12 Εξωπραγματικά Γεγονότα για το Διάστημα που αποδεικνύουν ότι το Σύμπαν μας είναι ένα Μέρος γεμάτο Εκπλήξεις!

Στην αρχαιότητα οι άνθρωποι πίστευαν ότι η Γη ήταν επίπεδη και ότι την στήριζαν τρεις φάλαινες. Σήμερα γνωρίζουμε για το Big Bang, για τις μαύρες τρύπες και την εντυπωσιακή επέκταση του σύμπαντος.

Είμαστε σίγουροι ότι μας περιμένουν πολλές ακόμη απίστευτες ανακαλύψεις για την πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Για να σας το αποδείξουμε, διαβάστε 12 αλήθειες για το σύμπαν που θα σας καταπλήξουν.

Το 99% της ύλης είναι κενός χώρος. Αν μετακινούσαμε όλο τον χώρο που υπάρχει ανάμεσα στα άτομα μας, τότε η ανθρωπότητα (7 εκατομμύρια άνθρωποι) θα χωρούσε σε ένα κύβο ζάχαρης.

Σε όλους μας υπάρχουν άτομα τα οποία ήταν κάποτε μέρος αστεριών που εξερράγησαν εκατομμύρια χρόνια πριν.

Ένα μικρό ποσοστό της στατικής εικόνας που δείχνουν οι τηλεοράσεις είναι απομένουσα πυράκτωση από το Big Bang.

Αν ήσασταν εξωγήινος και ζούσατε 65 εκατομμύρια έτη φωτός μακριά και κοιτούσατε την Γη μέσα από τηλεσκόπιο, θα βλέπατε τους δεινόσαυρους.

Ένας χρόνος στην Αφροδίτη ισούται με 224 μέρες στη Γη, αλλά μια μέρα στην Αφροδίτη ισούται με 243 μέρες στη Γη. Άρα μια μέρα είναι μεγαλύτερη από έναν χρόνο.

Σχεδόν όλα τα άτομα υδρογόνου στο σώμα μας σχηματίστηκαν σαν αποτέλεσμα του Big Bang – περίπου 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια πριν.

O Ήλιος αναλογεί με το 99,8% της μάζας του ηλιακού μας συστήματος. Είναι τόσο μεγάλος που θα χωρούσαν μέσα του 1,3 εκατομμύρια πλανήτες σαν τον δικό μας.

Υπάρχουν περισσότερα αστέρια στο σύμπαν από ότι κόκκοι άμμου στην Γη.

Το σύμπαν μυρίζει σμέουρα, ρούμι, μπέικον, ψητά αμύγδαλα και μπαρούτι.

Τα αστέρια από νετρόνιο είναι τόσο πυκνά που ένα κουταλάκι από τα περιεχόμενα τους ζυγίζει περισσότερο από το όρος Έβερεστ.

 Η κοινή ύλη που μπορούμε να δούμε αποτελεί περίπου το 5% του σύμπαντος. Το υπόλοιπο 95% είναι σκοτεινή ύλη και σκοτεινή ενέργεια, για τα οποία αυτή την στιγμή γνωρίζουμε λίγα πράγματα.

Έτσι θα είναι η Γη αν την χτυπήσει ο αστεροειδής Apophis το 2070.

Credit: BrightSide

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta