10 Καταπληκτικοί Ηθοποιοί του Χόλιγουντ που Έπαιξαν Σπουδαίους Ρόλους αλλά Πληρώθηκαν Ψίχουλα

Οι μισθοί των ηθοποιών του Χόλιγουντ συνήθως ανέρχεται σε εκατομμύρια δολάρια ανά ταινία. Αλλά μερικές φορές τα αστέρια συμφωνούν να εργαστούν για ψίχουλα, αν ενδιαφέρονται για το σενάριο, ή θέλουν να αποκτήσουν εμπειρία δίπλα σε κάποιον διάσημο σκηνοθέτη. Ωστόσο, αν η καριέρα τους μόλις ξεκινάει θα πρέπει να δεχθούν δυσμενείς όρους.

Σας παρουσιάζουμε 10 ηθοποιούς των οποίων οι χαμηλές αμοιβές για τους διάσημους ρόλους τους θα σας εκπλήξουν.

10. Τζόνα Χιλ – «Ο Λύκος της Wall Street»

Όταν ο Μάρτιν Σκορσέζε προσφέρει στον Χιλ έναν ρόλο στην ταινία «Ο Λύκος της Wall Street» (2013), ήταν ήδη γνωστός κωμικός, κερδίζοντας εκατομμύρια. Και στη συνέχεια, κλήθηκε να εμφανιστεί για 60 χιλιάδες δολάρια! Αλλά ο Τζόνα δεν μπήκε καν στον κόπο να διαπραγματευτεί, υπέγραψε το συμβόλαιο την ίδια μέρα και δεν βγήκε χαμένος. Ο ρόλος του κέρδισε μια δεύτερη υποψηφιότητα για «Oscar». Παρεμπιπτόντως, ο μισθός του Ντι Κάπριο για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στον «Λύκο» ήταν 25 εκατομμύρια δολάρια.

9. Τομ Κρουζ – «Magnolia»

100 χιλιάδες δολάρια ήταν τα έσοδα του Τομ Κρουζ για την ταινία “Magnolia” και δύσκολα μπορεί να χαρακτηριστεί εντυπωσιακός μισθός για έναν ηθοποιό ο οποίος ήδη είχε λάβει δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους σε ταινίες όπως «Mission: Impossible» (1996) , «Συνέντευξη με ένα βαμπίρ» (1994) και «Jerry Maguire» (1996). Αλλά ο Τομ Κρουζ είχε εντυπωσιαστεί τόσο πολύ από το σενάριο της «Magnolia» (1999), που παρέβλεψε τους οικονομικούς όρους και δέχθηκε την προσφορά του σκηνοθέτη Paul Thomas Anderson. Στη συνέχεια, Cruz έλαβε «Χρυσή Σφαίρα» για το ρόλο του σε αυτήν την ταινία.

8. Μπράντ Πιτ – «Θέλμα και Λουίζ»

Ο ρόλος στην ταινία «Θέλμα και Λουίζ» (1991) σε σκηνοθεσία Ridley Scott ήταν για τον Μπραντ Πιτ το πρώτο μεγάλο βήμα σε μια μεγάλη καριέρα, καθώς χάρη σε αυτήν την ταινία, το Χόλιγουντ πρόσεξε τον Πιτ. Και το γεγονός ότι για το ρόλο του ο ηθοποιός έλαβε μόνο 6.000 δολάρια, δεν έχει σημασία: πήρε σύντομα την εκδίκησή του. Για παράδειγμα, η αμοιβή για το ρόλο του Πιτ στην ταινία «Συμμορία των Έντεκα» (2001) ανήλθε στα 30 εκατομμύρια δολάρια.

7. Ράιαν Γκόσλινγκ – «Half Nelson»

Μετά την επιτυχία της ταινίας «The Notebook» (2004), μια ταινία που απέφερε αρκετά χρήματα για τον Γκόσλινγκ ο ηθοποιός συμφωνεί ξαφνικά να πρωταγωνιστήσει στο δράμα «Half Nelson» (2006) που ήταν χαμηλού προϋπολογισμού και έπαιρνε 1.000 δολάρια ανά εβδομάδα. Και, όπως αποδείχθηκε, δεν ήταν μάταιο: για το ρόλο του δασκάλου στο «Half Nelson» ο Γκόσλινγκ έλαβε την πρώτη του υποψηφιότητα για «Oscar».

6. Χίλαρι Σουάνκ – «Τα αγόρια δεν κλαίνε»

Για τον ρόλο της στην ταινία «Τα αγόρια δεν κλαίνε» (1999) εκτιμήθηκε σε 3 χιλιάδες δολάρια. Το ποσό θεωρείται τόσο μικρό που δεν αρκούσε για την ασφάλιση υγείας. Αλλά οι δυσκολίες δεν ήταν μάταιες: για την εξαιρετική ερμηνεία του ρόλου της, η ηθοποιός έλαβε το «Όσκαρ» Α’ γυναικείου ρόλου και στην επόμενη ταινία της «The Affair of the Necklace» (2001) έβγαλε 3 εκατομμύρια δολάρια.

5. Ντάστιν Χόφμαν – «Ο Πρωτάρης»

Ο ταινία «Ο Πρωτάρης» (1967) θεωρείται μία από τις πιο επιτυχημένες εμπορικά μέχρι σήμερα. Ωστόσο, ο Ντάστιν Χόφμαν, δεν μπορούσε να αισθανθεί αυτή την επιτυχία, καθώς η αμοιβή του ήταν 17.000 δολάρια, τα οποία ήταν μετά βίας αρκετά για να πληρώσει τα χρέη του αρχάριου ηθοποιού. Αλλά η ιστορία της σαγηνευτικής κυρίας Robinson βοήθησε την καριέρα του Χόφμαν να εκτοξευτεί. Έτσι, για παράδειγμα, στην ταινία «Ο Πεταλούδας» (1973), ο ηθοποιός έλαβε 1,25 εκατομμύρια δολάρια.

4. Τζένιφερ Λόρενς – «Στην καρδιά του χειμώνα»

Για το ρόλο της στην ταινία “Στην καρδιά του χειμώνα” (2010), η εκκολαπτόμενη ηθοποιός Τζένιφερ Λόρενς έλαβε συνολικά 3 χιλιάδες δολάρια. Αλλά τα εγκωμιαστικά σχόλια των κριτικών για την ερμηνεία της της χάρισαν υποψηφιότητα για «Oscar». Η καριέρα της ηθοποιού εκτοξεύτηκε και με κάθε νέο ρόλο, προστίθενται επιπλέον μηδενικά στον τραπεζικό της λογαριασμό. Για τον ρόλο της στην ταινία «Passengers» (2016), η Τζένιφερ έλαβε αμοιβή 20 εκατομμύρια δολάρια.

3. Χάρισον Φορντ – «Star Wars. Επεισόδιο 4: Μια νέα ελπίδα»

Σύμφωνα με φήμες, Ο Χάρισον Φορντ παραλίγο να απορρίψει την προσφορά να παίξει τον ρόλο του Χαν Σόλο, μετά από μια εβδομάδα γυρισμάτων στην ταινία «Star Wars. Επεισόδιο 4: Μια νέα ελπίδα» (1977), καθώς του προσφέρθηκε αμοιβή 1.000 δολαρίων. Όπως όλοι γνωρίζουμε, ο Φορντ συμφώνησε και τελικά έλαβε 10 χιλιάδες δολάρια. Με την πάροδο του χρόνου, τα κέρδη του Φορντ αυξήθηκαν σημαντικά: για τον ρόλο του στην ταινία «Star Wars. Επεισόδιο 6: Επιστροφή του Jedi» (1983) ο ηθοποιός έλαβε χιλιάδες 500 χιλιάδες δολάρια και για την ταινία «Ο πόλεμος των άστρων: Επεισόδιο 7 – Η δύναμη ξυπνά» έλαβε 25 εκατομμύρια δολάρια.

2. Τζίμ Κάρεϊ – «Ναι σε όλα»

Ο κορυφαίος ηθοποιός του Χόλιγουντ προκάλεσε έκπληξη στους συναδέλφους του, όταν συμφώνησε να πρωταγωνιστήσει στην κωμωδία «Ναι σε όλα» (2008) χωρίς να λάβει καμία αμοιβή εκ των προτέρων. Αντί γι’ αυτό, ο Τζιμ απαίτησε το 36,7% των εσόδων της ταινίας. Ευτυχώς για τον ηθοποιό, η κωμωδία ήταν μια εμπορική επιτυχία και απέφερε στον Κάρεϊ 35 εκατομμύρια δολάρια.

1. Μπιλ Μάρεϊ – «Ο αρχάριος»

Ο Μπιλ Μάρεϊ ήθελε τόσο πολύ να πρωταγωνιστήσει στην ταινία «Ο αρχάριος» (1998), σε σκηνοθεσία του Wes Anderson, που ο ήδη γνωστός και ακριβοπληρωμένος ηθοποιός συμφώνησε να παίξει για μόλις 9 χιλιάδες δολάρια. Συγκριτικά, για τον ρόλο του στην ταινία «Groundhog Day» ο Μάρεϊ κέρδισε (1993) 10 εκατομμύρια δολάρια. Ο Μπιλ επίσης έδωσε επίσης στον σκηνοθέτη μια επιταγή 25 χιλιάδων δολαρίων, όταν το στούντιο δεν πλήρωνε για το ελικόπτερο που ήταν απαραίτητο για τα γυρίσματα.

Credit: Adme

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta