10 επιλογές για τις οποίες ΣΙΓΟΥΡΑ θα μετανιώσεις τα επόμενα 10 χρόνια

Όταν είμαστε συνειδητοί κάθε στιγμή της ζωής μας, δεν υπάρχει τίποτε για το οποίο θα μετανιώσουμε στο μέλλον.

Βλέπουμε πως τα λάθη που κάναμε είναι στην πραγματικότητα σημαντικά μαθήματα που διαμόρφωσαν αυτό που είμαστε σήμερα.

1. Υποκρινόμαστε κάτι που δεν είμαστε

Τι σημαίνει να είναι κανείς ο εαυτός του; Στην πραγματικότητα είναι πολύ απλό: ακολουθήστε την καρδιά σας, πάντα συνειδητά όμως και όχι απλά παρορμητικά. Εάν δε μπορούμε να εκφράσουμε αυτό που πραγματικά νιώθουμε ή σκεφτόμαστε επειδή φοβόμαστε τις αντιδράσεις τρίτων, δεν είμαστε πραγματικά ο εαυτός μας.

2. Αφήνουμε τρίτους να καθορίζουν τη ζωή μας

Εδώ χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, ειδικά απ’ όσους είναι γονείς. Είμαστε οι δάσκαλοι, καθοδηγητές και μέντορες του εαυτού μας και κανενός άλλου. Η επικοινωνία είναι το κλειδί σε καταστάσεις που μας καταπιέζουν: πρέπει να μάθουμε να εκφράζουμε τις επιθυμίες μας, χωρίς να αφήνουμε περιθώρια σε τρίτους να παρέμβουν σε αυτές.

3. Είμαστε ασυνείδητοι

Το έχουμε ήδη τονίσει αρκετές φορές σε αυτό το άρθρο, όπως και σε άλλα. Ο κόσμος μας είναι γεμάτος με ασυνείδητους ανθρώπους, μια πραγματικότητα που παίρνει πολλές μορφές. Μπορούμε να ξεκινήσουμε από πολύ απλά πράγματα, απλά παρατηρώντας τόσο το περιβάλλον μας, όσο και τον ίδιο μας τον εαυτό ΚΑΘΕ στιγμή που αναπνέουμε σε αυτό τον πλανήτη. Προβλέψτε τις αντιδράσεις σας πριν αυτές καν εκδηλωθούν αναλύοντας τα συναισθήματά σας κάθε δεδομένη στιγμή. Σιγά-σιγά γίνεται συνήθεια…

4. Κάνουμε παρέα με αρνητικά άτομα

Για άλλη μια φορά, το κλειδί είναι η επικοινωνία. Εάν υπάρχει κάποιος στη ζωή μας που μας προκαλεί άγχος, αλλά μπορούμε να του μιλήσουμεε, πρέπει να το κάνουμε! Εάν πάλι δεν παίρνει από λόγια, δε χρειάζεται να νιώσουμε άσχημα αν απομακρυνθούμε από αυτό το άτομο. Πολλές φορές οι πράξεις τους είναι ασυνείδητες, αυτό όμως δε σημαίνει πως εμείς πρέπει να το ανεχθούμε αυτό.

5. Αποφεύγουμε την ωρίμανση

Είναι απλά τα πράγματα: όταν κάποιος μας τονίσει ένα λάθος που κάναμε δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να το υπερασπιστούμε, αλλά να ακούσουμε, να μάθουμε και να ωριμάσουμε. Ο εγωισμός μας είναι απλά ένα εμπόδιο προς την ευτυχία.

6. Παραιτούμαστε

Υπάρχει διαφορά στο να παραιτούμαστε από κάτι και απλά να κάνουμε ένα διάλειμμα. Όλοι χρειαζόμαστε ξεκούραση όταν δουλεύουμε σκληρά, ανεξάρτητα με το τι καταπιάνεται ο καθένας. Μπορούμε να βάζουμε στόχους και μη τους ολοκληρώνουμε, αυτό όμως δεν αποτελεί πρόβλημα όσο δεν παραιτούμαστε. Είναι καλύτερο να τελειώνουμε οτιδήποτε αρχίζουμε, για να έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή.

7. Αναλύουμε υπερβολικά τα πάντα

Δυστυχώς είναι κάτι για το οποίο οφείλεται ο ίδιος ο σχεδιασμός της κοινωνίας μας. Υπάρχουν τόσα εpεθίσματα γύρω μας, μια ατελείωτη ροή πληροφορίας που συνεχώς πpοκαλεί τον εγκέφαλό μας να ασχοληθεί μαζί της, που είναι σχεδόν αδύνατο να μη σκεφτούμε απολύτως τίποτα!

Πάρτε μια βαθιά ανάσα, ρίξτε τους ρυθμούς σας και εστιάστε στην αναπνοή σας. Η τεχνική αυτή αποκαλείται γείωση και μας βοηθά να μεταφέρουμε το επίκεντρο της προσοχής μας στο σώμα μας, αντί για τις εκατομμύρια σκέψεις που κατακλύζουν το μυαλό μας.

8. Δεν είμαστε ειλικρινείς

Ύστερα από μια μέρα όπου έχουμε προσπαθήσει σκληρά να κάνουμε τους άλλους ευτυχισμένους, συνήθως το ίδιο αισθανόμαστε κι εμείς, ανεξαρτήτου κούρασης. Όταν είμαστε ειλκρινείς, σε μια βάση αληθινής αποδοχής και καλοπροαίρετων προθέσεων, ό,τι και να πούμε θα βρει τον αποδέκτη του.

9. Περιμένουμε την επόμενη μέρα

Για να επιστρέψουμε λίγο στο παρόν… Εστιάστε ξανά στην αναπνοή σας και σε ό,τι απαιτείται να ολοκληρωθεί άμεσα. Εάν μονίμως περιμένουμε πότε θα τελειώσει αυτή η μέρα, αν ανυπομονούμε να βρεθούμε κάπου αλλού ή θα δίναμε τα πάντα για να πέσουμε στο κρεβάτι μας, μάλλον ήρθε η ώρα για αξιολόγηση. Που στρέφουμε καθημερινά την προσοχή μας; Απολαμβάνουμε την εργασία ή τα χόμπυ μας; Είμαστε πολύ πιο ελεύθεροι απ’ όσο πιστεύουμε. Ήρθε η ώρα να ασχοληθούμε με πράγματα που πραγματικά μας γεμίζουν!

10. Δεν είμαστε παραγωγικοί

Τι προσφέρουμε στον κόσμο; Πρέπει να αρχίσουμε να βάζουμε την ψυχή μας σε ό,τι κάνουμε, αλλιώς δεν έχει κανένα νόημα. Η ανθρωπότητα έχει ανάγκη από τέτοιους ανθρώπους…

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta