11 Κακές Συνήθειες που ΠΡΕΠΕΙ να σταματήσετε ΑΜΕΣΩΣ εάν θέλετε να γίνεται Επιτυχημένοι!

Όλοι έχουμε κακές συνήθειες και αυτό είναι φυσιολογικό. Αλλά κάποιες από αυτές, ίσως είναι ο λόγος που η καριέρα σας ή η προσωπική ζωή δεν παίρνει τη τροπή, που εσείς θα θέλατε. 

Έτσι αποφασίσαμε να μοιραστούμε μαζί σας 11 κακές συνήθεις, που μπορεί να στέκονται ως εμπόδιο στο δρόμο της επιτυχίας σας.

1. Δεν εκφράζετε τη γνώμη σας

Η κοινωνία συνεχώς μας διδάσκει να κρατάμε χαμηλούς τόνους, να υπακούμε και να σπάμε τους κανόνες. Αλλά αν δεν πάρετε κανένα ρίσκο και αν δεν λέτε στους άλλους τι σκέφτεστε, δε θα αφήσετε ποτέ να σας συμβεί κάτι σπουδαίο. Πείτε ανοιχτά και χωρίς φόβο τη γνώμη σας. Ο καθένας μας αξίζει την επιτυχία.

2. Πάντα αργείτε

Μπορεί να σας φαίνεται ανόητο, αλλά δεν είναι. Ένα επιτυχημένο άτομο είναι κάποιος αξιόπιστος και συνεπής, και έτσι αν έχετε τάση να αργείτε, κανείς δε θα σας πάρει στα σοβαρά. Ένα ενδιαφέρον γεγονός: σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο, η συνεχής αργοπορία σχετίζεται με το άγχος, τη χαμηλή αυτοπεποίθηση, και την τάση να ψάχνετε για προβλήματα.

3. Κρατάτε κακίες

Δε χρειάζεται να κάνετε τους πάντες να σας συμπαθούνε ή να ζείτε τη ζωή σας σαν να είναι ένα μιούζικαλ. Αλλά μη κρατάτε κακίες, επειδή η αλήθεια είναι ότι σας κρατάνε πίσω και έχουν αρνητική επιρροή στη ζωή σας. Στην πραγματικότητα, κρατώντας τέτοια δυνατά συναισθήματα μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα υγείας.

4. Συμμορφώνεστε απολύτως με τα καθεστώτα

Αν πιστεύετε ότι ο κομφορμισμός οδηγεί σε δημοτικότητα και επιτυχία, τότε δε θα μπορούσατε να κάνετε περισσότερο λάθος. Κάθε φορά που επιλέγετε να σας καθοδηγούν άλλοι και να τους ακολουθείτε πιστά, χάνετε σπουδαίες ευκαιρίες. Μην είστε κομφορμιστές! Ή ίσως πιστεύετε ότι άτομα με μεγάλες επιδόσεις όπως ο Steve Jobs και ο Michael Phelps είναι πάντα ικανοποιημένοι με ό, τι τους επιφυλάσσει το μέλλον τους;

5. Ξοδεύετε πολλά

Συχνά καταλήγετε να έχετε ένα άδειο πορτοφόλι και χρωστάτε πολλά στη πιστωτική σας; Αυτό μπορεί να είναι μια αντανάκλαση του οικονομικού σας μέλλοντος. Οι αποταμιεύσεις είναι σημαντικές, και η καλή οργάνωση με τα οικονομικά και τα χρήματα, σας κάνουν ένα λογικό άτομο.  Ξεκινήστε με τη ρύθμιση του προϋπολογισμού σας, και διαθέστε μερικά χρήματα στο ταμείο έκτακτης ανάγκης σας.

6. Αναβάλλετε συνεχώς πράγματα

Όσοι δεν μπορούν να σταματήσουν να αναβάλλουν πράγματα και καταστάσεις για αργότερα, χάνουν ευκαιρίες να βγάλουν χρήματα, επειδή αποτυγχάνουν να ολοκληρώσουν τις δουλειές τους έγκαιρα. Κάνουν κακό στη φήμη τους, επειδή δεν κρατάνε το λόγο τους, και αντιμετωπίζουν μεγάλο άγχος στη ζωή τους.

7. Δεν είστε ειλικρινής

Το ψέμα μπορεί να γίνει εθιστικό, και ένα ψέμα πάντα οδηγεί σε άλλο. Σύντομα θα βρείτε τον εαυτόν σας περικυκλωμένο από έναν φαύλο κύκλο, που δεν μπορείτε να ξεφύγετε. Η λύση; Να είστε ειλικρινείς από την αρχή. Μερικές φορές μπορεί να είναι ενοχλητικό να βλέπετε τους άλλους να πετυχαίνουν μέσω των ψεμμάτων και της απάτης, αλλά είναι περισσότερο ικανοποιητικό και έντιμο να ακολουθήσετε το δρόμο της αλήθειας.

8. Παραπονιέστε υπερβολικά

Είναι καλή ιδέα να λέτε τι πραγματικά σκέφτεστε, ειδικά αν δεν σας αρέσει κάτι. Αλλά δεν πρέπει να υπερβάλλετε. Ο κόσμος αποφεύγει όσους γκρινιάζουν, που πάντα αποδοκιμάζουν κάτι. Για να γίνετε επιτυχημένοι, πρέπει να προσελκύετε τους άλλους και όχι να τους διώχνετε.

9. Διώχνετε τους άλλους

Όλοι χρειαζόμαστε να έχουμε φίλους. Το κλειδί στην επιτυχία, είναι να έχετε πολλές επαφές που μπορούν να σας βοηθήσουν σε οτιδήποτε προκύψει στο μέλλον. Ο δρόμος για την επιτυχία μπορεί να είναι μακρύς και δύσκολος, αλλά με τη βοήθεια των άλλων μπορεί να γίνει ευκολότερος και πιο ευχάριστος.

10. Δεν φροντίζετε τον εαυτό σας 

Πάντα να φροντίζετε τον εαυτό σας, καθώς δεν υπάρχει καλύτερο δώρο από την καλή υγεία. Το άγχος μπορεί να γίνει ο χειρότερος εχθρός, γι΄αυτό μην αφήνετε τις δυσκολίες της καθημερινότητας να σας αποτρέψουν να τρώτε υγιεινά ή να μη κάνετε γυμναστική Το σώμα σας θα σας ευχαριστήσει γι’ αυτό αργότερα.

11. Δεν δίνετε σημασία στη γλώσσα του σώματος 

Οι καλή πρώτη εντύπωση είναι απαραίτητη, αλλά το ίδιο είναι οι επόμενες φορές. Πιστέψτε το ή όχι, το σώμα σας εκφράζεται επίσης, και μερικές φορές μιλάει πιο δυνατά από τα λόγια σας. Μάθετε να συμπεριφέρεστε ως ένας αξιόπιστο άτομο με αυτοπεποίθηση, και αν δεν νιώθετε έτσι, μπορείτε ακόμα να το πετύχετε. Πάντα να έχετε οπτική επαφή με τον συνομιλητή σας, και να έχετε καλή στάση σώματος.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta