11 από τις Πιο Απίστευτες Οφθαλμαπάτες Όλων των Εποχών, που θα σας Αφήσουν με Ανοιχτό το Στόμα!

Κάθε χρόνο, μαθηματικοί και φυσικοί λαμβάνουν βραβεία επειδή παραπλανούν τα μάτια μας με οπτικές ψευδαισθήσεις!

11. Ερχόμενοι από το μύλο για το σπίτι

Από τον Laurence Stephen Lowry. Έγινε πιο καταθλιπτικός με τη βροχή και τις αστραπές, αλλά οι άνθρωποι τελικά ήταν σε θέση να επιστρέψουν στο σπίτι τους. Ή μήπως όχι;

10. Η λάθος οροφή

Οι περισσότερες τρισδιάστατες ψευδαισθήσεις που γίνονται με κιμωλία σε άσφαλτο, βασίζονται σε αυτό το αποτέλεσμα. Ο εγκέφαλός μας ερμηνεύει την εικόνα που βλέπει σε μια σωστή γωνία, μετατρέποντάς την από 2D σε 3D.

9. Αλλάζοντας χρώματα

Βλέπουμε το ίδιο αντικείμενο διαφορετικά ανάλογα με το περιβάλλον. Στην περίπτωση αυτή, οι δημιουργοί της ψευδαίσθησης λένε ότι τα χρώματα των γραμμών δεν αλλάζουν – είμαστε εμείς που τα βλέπουμε διαφορετικά.

8. Η κρυμμένη εικόνα

Μπορείτε να διακρίνετε αυτό που κρύβετε πίσω από τις γραμμές; Δημιουργήθηκε για να μας υπενθυμίσει όλα τα όμορφα είδη που κινδυνεύουν να εξαφανιστούν.

7. Το χιόνι έξω

Το χιόνι που παρακολουθείτε να πέφτει μέσα από τις οριζόντιες περσίδες κινείται γρηγορότερα. Όχι, είναι απλώς ψευδαίσθηση.

6. Στοιχεία Gabor

Αυτά τα ριγωτά σημεία έχουν ενταχθεί σε πολλές αυταπάτες. Μπορούν να σας ξεγελάσουν κάνοντάς σας να σκέφτεστε ότι γυρίζουν και κινούνται, αλλά μην πιστεύετε στα μάτια σας: μένουν εκεί που είναι.

5. Μπάλες που κινούνται όπως θέλουν

Αυτές οι μπάλες φαίνεται να σπάνε όλους τους κανόνες της φυσικής. Πιστεύετε ότι είναι αδύνατο και έχετε δίκιο: όλα γίνονται ξεκάθαρα όταν κοιτάζετε την κατασκευή από μια άλλη γωνία.

4. Δεν υπάρχει κόκκινο εδώ

Μια δημοφιλής ψευδαίσθηση που αποδεικνύει ότι γενικά αντιλαμβανόμαστε το χρώμα των αντικειμένων, όπως το έχουμε συνηθίσει σε αυτά, ανεξάρτητα από τα χρώματα ή τον φωτισμό.

3. Μια σιλουέτα στο ζωοτρόπιο

Έχετε δει ποτέ ένα κλασικό ζωοτρόπιο; Έχει εικόνες σε όλη την περίμετρό του. Αν κοιτάξετε μέσα από τις σχισμές, οι εικόνες ζωντανεύουν. Σε αυτή την περίπτωση, συμβαίνει το ανάποδο: οι σιλουέτες των πτηνών είναι από έξω, αλλά όταν το ζωοτρόπιο γυρίζει, το πουλί φαίνεται να πετάει.

2. Το δέντρο που πετάει

Δεν είναι μαγεία, είναι υψηλή τέχνη!

1. Κύλινδροι διπλής όψης

Είναι κύκλοι, ή τετράγωνα; Στην πραγματικότητα, κανένα από αυτά τα πράγματα. Το τέχνασμα έχει το σχήμα των κυλίνδρων και την κλίση του καθρέφτη. Έτσι φαίνονται στην πραγματικότητα οι κύλινδροι.

Credit: BrightSide

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta