12 Συγκλονιστικές Φωτογραφίες που θα αλλάξουν τον Τρόπο που βλέπετε τον Κόσμο

Όλοι μας χρειάζεται να δούμε τον κόσμο με άλλη οπτική από καιρό σε καιρό. Μερικές φορές πρέπει να κοιτάζουμε πίσω στην ιστορία και να τη συγκρίνουμε με το παρόν, για να ψάξουμε για βαθύτερα νοήματα.

1. Ο Ομοσπονδιακός Πρόεδρος Jefferson Davis δεν δικάστηκε ποτέ για προδοσία.
Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση φοβήθηκε ότι αν τον εκτελούσαν θα γινόταν μάρτυρας για το λαό, ενώ αν δεν τον εκτελούσαν θα αποδείκνυε ότι η απόσχιση ήταν θεμιτή.

2. Αυτό είναι το τελευταίο γνωστό Κυκαδόφυτο στον κόσμο, ένα είδος μεγάλου φοινικόθαμνου.
Και πιθανώς δε θα υπάρξει άλλο, επειδή χρειάζεται ένα άλλο δέντρο για γονιμοποιηθούν τα άνθη του. Το δέντρο ανακαλύφτηκε το 1895 και μεταφέρθηκε στον Βασιλικό Βοτανικό Κήπο της Μελβούρνης, όπου το φύτεψαν και μεγαλώνει έκτοτε. Δεν έχει βρεθεί άλλο κυκαδόφυτο, ούτε καν στη περιοχή όπου βρέθηκε το συγκεκριμένο, και έτσι κινδυνεύει με εξαφάνιση.

3. Στην Θεία Κωμωδία του Δάντη, οι τραπεζίτες βρίσκονται σε χαμηλότερο επίπεδο της κόλασης από τους δολοφόνους.
Αναπαριστώνται με σπινθήρες να βγαίνουν από τα μάτια τους και περιβάλλονται από άμμο που τσούζει.

4. Μετά το οικονομικό κραχ του 2008, η Πολιτεία της Γιούτα των ΗΠΑ θέσπισε τετραήμερη εργασία την εβδομάδα. 
Τα 2/3 των εργαζομένων δήλωσαν ότι αυτό τους έκανε πιο παραγωγικούς, οι εργοδότες σε όλη τη πολιτεία ανέφεραν ότι οι εργαζόμενοι είχαν πιο ανεβασμένο ηθικό και υπήρχαν λιγότερες απουσίες, εξοικονομήθηκαν εκατομμύρια δολάρια σε ενέργεια, το κυκλοφοριακό μειώθηκε, και οι εκπομπές του διοξειδίου του άνθρακα μειώθηκαν κατά 14%.

5. Ο ηθοποιός Mark Hamill πιστεύει ότι ο Luke Skywalker ίσως είναι γκέι.
Πιστεύει ότι ο χαρακτήρας, που χρειάζεται μια σοβαρή συζήτηση με τον πατέρα του, είναι ανοιχτός σε διαφορετικές ερμηνείες. “Αν σκεφτείτε ότι ο Luke είναι γκέι, τότε σίγουρα είναι. Δεν πρέπει να ντρέπεται γι’ αυτό. Πρέπει να κρίνουμε τον Luke με βάση τον χαρακτήρα του και όχι με βάση αυτούς που αγαπάει.”

Ο J.J. Abrams, σκηνοθέτης της ταινίας The Force Awakens, τον υποστηρίζει, λέγοντας: “Φαίνεται στενόμυαλο και αντιφατικό να πει κανείς ότι δεν υπάρχει κανένας ομοφυλόφιλος σε εκείνο τον κόσμο.”

6. Η ταινία για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Η Μάχη των Αρδεννών του 1965, αναπαραστάτησε με τόση παραπληροφόρηση τα ιστορικά γεγονότα, που ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Eisenhower, κατήγγειλε και αποδοκίμασε την ταινία. 
Αν και η ταινία γυρίστηκε 20 χρόνια μετά τα πραγματικά γεγονότα της μάχης των Αρδεννών, οι συντελεστές της ταινίας έκαναν πρόχειρη δουλειά και παραποίησαν πολλές λεπτομέρειες.

7. Ο Alice Cooper παράτησε το αλκοόλ για χάρη του γκολφ.
Ο κλασικός ροκάς πλέον είναι λάτρης του γκολφ και παίζει καθημερινά το αγαπημένο του άθλημα.

8. Κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Βρετανοί και οι Γιαπωνέζοι γιατροί χρησιμοποιούσαν γάλα καρύδας για να ενυδατώσουν ενδοφλεβίως τους στρατιώτες, αντί με φυσιολογικό ορό. 
Ο φυσιολογικός ορός τότε βρισκόταν σε έλλειψη, και έτσι κατέφευγαν σε απελπισμένες μεθόδους.

9. Μέσα σε 3 μέρες το 2008, ο Elon Musk εκτίναξε την αξία των εταιρειών Tesla Motors και SpaceX από τη χρεωκοπία σε ύψος 1,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων. 
Μετά από 3 αποτυχημένες εκτοξεύσεις, η SpaceX επιτέλους ανέκαμψε, που αποδείχτηκε μοιραίο, καθώς στις 23 Δεκεμβρίου, με τις επιχορηγήσεις να λιγοστεύουν, η ΝASA σύναψε συμφωνία ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Την επόμενη μέρα, επενδυτές χορήγησαν 20 εκατομμύρια δολάρια στη Tesla.

10. Στην αρχαία Ελλάδα, οι πόλεις-κράτη σταματούσαν κάθε είδους εχθροπραξίες για μια χρονική περίοδο 3 μηνών για να διεξαχθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. 
Η πανελλήνια εκεχειρία επέτρεπε στους αθλητές και τους θεατές να ταξιδέψουν από όλη την Ελλάδα χωρίς να πάθουν κακό.

11. Βιβλία με θέμα την ηθική έχουν κατά 50% μεγαλύτερη πιθανότητα να χαθούν σε βιβλιοθήκες. 
Που σημαίνει ότι η ηθική δεν είναι και τόσο αποτρεπτικό κίνητρο για κλοπή.

12. Ένας από τους σχεδιαστές του Τιτανικού, ο Thomas Andrews Jr., ήταν ένας από τους επιβάτες του πλοίου. 

Είχε προτείνει διπλάσιο σκελετό πλοίου, στεγανά διαφράγματα, και διπλάσιο αριθμό σωσίβιων λέμβων, αλλά δε απέρριψαν τις προτάσεις του.

Μετά τη σύγκρουση του πλοίου με το παγόβουνο, ο Thomas βοήθησε τον Καπετάνιο Smith να εκτιμήσει τη ζημιά, και ενώ το πλοίο βυθιζόταν, βοήθησε ακούραστα να σωθούν όσο περισσότερα άτομα στις σωσίβιες λέμβους. Πετούσε από το πλοίο ό, τι επέπλεε στο νερό για να βοηθήσει όποιον ήταν στη θάλασσα και πνίγηκε μαζί με το πλοίο.

Credit: diply.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta