10 Πανέξυπνα Κόλπα για να κάνετε Οικονομία όταν ψωνίζετε Τρόφιμα και να γλιτώσετε πολλά Χρήματα!

Πάμε στο σούπερ μάρκετ σχεδόν κάθε μέρα, αλλά σπάνια σκεφτόμαστε αν οι συνήθειες μας είναι λάθος. Ωστόσο υπάρχουν κάποια φαινομενικά ασήμαντα πράγματα που μπορεί να βλάπτουν σοβαρά το πορτοφόλι μας.

Για να σας βοηθήσουμε, φτιάξαμε μια λίστα και σας τα παρουσιάζουμε.

10. Ψωνίζετε με την λάθος σειρά.

Συχνά δεν μπορούμε να σταματήσουμε να γεμίζουμε το καλάθι μας, ειδικά με ανθυγιεινά τρόφιμα. Αν θέλετε να αρχίσετε να αντιστέκεστε, ξεκινήστε τα ψώνια σας από το τμήμα των φρούτων και των λαχανικών, ώστε να γεμίσει το καλάθι σας και να μην έχετε χώρο για ανθυγιεινά τρόφιμα.

9. Δεν γνωρίζετε την τιμή των τροφίμων που αγοράζετε συχνά.

Μαγιονέζα
Παλιά τιμή: 5,70 ευρώ
Καινούρια τιμή: 4,50 ευρώ

Προσπαθήστε να μάθετε απ’έξω ή γράψτε τις τιμές των προϊόντων που αγοράζετε συχνά. Έτσι δεν θα την πατήσετε με τις ψεύτικες εκπτώσεις που στην ουσία είναι αυξήσεις. Την επόμενη φορά που θα πάτε στο σούπερ μάρκετ, θα αγοράσετε λιγότερα πράγματα που δεν χρειάζεστε και θα μπορέσετε να εκμεταλλευτείτε τις πραγματικές εκπτώσεις.

8. Δεν κάνετε πλάνο.

Αυτό αφορά και την λίστα με τα ψώνια αλλά και τα γεύματα της εβδομάδας. Κάνοντας ένα πλάνο των γευμάτων σας από την Δευτέρα ως την Παρασκευή, θα ξέρετε τι πρέπει να ψωνίσετε.

7. Δεν προσέχετε το βάρος ενός προϊόντος.

Βούτυρο: 200 γρ. – 2,88 ευρώ
Βούτυρο: 180 γρ. – 2 ευρώ

Ας πούμε ότι υπάρχουν 2 συσκευασίες βουτύρου και η μία είναι λίγο πιο φτηνή από την άλλη. Μην βιαστείτε να αγοράσετε την φτηνή. Ελέγξτε το βάρος τους. Μπορεί η ακριβή συσκευασία να περιέχει περισσότερο προϊόν. Πρέπει να σκέφτεστε την αναλογία βάρους-τιμής, παρά την τιμή μόνο ενός προϊόντος.

6. Αδιαφορείτε για τις μάρκες του σούπερ μάρκετ.

Κάθε σούπερ μάρκετ έχει την δική του σειρά προϊόντων, τα οποία είναι πιο φτηνά αλλά ίδιας ποιότητας με τα υπόλοιπα προϊόντα. Η μόνη διαφορά είναι ότι η συσκευασία τους είναι λιγότερο χρωματιστή. Αλλά παράγονται από τα ίδια εργοστάσια που εξυπηρετούν τις άλλες εταιρίες.

5. Δεν δοκιμάζετε νέα προϊόντα.

Πολλοί από εμάς φοβούνται να αγοράσουν νέα προϊόντα. Ωστόσο, οι μικρότερες, λιγότερο γνωστές εταιρίες παράγουν εξίσου καλά προϊόντα σε χαμηλή τιμή. Μην φοβάστε να πειραματιστείτε. Θα εξοικονομήσετε χρήματα και το φαγητό σας θα είναι πιο νόστιμο.

4. Δεν προσέχετε τις προσφορές.

Προσφορές
Στο κατάστημα 10% έκπτωση
Ισχύει για 2 εβδομάδες

Υπάρχουν ειδικές εφαρμογές που σας ενημερώνουν για τις προσφορές στα καταστήματα που είναι κοντά σας. Σας επιτρέπουν να συγκρίνετε τις τιμές σε διάφορα μαγαζιά για να βρείτε τις καλύτερες.

3. Αποφεύγετε τα φτηνά προϊόντα.

Κρυσταλλική ζάχαρη
1 κιλό

Μπορείτε να αγοράσετε δημητριακά, ζάχαρη, αλάτι και μπαχαρικά σε πολύ λογικές τιμές. Για παράδειγμα, η ζάχαρη με απλή συσκευασία είναι το ίδιο καλή με την ζάχαρη με εντυπωσιακή συσκευασία.

2. Επιλέγετε τα προϊόντα που είναι κοντά στην άκρη του ραφιού.

Τα πιο φρέσκα προϊόντα είναι πάντα στο πίσω μέρος. Οι υπάλληλοι βάζουν πιο μπροστά αυτά που είναι πιο κοντά στην ημερομηνία λήξης τους.

1. Πέφτετε θύμα των τεχνασμάτων του μάρκετινγκ.

«Ηλιέλαιο με βιταμίνη Ε», αβγά με πορτοκαλί κρόκο – ένα κόλπο που είναι πολύ αποτελεσματικό στις πωλήσεις. Αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν αυτό το λάδι είναι πράγματι τόσο ξεχωριστό; Η βιταμίνη Ε υπάρχει σε όλα τα λάδια από ηλιόσπορους, άρα και στο ηλιέλαιο, και οι κρόκοι έχουν πιο έντονο χρώμα χάρη στην προσθήκη χρωστικών ουσιών.

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta