10 Σπουδαίες Συμβουλές Ζωής από τον Ιδρυτή των Duty free. Η Τελευταία είναι Χρυσός!

O Chuck Feeney είναι Ιρλανδοαμερικανός επιχειρηματίας, φιλάνθρωπος και ιδρυτής της Atlantic Philanthropies, ενός από τα μεγαλύτερα ιδιωτικά ιδρύματα στον κόσμο. Ήταν συνιδρυτής με τον Robert Warren Miller των Duty Free Shoppers Group.Το «duty-free shopping» προσέφερε υψηλές υπηρεσίες προς ταξιδιώτες, οι οποίοι απαλλάσσονταν στις αγορές τους, στα duty free, από φόρους.

Αν και η περιουσία του υπολογίζεται στα 7,5 δισεκατομμύρια δολάρια, επιλέγει να μην έχει ιδιόκτητο αυτοκίνητο και ζει σε διαμερίσματα με ενοίκιο. Τον Feeney άνετα μπορεί κάποιος να τον περάσει για κοινό τουρίστα, καθώς ντύνεται απλά. Αλλά παραβλέποντας την παράξενη ζωή του, ο Feeney έχει αφιερώσει τη ζωή του σε φιλανθρωπικά έργα.

Μοιραζόμαστε μαζί σας σοφά αποφθέγματα του Chuck Feeney ως προς την αντιμετώπιση της ζωής και των χρημάτων.

1. Είμαι πεπεισμένος ότι λαμβάνεις μεγαλύτερη χαρά και ικανοποίηση, όταν δίνεις χρήματα σε κάτι και βλέπεις ότι χάρη σε αυτά εμφανίζεται κάτι, όπως για παράδειγμα ένα νοσοκομείο. Αυτό έχει λογική, να επενδύεις σε αγαθοεργίες, και όχι να βάζεις σε τράπεζα και να συσσωρεύονται σε ένα λογαριασμό.

2. Δεν είναι ότι δεν αγαπώ το χρήμα, απλά χρειάζομαι τόσα λεφτά όσα μπορώ να ξοδέψω.

3. Μη περιμένετε τα γηρατειά για να θυσιάσετε τα χρήματά σας. Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε όσο το δυνατόν πιο σύντομα, όσο έχετε τη δύναμη και την ενέργεια να αλλάξετε τον κόσμο προς το καλύτερο.

4. Οι πλούσιοι έχουν συγκεκριμένες ευθύνες. Δε μπορώ να αποφασίσω για εκείνους πως θα το ξοδέψουν, αλλά τους προτείνω να ξοδέψουν σοφά.

5. Γιατί δεν έχω δικό μου γιοτ; Με πιάνει γρήγορα ναυτία!

6. Ποιος ο λόγος να υπάρχει business class, αφού δε θα φτάσεις πιο γρήγορα!

7. Αν μπορώ να δω την ώρα με ένα ρολόι των 15 δολαρίων, γιατί να φοράω ένα Rollex;

8. Όταν έχεις πολλά χρήματα, πρέπει να αντιμετωπίσεις προβλήματα μεγάλης κλίμακας. Ακόμα και αν ο κίνδυνος αποτυχίας είναι υψηλός, τότε πρέπει και τότε να τα αντιμετωπίσεις.

9. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν ατυχίες. Ένα πρόβλημα που λύνεται μπορεί να διευκολύνει τις ζωές εκατομμυρίων.

10. Πιστεύω ότι νιώθω ευτυχισμένος όταν αυτό που κάνω προσφέρει καλό στους ανθρώπους, και είμαι δυστυχισμένος όταν δεν το πετυχαίνω.

Credit: Adme

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta