12 Ξεκάθαρα Σημάδια που δείχνουν ότι είσαι ένας Μοναχικός Τύπος που περνάει Καλύτερα όταν δεν είναι Κανείς Τριγύρω

Λένε ότι είμαστε προϊόν του περιβάλλοντος μας και όταν είμαστε μικροί, εντυπώνονται στο μυαλό μας οι ιδέες για το τι είναι αγάπη, πώς λειτουργεί ο κόσμος και τι “πρέπει” να κάνουμε όταν μεγαλώσουμε. Λες και το να παντρευτούμε και να κάνουμε οικογένεια είναι ορόσημο της επιτυχίας.

Αλλά ποιος μπορεί να πει πραγματικά τι είναι ευτυχία και πώς μοιάζει; Ίσως κάποιοι από μας να είναι ευτυχισμένοι μόνοι…

1. Τα δόγματα και οι κοινωνικές προσδοκίες δεν σας επηρεάζουν: Έχετε περάσει από την συναισθηματική φάση που σας επηρέασαν οι κοινωνικές προσδοκίες και καταλάβατε ότι δεν έχουν απήχηση σε εσάς. Αντί γι’αυτό, ακούστε την καρδιά σας και να ακολουθήσετε την εσωτερική σας φωνή, όπου κι αν σας οδηγεί.

2. Ελέγχετε τις κλήσεις στο κινητό σας: Αν πιάσετε τον εαυτό σας να περιμένει πριν απαντήσει σε μηνύματα και email που έχετε μόλις λάβει, τότε αυτό είναι ένα σίγουρο σημάδι ότι προτιμάτε την ιδιωτικότητα σας. Βάζετε τα όρια σας για το τι επιτρέπετε να μπει στην προσωπική σας ζώνη και πότε.

3. Δεν απελπίζεστε αν δεν έχετε σχέδια για το Σαββατοκύριακο: Είστε σίγουροι για τον εαυτό σας και δεν ζητάτε προσωρινή και φευγαλέα ικανοποίηση από τους άλλους. Προτιμάτε να κάνετε το δικό σας πρόγραμμα και να κάνετε σχέδια για πράγματα που ξέρετε ότι απολαμβάνετε.

4. Απολαμβάνετε την ελευθερία σας: Το ημερολόγιο σας είναι γεμάτο και προσπαθείτε πάντα να σβήσετε όσο πιο πολλές υποχρεώσεις για να έχετε περισσότερο προσωπικό ελεύθερο χρόνο.

5. Παρ’όλο που είστε μόνοι, είστε σίγουροι για τον εαυτό σας: Είστε ολοκληρωμένοι και δεν νιώθετε άβολα αν “κρατάτε το φαναράκι” ή αν τύχει να φάτε κάπου μόνοι. Θεωρείτε τα αυτοκόλλητα ζευγάρια κάπως αδύναμα και προτιμάτε άτομα που βασίζονται περισσότερο στον εαυτό τους.

6. Βάζετε τον εαυτό σας πρώτο: Δεν αφήνετε την πίεση των άλλων να σας αποτρέψει από το να πετύχετε αυτό που θέλετε στην ζωή. Ξέρετε ότι κάθε λεπτό είναι πολύτιμο και πάντα το εκμεταλλεύεστε.

7. Κάνετε αυτό που θέλετε, όταν το θέλετε: Ακολουθείτε και εμπιστεύεστε το ένστικτο σας. Πιστεύετε ότι το να ζείτε την ζωή όπως έρχεται είναι ο καλύτερος τρόπος για να είστε ισορροπημένοι.

8. Είστε ειλικρινά ευτυχισμένοι: Είναι σίγουρα κουραστικό να περιτριγυρίζεται κανείς από ανθρώπους, ειδικά για κάποιον εσωστρεφή σαν εσάς. Η μοναξιά σας κάνει ευτυχισμένους και σας γλιτώνει από τα προσωπικά δράματα των άλλων.

Το να είστε ειλικρινά ευτυχισμένοι σημαίνει να είστε ευτυχισμένοι με τον εαυτό σας. Όταν αγαπάτε και αποδέχεστε τον εαυτό σας, γίνεστε αυτό που χρειάζεστε. Είναι μια επιλογή το να βρίσκεστε με άλλους και μοιράζεστε το δώρο αυτό με τον κόσμο.

9. Απολαμβάνετε την ηρεμία και την ησυχία: Θα προτιμούσατε να ζείτε στην εξοχή ή έξω από την πόλη. Οι πολυκατοικίες είναι πραγματικός εφιάλτης για εσάς. Προσπαθείτε να περνάτε χρόνο στην φύση, να βρίσκετε απομακρυσμένα μέρη με ήρεμα τοπία για να διαβάσετε ένα βιβλίο ή να διαλογιστείτε.

10. Απολαμβάνετε την παρέα του εαυτού σας: Προτιμάτε να τρώτε, να βλέπετε ταινίες, να περπατάτε στην φύση ή να γυμνάζεστε μόνοι και νιώθετε άνετα με αυτό. Γελάτε με τα αστεία σας και σας αρέσει να είστε ο εαυτός σας.

11. Κοιμάστε καλύτερα μόνοι: Είναι ωραίο να κάνεις αγκαλιές για λίγα λεπτά… και μετά να παλεύεις για την κουβέρτα, πού θα βάλεις τα πόδια και πώς θα πάρεις ανάσα. Ένα ωραίο, μεγάλο κρεβάτι για τον εαυτό σας είναι η δική σας άποψη για την τελειότητα.

12. Είστε βαθιοί στοχαστές: Προτιμάτε να περνάτε χρόνο με τις σκέψεις σας και το εκτιμάτε πολύ. Απολαμβάνετε την εξερεύνηση του εαυτού σας και την εσωτερική σας μεταμόρφωση όταν νιώθετε ότι πρέπει να σκεφτείτε κάτι.

Εσείς πόσα από αυτά τα σημάδια αναγνωρίσατε στον εαυτό σας;

Credit: thespiritscience.net

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta