10 Κυρίαρχα Γονίδια που αποδεικνύουν ότι όλοι οι Άνθρωποι στον Κόσμο έχουν κοινά Χαρακτηριστικά μεταξύ τους!

1. Το γονίδιο των δεξιοχείρων

70-90% των ανθρώπων είναι δεξιόχειρες λόγω του κυρίαρχου γονιδίου.

2. Σκούρα μαλλιά

Η πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού έχει καστανά ή μαύρα μαλλιά. Αυτά τα χρώματα είναι γονιδιακά κυρίαρχα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Πάνω από το 50% του πληθυσμού των ΗΠΑ έχει καστανά ή μαύρα μαλλιά. Σε κάποιες φυλές, το 98% των ατόμων έχει σκούρα μαλλιά.

3. Ανεξάρτητος λοβός

Αν παρατηρήσετε τους λοβούς σας, θα δείτε ότι κάποιοι είναι ενωμένοι με το κεφάλι, ενώ άλλοι δεν ακουμπάνε. Δεν υπάρχει κάποια καθοριστική παγκόσμια μελέτη, αλλά εκτιμάται ότι περίπου στα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού ο λοβός δεν ενώνεται με το κεφάλι.

4. Μακριές βλεφαρίδες

Έρευνες δείχνουν ότι σε πολλές φυλές και εθνικότητες, ανάμεσα τους στους Καυκάσιους και τους Ιάπωνες, οι μακριές βλεφαρίδες αποτελούν πλειοψηφία. Γιατί χρησιμοποιούμε ψεύτικες βλεφαρίδες, λοιπόν; Το μάκρος δεν είναι ποτέ αρκετό.

5. Φαρδιά φρύδια

Μπορεί τα λεπτά φρύδια να ήταν στην μόδα, αλλά αποτελούν μειοψηφία. Ευτυχώς για το είδος μας, το ενιαίο φρύδι δεν είναι κυρίαρχο χαρακτηριστικό.

6. Αριστερός αντίχειρας πάνω από τον δεξί

Ενώστε τα χέρια σας σε στάση προσευχής ή μπλέξτε τα μεταξύ τους. Αν ο αριστερός αντίχειρας βρίσκεται από πάνω, τότε έχετε το κυρίαρχο γονίδιο. Έρευνες έχουν δείξει ότι πάνω από τους μισούς ανθρώπους έχουν αυτό το χαρακτηριστικό, ένα τυχαίο γονιδιακό ατύχημα.

7. Λακκάκια

Τα λακκάκια είναι ανώμαλο κυρίαρχο χαρακτηριστικό. Αυτό σημαίνει ότι παρ’όλο που οι περισσότεροι από όσους έχουν λακκάκια, κάνουν παιδιά με λακκάκια, δεν συμβαίνει πάντα έτσι. Λόγω αυτής της ανωμαλίας, οι γενετιστές υποθέτουν ότι τα λακκάκια προέρχονται από παραπάνω από ένα γονίδια.

8. Λυγισμένο μικρό δάχτυλο

Να και ένα παράξενο – το λυγισμένο μικρό δάχτυλο αποτελεί κυρίαρχο χαρακτηριστικό. Στους περισσότερους, το μικρό δάχτυλο είναι γυρισμένο ανεπαίσθητα προς τον παράμεσο. Για τους περισσότερους δεν είναι σοβαρό και σχεδόν δεν φαίνεται, αλλά για 1% του πληθυσμού αποτελεί πρόβλημα.

9. Στρογγυλό πρόσωπο

Μπορεί να σκέφτεστε, «Μα δεν είναι όλα τα πρόσωπα στρογγυλά;». Όχι, στην πραγματικότητα χωρίζονται σε στρογγυλά και τετράγωνα και μετά σε πολλές υποκατηγορίες. Ωστόσο, το στρογγυλό πρόσωπο είναι γονιδιακά κυρίαρχο. Παρ’όλο που σε κάποιες φυλές κυριαρχεί το τετράγωνο πρόσωπο, το στρογγυλό είναι παγκοσμίως κυρίαρχο.

10. Το αριστερό χέρι πάνω από το δεξί

Όπως συμβαίνει και με τα δάχτυλα, ο τρόπος με τον οποίο διπλώνετε τα χέρια σας καθορίζεται από τα γονίδια. Σε αυτή την περίπτωση, γονιδιακά κυριαρχεί να διπλώνει το αριστερό χέρι πάνω από το δεξί – πάνω από τους μισούς ανθρώπους εμφανίζουν αυτό το χαρακτηριστικό.

Credit: 9gag.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta