11 Μεγάλες Αλήθειες για την Κατάντια των Σύγχρονων Σχέσεων, που θα σας Προβληματίσουν. Δώστε Προσοχή στην 8η!

Οι σύγχρονες σχέσεις συχνά φαίνονται να χαρακτηρίζονται από μια αίσθηση καιροσκοπισμού, όπου η άνεση είναι η μεγαλύτερη προτεραιότητα για το άτομο. Μπορούμε να μείνουμε με κάποιον όσο κυριαρχεί στην σχέση μας η αρμονία και η αγάπη. Μόλις ξεκινήσουν οι διαφωνίες και οι καβγάδες όμως, αρχίζουμε να ψάχνουμε για άλλον.

Κάθε ζευγάρι περνάει κάποια από αυτά τα προβλήματα. Στο παρακάτω άρθρο θα σας βοηθήσουμε να καταλάβετε για ποιο λόγο συμβαίνει αυτό.

1. Συχνά δεν είμαστε προετοιμασμένοι να κάνουμε συμβιβασμούς, θυσίες και να αγαπήσουμε χωρίς όρους. Δεν θέλουμε να περιμένουμε, τα θέλουμε όλα με την μία. Δεν αφήνουμε τα συναισθήματα μας να αναπτυχθούν και βάζουμε χρονικά όρια.

2. Συγχέουμε την αγάπη με άλλα συναισθήματα. Δεν θέλουμε να είναι βαρετή η ζωή μας, έτσι ψάχνουμε κάποιον σύντροφο που θα την μετατρέψει σε περιπέτεια. Δεν είμαστε έτοιμοι για την αλλαγή που έρχεται αναπόφευκτα μετά από μια περίοδο αμοιβαίας αγάπης.

3. Μετά από κάποιο διάστημα δεν έχουμε χώρο και χρόνο για την αγάπη, γιατί είμαστε πολύ απασχολημένοι κυνηγώντας υλικά κέρδη.

4. Ερωτευόμαστε και περιμένουμε από την αρχή η σχέση μας να είναι ώριμη. Αυτό όμως έρχεται με τα χρόνια, αλλά πολλοί πιστεύουν ότι δεν υπάρχει τίποτα, ούτε καν η αγάπη, που να αξίζει τον χρόνο και την υπομονή τους.

5. Σπαταλάμε την δύναμη μας σε εφήμερες γνωριμίες. Προτιμάμε να γνωρίζουμε πολλά άτομα και λίγο αντί για ένα και καλά. Τελειώνουμε τις σχέσεις μας μόλις βρούμε καλύτερη εναλλακτική. Βγαίνουμε με πολλούς, αλλά δεν δίνουμε ευκαιρίες σε κανέναν.

6. Εξαρτόμαστε σε μεγάλο βαθμό από την τεχνολογία, έχουμε παραμελήσει την επαφή πρόσωπο με πρόσωπο και δεν περνάμε χρόνο με τον άλλο.

7. Δεν μπορούμε να μείνουμε κάπου για πολύ καιρό. Νομίζουμε ότι δεν κάνουμε για σχέσεις, δεν αφιερώνουμε τον εαυτό μας σε κάποιον άλλο και αποφεύγουμε το μόνιμο.

8. Έχουμε διαχωρίσει την αγάπη από το $εξ. Πρώτα κάνουμε $εξ και μετά αποφασίζουμε αν θέλουμε να είμαστε με τον άλλο.

9. Βασιζόμαστε πολύ στην λογική και δεν αγαπάμε με την καρδιά μας.

10. Φοβόμαστε πολλά πράγματα, τις καινούριες σχέσεις, τις απογοητεύσεις, τα συναισθηματικά τραύματα, χτίζουμε τοίχους γύρω μας και δεν αφήνουμε τους άλλους να μπουν στην ζωή μας.

11. Δεν εκτιμάμε πλέον τις ανθρώπινες σχέσεις. Δεν σημαίνει πλέον τίποτα το να παρατήσουμε κάποιον που μας αγαπάει και είμαστε πολύ απογοητευμένοι από αυτούς που είναι γύρω μας.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta