Χάρισαν 100 κάμερες στους άστεγους του Λονδίνου και τα αποτελέσματα είναι μοναδικά…

100 Fujifilm κάμερες μιας χρήσης έχουν διανεμηθεί στους αστέγους του Λονδίνο, ως μέρος της πρωτοβουλίας με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, Cafe Art, η οποία δίνει τη δυνατότητα στους αστέγους να εκφραστούν μέσω της φωτογραφίας και της τέχνης. Η Royal Photographic Society παρείχε τη βασική εκπαίδευση και στη συνέχεια τους ζήτησαν να βγάλουν φωτογραφίες με θέμα “Το Λονδίνο μου“.

Από τις 100 κάμερες οι 80 επεστράφησαν με περίπου 2.500 φωτογραφίες. Στη συνέχεια επιλέχθηκαν 20 από τους κριτές της Fujifilm, του London Photo Festival, του μεσιτικού γραφείου Christie’s, του Amateur Photographer και του Homeless Link. Υπάρχει επίσης και μια εκστρατεία στο Kickstarter με στόχο να συμπεριληφθούν κάποιες από αυτές τις φωτογραφίες σε ημερολόγιο του 2016.

Όλα τα χρήματα που συγκεντρώνονται πηγαίνουν σ’ αυτό το έργο“, δήλωσε το Cafe Art, “είτε πληρώνοντας για την εκτύπωση των φωτογραφιών και του ημερολογίου, επιβραβεύοντας τους φωτογράφους, αγοράζοντας υλικά για καλλιτεχνικές ομάδες που πλήττονται από την έλλειψη στέγης ή βοηθώντας τα άτομα να παρακολουθήσουν μαθήματα τέχνης.

Credits: TVP

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta