10 Μεγάλες Αλήθειες για τον ρόλο του γονιού από την Angelina Jolie και τον Brad Pitt

Το να είσαι καλός γονιός δεν είναι εύκολη δουλειά.

Ειδικά αν έχεις 6 παιδιά. Αλλά η Angelina Jolie και ο Brad Pitt φαίνονται να τα πηγαίνουν μια χαρά.

Διαβάστε παρακάτω 10 σκέψεις του ζευγαριού για τον ρόλο του γονιού.

Αξίζει να τις διαβάσετε, γιατί από ότι φαίνεται ξέρουν για τι πράγμα μιλάνε.

Σκέψεις της Angelina

1. “Οι δάσκαλοι πρέπει να πληρώνονται καλά. Αν δεν εκτιμάμε την δουλειά των εκπαιδευτικών μας είναι σαν να υποτιμάμε το μέλλον μας.”

2. “Το σπίτι μου είναι εκεί που είναι τα παιδιά μου. Δεν με πειράζει να μετακομίζω από μέρος σε μέρος. Οι Αμερικανοί γενικότερα δεν δυσκολεύονται να το αποδεχτούν αυτό – ούτως ή άλλως έχουμε μικτή καταγωγή. Δεν δένομαι πολύ με ένα μέρος – το να είμαι μαζί τους είναι το σημαντικότερο πράγμα.”

3. “Το να κάνεις παιδιά είναι ένας λόγος για να συγχωρήσεις τους γονείς σου. Σου δίνει την ευκαιρία να αποδεχτείς τους γονείς σου και τα λάθη που έκαναν μεγαλώνοντας σε. Είναι η τέλεια στιγμή να τους συγχωρέσεις. Βλέποντας και συγχωρώντας τα λάθη του πατέρα μου έγινα καλύτερη μητέρα για τα παιδιά μου.”

4. “Ο ιδανικός πατέρας είναι αυτός που ξέρει τι να κάνει σε κρίσιμες στιγμές και μπορεί να ελέγξει τον εαυτό του. Κάποιος που προτιμά την διπλωματία από την δύναμη. Και κάποιος που να ξέρει πώς να συμπεριφέρεται στα παιδιά του με ανθρώπινο τρόπο.”

5. “Αν χρειαστεί να μαλώσουμε, το κάνουμε χωρίς μάρτυρες. Όσον αφορά όμως την εκπαίδευση των παιδιών μας, είμαστε πάντα στο ίδιο μήκος κύματος. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από τους γονείς που αμφισβητούν ο ένας τον άλλο μπροστά στα παιδιά τους.”

Σκέψεις του Brad

6. “Τα αφήνουμε να επιλέξουν το μελλοντικό τους επάγγελμα. Όσο μεγάλωνα, άλλαξα πολλές φορές το μυαλό μου για το τι θέλω να κάνω. Δεν είμαι διαφορετικός από όλους τους άλλους. Γιατί, λοιπόν, να πιέσω τα παιδιά μου να μείνουν συνεπή στην απόφαση για το μελλοντικό τους επάγγελμα;”

7. “Δεν επιβάλλουμε την πίστη μας στα παιδιά μας. H Angelina κι εγώ έχουμε παιδιά διάφορων εθνικοτήτων και θρησκευτικών πεποιθήσεων και δεν πρόκειται να τους επιβάλλουμε την θρησκεία μας.”

8. “Η ματαιοδοξία δεν έχει θέση στην οικογένεια μας. Έγινα σταρ πριν γίνω πατέρας. Τώρα όμως η προτεραιότητα μου είναι τα παιδιά μου, παρ’όλο που μου τρώνε όλη την ενέργεια. Η πατρότητα άλλαξε εντελώς τον τρόπο σκέψης μου.”

9. “Δεν κάνουμε διακρίσεις ανάμεσα στα παιδιά μας, είτε είναι βιολογικά μας παιδιά, είτε υιοθετημένα. Πιστεύουμε ότι δεν θα πρέπει να νιώθουν την διαφορά. Η αποστολή μας είναι να τους δίνουμε ελπίδα.”

10. “Δεν χρειάζεται να έχεις φιλοδοξίες για να γίνεις γονιός. Τα παιδιά σε αλλάζουν και σε κάνουν να εκτιμάς την ζωή. Ένα πράγμα δεν αντέχουν: την ρουτίνα. Φυσικά, έχω φιλόδοξα σχέδια για τα παιδιά μου. Ελπίζω να βρουν τον δρόμο τους, αλλά δεν θέλω το όνομα μου να τους σταθεί εμπόδιο. Έχω ακούσει πολλές ιστορίες για παιδιά που κληρονόμησαν μεγάλες περιουσίες και καταλαβαίνω τους κινδύνους. Σε σχέση με άλλα, τα παιδιά μου έχουν τα πάντα – ελπίζω να το ξέρουν και να το εκτιμούν. Στην ηλικία τους δεν είχα τόσα πράγματα. Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να επιμένω να τα πάνε καλά στις σπουδές τους.
Τι άλλο να προσθέσω; Καθένα από αυτά είναι ζωτικό κομμάτι της ζωής μου. Για πάντα.”

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta