια παράξενη, γλυκιά σκόνη να πέφτει από τον ουρανό. Τελικά ήταν υποκατάστατο γάλατος για τον καφέ και προερχόταν από ένα τοπικό εργοστάσιο το οποίο ξερνούσε πράγματα στον αέρα όταν ο εξαερισμός του βούλωνε.

11. Σκουλήκια: Ένας Νορβηγός ανακάλυψε χιλιάδες σκουλήκια τα οποία είχαν πέσει από τον ουρανό ενώ έκανε σκι πέρσι και χρειάστηκε να ακυρωθεί ένα μάθημα γυμναστικής στην Σκοτία το οποίο διακόπηκε από βροχή καμπιών.

Όπως και με τις περισσότερες ασυνήθιστες βροχές, η αιτία αποτελεί μυστήριο. Η πιο πιθανή εξήγηση είναι ότι τα σκουλήκια σηκώθηκαν στον αέρα μέσα από ζεστά κύματα και μεταφέρθηκαν για μεγάλες αποστάσεις πριν πέσουν από τον ουρανό.

12. Ένα δέμα μαριχουάνας: Ένα δέμα βάρους 11 κιλών και αξίας 10.000 δολαρίων έπεσε στο υπόστεγο μιας οικογένειας από την Αριζόνα, πάνω στο σπιτάκι για τον σκύλο. Ευτυχώς, ο σκύλος δεν ήταν μέσα εκείνη την ώρα και δεν τραυματίστηκε κανείς.

Οι αρχές πιστεύουν ότι το δέμα έπεσε κατά λάθος είτε από ένα πανάλαφρο αεροπλάνο είτε από drone χωρίς πιλότο που μετέφερε την μαριχουάνα από το Μεξικό.

13. Παγωμένα ανθρώπινα περιττώματα: Όταν οι άνθρωποι κάνουν την ανάγκη τους στο αεροπλάνο, μπορεί τα υδραυλικά του καμιά φορά να έχουν διαρροή. Όταν το αεροπλάνο φτάνει ψηλά, η διαρροή μπορεί να παγώσει.

Καθώς το αεροπλάνο αρχίζει να κατεβαίνει, ο πάγος λιώνει και τα περιττώματα ξεφεύγουν και πέφτουν στο έδαφος. Σε μερικές περιπτώσεις, όπως σε αυτή της 55χρονης Caroline Gray, ιδιοκτήτες σπιτιών ανακαλύπτουν τέτοια παγωμένα κομμάτια μέσα στο σπίτι τους.

Credit: diply.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta