11 Διάσημοι Ηθοποιοί, που Εμφανίστηκαν σε Ταινίες Μετά το Θάνατό τους. Για την Μέριλυν Μονρόε δεν Είχαμε Ιδέα…

Πολλοί ηθοποιοί αγαπήθηκαν κατά τη διάρκεια της ζωής τους, ενώ κάποιοι εξακολουθούν να ζουν στη μνήμη των θαυμαστών τους για πάντα.

Επιλέξαμε 11 εκπληκτικές ιστορίες «ανάστασης» διάσημων ηθοποιών σε ταινίες και διαφημίσεις, που εμφανίστηκαν μετά θάνατον.

Μπρους Λι, 1940-1973

Το Παιχνίδι του Θανάτου, 1978

Τα γυρίσματα της ταινίας «Το Παιχνίδι του Θανάτου» ξεκίνησε λίγο πριν από το θάνατο του Μπρους Λι. Οι γνώμες διέφεραν, αλλά οι δημιουργοί αποφάσισαν ότι το υλικό ήταν αρκετό για την κυκλοφορία της ταινίας. Βγήκε στις αίθουσες πέντε χρόνια μετά το θάνατο του ηθοποιού.

Σε αρκετές σκηνές χρησιμοποιήθηκαν σωσίες του Μπρους Λι, φορώντας μακιγιάζ και εφαρμόστηκαν τεχνικά κόλπα. Σε μία από τις σκηνές, μπορεί να δει κανείς το πρόσωπο του Μπρους Λι κομμένο από χαρτόνι.

Πίτερ Σέλερς, 1925-1980

Στα Ίχνη του Ροζ Πάνθηρα, 1984

Ακόμη πιο περίεργη υπόθεση συνέβη λίγα χρόνια αργότερα. Ο Βρετανός Πίτερ Σέλερς, διάσημος για το ρόλο του επιθεωρητή Κλουζό της σειράς ταινιών Ροζ Πάνθηρας, είχε πεθάνει πριν από την έναρξη των γυρισμάτων. Αλλά οι δημιουργοί αποφάσισαν να ρισκάρουν και να κυκλοφορήσουν μια νέα ταινία.

Οι δημιουργοί σύνθεσαν το ρόλο από κομμένες σκηνές των προηγούμενων ταινιών. Δεδομένου ότι η ταινία ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ’80 και η σειρά ξεκίνησε το 1963, στο «Στα Ίχνη του Ροζ Πάνθηρα», ο Κλουζό αντί να φαίνεται μεγαλύτερος, γινόταν όλο και νεότερος και το σπίτι του άλλαζε συνεχώς. Η χήρα του ηθοποιού κατέθεσε μήνυση στους παραγωγούς της ταινίας και κέρδισε αποζημίωση ενός εκατομμυρίου για πρόκληση συναισθηματικής βλάβης στην ίδια και τη μνήμη του συζύγου της.

Μπράντον Λι, 1965–1993

Το Κοράκι, 1994

Ο 28χρονος ηθοποιός Μπράντον Λι (γιος του Μπρους Λι) έχασε τη ζωή του στα γυρίσματα της ταινίας «Το Κοράκι» εξαιτίας ενός τραγικού ατυχήματος. Κατά τα γυρίσματα, όταν τον ήρωα πυροβολούν με πιστόλι, ο Μοράντον τραυματίζεται στο στομάχι. Η αιτία γι’ αυτό ήταν ένα μπέρδεμα με άσφαιρες σφαίρες. Ο Λι πέθανε την ίδια μέρα στο νοσοκομείο.

Οι λήψεις με τον πυροβολισμό, κατασχέθηκαν από την αστυνομία και καταστράφηκαν, και η σκηνή ανακατασκευάστηκε με διαφορετικό ηθοποιό. Το 1993, υπήρχε ήδη τεχνολογία που συνδύαζε το υλικό του αρχείου με σωσίες και το κατάλληλο μακιγιάζ. Ως αποτέλεσμα, η ταινία «Το Κοράκι» είχε μια τεράστια επιτυχία στο box office και ο Μπράντον Λι έγινε cult φιγούρα για τη νεολαία.

Όλιβερ Ριντ, 1938–1999

Ο μονομάχος, 2000

Ο Όλιβερ Ριντ, ο οποίος έπαιξε στον «Μονομάχο», ήταν ο θρυλικός προπονητής Proximο, πέθανε από καρδιακή προσβολή 3 εβδομάδες πριν το τέλος των γυρισμάτων. Ο Ρίντλεϊ Σκοτ θα μπορούσε να ξανακάνει γυρίσματα με άλλον ηθοποιό, αλλά δεν το έκανε.

Ο Ριντ «αναστήθηκε» με τη βοήθεια των ειδικών εφέ και με σωσίες. Στη σκηνή της σφαγής του Proximo, οι λήψεις γίνονται με την πλάτη ενός άλλου ηθοποιού, αλλά η φωνή ανήκει στον Ριντ, επαναλαμβάνοντας τη θεατρική φράση «Σκιές και στάχτες.»

Λόρενς Ολίβιε, 1907–1989

Sky Captain: Ο κόσμος του αύριο, 2004

Ο Kerry Conran – σκηνοθέτης της ταινίας «Sky Captain: Ο κόσμος του αύριο» αποφάσισε να αποτίσει φόρος= τιμής στον μεγάλο ηθοποιό. Σύμφωνα με την ιδέα του, ο κύριος ανταγωνιστής ήταν ο Dr. Totenkopf ( «Κεφάλι του θανάτου»). Και στο τέλος της ταινίας ήταν πράγματι ένα ομιλούμενο κεφάλι, που ανήκει στον αποθανόντα ηθοποιό. Τα ειδικά εφέ έγιναν χρήση παλιού υλικού αρχείων του Ολίβιε.

Μάρλον Μπράντο, 1924–2004

Η επιστροφή του Σούπερμαν, 2006

Ο Μάρλον Μπράντο πέθανε το 2004 αλλά έπαιξε σημαντικό ρόλο το 2006 στην ταινία «Σούπερμαν: Η Επιστροφή» του Μπράιν Σίνγκερ. Ο σκηνοθέτης ήθελε στον ρόλο του πατέρα του Σούπερμαν να είναι ο Μπράντο, καθώς ο ηθοποιός είχε παίξει τον ίδιο ρόλο στον Σούπερμαν το 1978.

Το πρόσωπο του Μάρλον Μπράντο σε συνδυασμό με τα υπολογιστικά μοντέλα, αναβίωσε χάρη σε ακατέργαστα γυρίσματα του περασμένου αιώνα.

Χιθ Λέτζερ, 1979-2008

Ο φανταστικός κόσμος του Δρ. Παρνάσους, 2009

Η τελευταία και ημιτελής ταινία του Χιθ Λέτζερ ήταν «Ο φανταστικός κόσμος του Δρ. Παρνάσους». Ο τραγικός θάνατος του ηθοποιού έφερε τους παραγωγούς της ταινίας σε μια δύσκολη επιλογή: να ξαναγυρίσουν την ταινία εξ ολοκλήρου ή προσθέτουν ειδικά εφέ και να κάνουν αλλαγές στο σενάριο.

Η ομάδα είχε την ιδέα ότι ο χαρακτήρας του Λέτζερ ταξιδεύει σε μαγικές διαστάσεις και μπορεί να είναι ένας ήρωας με χίλια πρόσωπα. Και τα πρόσωπα βρέθηκαν γρήγορα, το πρώτο ήταν ο Τζόνι Ντεπ, και στη συνέχεια συμμετείχε ο Κόλιν Φάρελ και ο Τζουντ Λο, όλοι φίλοι του Λέτζερ. Ως αποτέλεσμα στην ταινία μπορείτε να δείτε ολόκληρο καστ αστέρων, και η ταινία ήταν αφιερωμένη στο ταλέντο του Χιθ Λέτζερ.

Όντρεϊ Χέπμπορν, 1929-1993

Διαφήμιση σοκολάτας Dove, 2013

H διαφήμιση της σοκολάτας Dove ήταν ένα από τα κύρια γεγονότα στον κόσμο της διαφήμισης το 2013. Το ηθικό ζήτημα επιλύθηκε γρήγορα από τους γιους της Όντρεϊ Χέπμπορν, Σον Φέρερ και Λούκα Ντότι. Δήλωσαν ότι η μητέρα τους θα πρωταγωνιστούσε με μεγάλη χαρά σε διαφήμιση σοκολάτας, μιας και ήταν μια από τις αγαπημένες της λιχουδιές. Δείτε την διαφήμιση εδώ.

Θρυλικές ηθοποιοί του 20ου αιώνα στην διαφήμιση Dior

Το 2011, για χάρη της διαφήμισης του αρώματος J’adore του οίκου μόδας Dior, ενώθηκαν η Μάρλεν Ντίτριχ, η Γκρέις Κέλι και η Μέριλιν Μονρόε. Τα πρόσωπά τους αναδημιουργήθηκαν με τη βοήθεια των γραφικών. Δείτε τη διαφήμιση εδώ.

Πολ Γουόκερ, 1973-2013

Furious 7, 2015

Μετά το θάνατο του Πολ Γουόκερ, τα αδέλφια του Κόντι και Κάλεμπ ανέλαβαν το βαρύ φορτίο να γυρίσουν τις σκηνές που εκείνος δεν πρόλαβε προκειμένου να ολοκληρωθεί η ταινία Fast and Furious 7.

Όπως είπε, ο ίδιος, ο αδελφός του και το υπόλοιπο καστ ήξεραν ότι ο Πολ δεν θα ήθελε να μείνει η ταινία στη μέση αλλά να ολοκληρωθεί. Για αυτό το λόγο πήραν την απόφαση να γυρίσουν εκείνοι τις σκηνές που δεν πρόλαβε.

Πίτερ Κούσινγκ, 1913-1994

Rogue One: A Star Wars Story, 2016

Η απόφαση να χρησιμοποιήσουν ειδικά εφέ για να αναβιώσουν τον ρόλο του κυβερνήτη Tarkin με ψηφιακά μέσα, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Αν έχετε παρακολουθήσει την ταινία, θα καταλάβετε τι εννοούμε: είναι σχεδόν αδύνατο να καταλάβετε ότι είναι αποτέλεσμα ψηφιακών εφέ ο εμφάνιση του Πίτερ Κούσινγκ.

Credit: Adme

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta