11 μυστηριώδεις τρύπες σε όλο τον κόσμο που προκαλούν δέος σε τουρίστες και επιστήμονες

Οι δυνατότητες του ανθρώπου και της φύσης δεν γνωρίζουν απολύτως από όρια. Χάρη σε αυτό, έχουμε τέτοια ποικιλομορφία τοπίων και τέτοια εντυπωσιακή αρχιτεκτονική.

Αποφασίσαμε σήμερα να κάνουμε αφιέρωμα στις πιο παράξενες φυσικές τρύπες, αλλά και δημιουργήματα του ανθρώπου.

Deluxe Mystery Τρύπα

Η Deluxe Mystery Hole είναι μια τρύπα, που κανείς δεν γνωρίζει την προέλευση της. Το βάθος της δεν έχει ακόμα μετρηθεί με καμία από τις σύγχρονες τρόπους. Τώρα χρησιμοποιείται ως ένα αξιοθέατο.

H τρύπα της δόξας

«Η τρύπα της δόξας» βρίσκεται στο φράγμα Monticello. Με την πρώτη ματιά μπορεί να φαίνεται ότι το νερό πέφτει από μια μεγάλη χοάνη, αλλά στην πραγματικότητα είναι απλά ένας σωλήνας μέσα στον οποίο ρέει νερό. Προτείνεται ως αξιοθέατο μετά από βροχόπτωση, όταν το νερό ανεβαίνει σε αρκετά υψηλό επίπεδο.

Sawmill Sink

Μπλε τρύπα στις Μπαχάμες, η οποία βρίσκεται σε περιοχή αρχαιολογικών ανασκαφών και έχει βοηθήσει τους επιστήμονες να κατανοήσουν πώς ήταν η γη πριν από 1000 χρόνια.

Χοάνη του διαβόλου

Η χοάνη του διαβόλου είναι ένα υπόγειο σπήλαιο, στην είσοδο του οποίου απαγορεύονται αυστηρά οι επισκέπτες, αλλά οι επισκέπτες μπορούν να δουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, να πετούν έξω από το σπήλαιο 3 εκατομμύρια νυχτερίδες.

H Μεγάλη Μπλε Τρύπα

Αυτή η τρύπα βρίσκεται στο κέντρο του υφάλου Lighthouse, που βρίσκεται στην Καραϊβική Θάλασσα. Αρχικά, ήταν ένα σύστημα σπηλαίων που σχηματίστηκαν κατά τη διάρκεια της εποχής των παγετώνων. Η Μεγάλη Μπλε Τρύπα αποτελεί ένα από τα δέκα καλύτερα μέρη για καταδύσεις.

Η μπλε τρύπα του Ντιν

Η μπλε τρύπα του Ντιν είναι η βαθύτερη μπλε τρύπα στον κόσμο σήμερα. Βρίσκεται στις Μπαχάμες και χρησιμοποιείται ως βάση εκπαίδευσης για τους ελεύθερους δύτες.

Η τρύπα του Harwood

Η τρύπα του Harwood είναι μια σπηλιά που βρίσκεται στη Νέα Ζηλανδία. Είναι η βαθύτερη κάθετη σπηλιά στη χώρα.

Το εγκαταλελειμμένο ορυχείο διαμαντιών Mir

Το ορυχείο διαμαντιών Mir είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα διαμαντιών στη Γιακουτία της Ρωσίας.

Ορυχείο «Τυχερό»

Το ορυχείο «Τυχερό» είναι ένα από τα ενεργά κοιτάσματα διαμαντιών στη Γιακουτία, που βρίσκεται 20 χιλιόμετρα από τον Αρκτικό Κύκλο.

Παραδεισένια Τρύπα

H καταβόθρα «Heavenly Pit» σχηματίστηκε 128 χιλιάδες χρόνια πριν. Αυτός ο κρατήρας είναι ο βαθύτερος στον κόσμο και αγαπημένος προορισμός για ανθρώπους που είναι λάτρεις της ελεύθερης πτώσης με αλεξίπτωτο.

Ορυχείο Bingham Canyon

Στο ορυχείο Bingham Canyon είναι ένας ανοιχτός λάκκος, όπου εξορύσσεται χαλκός στις ΗΠΑ.

Credit: Adme

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta