12 Πολύτιμες Συμβουλές από Επαγγελματίες Φωτογράφους για να βγαίνετε ΠΑΝΤΑ Τέλεια στις Φωτογραφίες!

Πολλοί έχουν την λανθασμένη άποψη πως η δουλειά των μοντέλων είναι απλά να είναι όμορφα και να κοιτούν την κάμερα. Ωστόσο, όταν πρόκειται μία φωτογραφία να βγει στο εξώφυλλο ενός περιοδικού, μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας εξαρτάται από την ικανότητα του μοντέλου να ποζάρει και να παρουσιάζει σωστά τον εαυτό του.

Σήμερα, σκεφτήκαμε να σας παρουσιάσουμε τα βασικά του μόντελινγκ και κάποιες σημαντικές συμβουλές από επαγγελματίες. Ελπίζουμε αυτό το άρθρο να σας βοηθήσει να βγάλετε την τέλεια φωτογραφία!

Φέρτε μπροστά το σαγόνι σας

Μπορεί να το νιώθετε λίγο παράξενο αλλά έτσι ο λαιμός θα φαίνεται πιο λεπτός και συνολικά θα έχετε μία πιο κομψή εικόνα.

Μην σταυρώνετε τα χέρια σας

Στρίψτε το σώμα σας ελαφρώς. Αφήστε τα χέρια σας χαλαρά κάτω. Έτσι ο λαιμός θα φαίνεται πιο λεπτός και οι γραμμές του σώματος πιο ξεκάθαρες.

Προσέξτε την στάση σας

Τραβήξτε τις ωμοπλάτες κοντά και ισιώστε την σπονδυλική σας στήλη ενώ την λυγίζετε ελαφρώς προς τα πίσω.

Αλλάξτε την γωνία

Στρίψτε το σώμα σας. Για να φαίνονται τα πόδια σας καλύτερα, βάλτε το ένα λίγο πιο πάνω από το άλλο.

Γυρίστε τον κορμό σας

Η καλύτερη επιλογή είναι να στρίψετε το σώμα σας 3/4 προς την κάμερα. Αυτό θα κάνει την μέση να φαίνεται πιο αδύνατη και το μπούστο μεγαλύτερο.

Προσέξτε το πού βάζετε τα χέρια σας

Το σχήμα της ‘κλεψύδρας’ είναι μία από τις καλύτερες λύσεις όταν κάθεστε. Βάλτε το ένα πόδι πάνω από το άλλο και τους αγκώνες πάνω στο γόνατο του πάνω ποδιού. Έτσι θα φαίνονται πιο έντονα οι γραμμές του προσώπου και του σώματός σας.

Δημιουργήστε οπτικές γραμμές

Απομακρύνετε τα χέρια από το σώμα σας. Χρησιμοποιήστε γωνίες που να τονίζουν τα χαρακτηριστικά σας.

Συνδυάστε ευθείες και καμπύλες γραμμές

Σταθείτε με γωνία προς την κάμερα. Αφήστε λίγο χώρο γύρω από την μέση και βάλτε το ένα χέρι στον μηρό ενώ το άλλο χαϊδεύει τις καμπύλες του σώματος. Βάζοντας σωστά τα χέρια θα δώσετε έμφαση στα όμορφα σημεία του σώματός σας δημιουργώντας μία πιο κομψή εικόνα.

Αποφύγετε τα φαρδιά ρούχα

Εάν θέλετε να φορέσετε φαρδιά ρούχα, βάλτε τα χέρια σας στην μπροστινή πλευρά των γοφών σας. Να προσέξετε οι καρποί σας να φαίνονται καθαρά και το ένα χέρι να είναι λίγο πιο πάνω από το άλλο. Αν και καλύτερο θα ήταν να τα αποφεύγετε όταν βγάζετε φωτογραφίες.

Μην δείχνετε τους αγκώνες

Τα χέρια σας πρέπει να δίνουν έμφαση στα καλύτερα χαρακτηριστικά σας. Μετακινείστε τους αγκώνες προς τα πλάγια έτσι ώστε οι γραμμές σας να φαίνονται πιο καθαρά.

Μιμηθείτε το άγγιγμα

Οι κινήσεις θα πρέπει να κρύβουν τις παλάμες σας και να δίνουν έμφαση στις γραμμές του προσώπου. Είναι σημαντικό να μιμείστε το άγγιγμα σε μερικά σημεία του σώματος χωρίς να τα ακουμπάτε.

Δώστε έμφαση στο πρόσωπο

Μία καλή λύση είναι να δίνετε έμφαση στο πρόσωπό σας τεντώνοντας τα δάχτυλα. Για να κάνετε τον καρπό σας να φαίνεται χαλαρός και φυσικός, προσπαθήστε να κρατήσετε ένα στυλό και μετά αφαιρέστε τον, χωρίς να χαλάσετε την στάση του χεριού.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta