10 Πράγματα που θα Μετανιώσουμε 10 Χρόνια Αργότερα

“Αν μονάχα…” Αυτές οι δύο λέξεις όταν συνδυάζονται δημιουργούν μία από τις πιο λυπητερές φράσεις. Εντοπίσαμε 10 επιλογές που αναπόφευκτα οδηγούν σε αυτή τη φράση μετάνοιας. Να πως θα τις αποφύγετε.

1. Φοράτε μια μάσκα για να εντυπωσιάσετε άλλους.
Αν το πρόσωπο που δείχνετε συνέχεια στον κόσμο είναι μια μάσκα, μια μέρα δεν θα υπάρχει τίποτα από κάτω. Επειδή όταν περνάτε τόσο χρόνο επικεντρωμένοι στην αντίληψη κάποιου άλλου για εσάς, ή αυτός που οι άλλοι θέλουν να είστε, στο τέλος ξεχνάτε ποιος πραγματισκά είστε. Γι’ αυτό λοιπόν μην φοβάστε τις κριτικές των άλλων. Ξέρετε μέσα σας ποιος πραγματικά είστε. Δεν χρειάζεται να είστε τέλειοι για εντυπωσιάσετε και να εμπνεύσετε τους άλλους. Αφήστε τις ατέλειές σας ελεύθερες.

2. Αφήνετε κάποιον άλλον να φτιάχνει όνειρα για σας
Η μεγαλύτερη πρόκληση στη ζωή είναι η ανακάλυψη του εαυτού μας. Μετά ακολουθεί το να είμαστε ευτυχισμένοι με ό, τι συναντάμε στο δρόμο μας. Ένα μεγάλο μέρος είναι η απόφαση να μένουμε επικεντρωμένοι στους στόχους και τα όνειρά μας. Υπάρχουν άτομα που διαφωνούν μαζί σας; Σημαίνει ότι είστε προσγειωμένοι και ακολουθείτε το δικό σας μονοπάτι. Μερικές φορές κάνετε πράγματα που θεωρούνται περίεργα από τους άλλους, αλλά όταν χάνετε επαφή με την πραγματικότητα, τότε ξέρετε ότι κάνετε τα πράγματα σωστά.

3. Κρατάτε αρνητική συντροφιά

Μην αφήνετε κάποιον να σας φέρεται άσχημα. Δεν μπορούν να τραβήξουν την σκανδάλη, αν εσείς δεν τους δώσετε το όπλο. Όταν θυμηθείτε ότι η συντροφιά με άτομα αρνητικής φύσης είναι επιλογή και όχι υποχρέωση, τότε θα απελευθερωθείτε.

4. Φέρεστε εγωιστικά
Μια ζωή γεμάτη με ευγενικές πράξεις και καλό χαρακτήρα είναι η καλύτερη επιλογή. Όσοι εμπνεύστηκαν και μοιράστηκαν την αγάπη σας θα σας θυμούνται πως τους κάνατε να νιώσουν πολλά χρόνια μετά.

5. Αποφεύγετε την αλλαγή και το μεγάλωμα

Πρέπει να αφήσετε το παλιό για να κάνετε χώρο για το καινούριο. Αν το συνειδητοποιήσετε τώρα και το κάνετε πράξη, θα έχετε επιτυχημένη ζωή.

6. Τα παρατάτε όταν πράγματα δυσκολεύουν
Δεν υπάρχουν αποτυχίες, μόνο αποτελέσματα. Ακόμα και αν τα πράγματα δεν εξελιχθούν όπως τα περιμένατε, μην αποκαρδιώνεστε ή τα παρατάτε. Μάθετε όσα μπορείτε και συνεχίστε. Όσοι συνεχίζουν και εξελίσσονται ένα βήμα τη φορά, κερδίζουν στο τέλος.

7. Προσπαθείτε να ελέγχετε το παραμικρό. 
Μερικές φορές πρέπει να ηρεμείτε και να αφήνετε τη ζωή να συμβεί χωρίς έγνοιες. Πάρτε μια βαθιά αναπνοή και χαλαρώστε. Δεν χρειάζεται να ξέρετε που ακριβώς βαδίζετε. Τα πάντα στη ζωή είναι σε τέλεια τάξη είτε το κατανοείτε είτε όχι.  Μάθετε να αφήνετε τα πράγματα να κυλάνε, χωρίς να τα πιέζετε.

8. Συμβιβάζεστε για λιγότερα από όσα αξίζετε
Να είστε αρκετά δυνατοί να αφήνετε τα πράγματα και αρκετά σοφοί να περιμένετε ό, τι αξίζετε. Μερικές φορές πρέπει να πέσετε χαμηλά για να σηκωθείτε πιο ψηλά. Μην συμβιβάζεστε.

9. Περιμένετε συνεχώς για το αύριο

Το πρόβλημα είναι ότι πάντα πιστεύετε ότι υπάρχει χρόνος. Αλλά μια μέρα θα ξυπνήσετε και δεν θα υπάρχει χρόνος να κάνετε τα πράγματα που θέλατε. Σε εκείνο το σημείο είτε θα έχετε πετύχει τους στόχους σας είτε θα έχετε μια λίστα με δικαιολογίες γιατί δεν τα κάνατε.

10. Είστε τεμπέλης και πληκτικός

Ο κόσμος δεν σας χρωστάει τίποτα, εσείς χρωστάτε στον κόσμο κάτι. Γι’ αυτό σταματήστε να ονειροπολείτε και ξεκινήστε να κάνετε. Αναλάβετε πλήρη ευθύνη για τη ζωή σας. Πάρτε τον έλεγχο. Είστε σημαντικοί και σας χρειάζονται. Είναι πολύ αργά να κάθεστε και να περιμένετε για κάποιον να κάνει κάτι κάποια μέρα. Κάποια μέρα είναι το παρόν και ο κάποιος είστε εσείς.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta