Οι Πιο Διάσημες Drag Queens του Κόσμου, Αποκαλύπτονται και Σοκάρουν…

Ένα νέο βιβλίο φωτογραφίας, με τίτλο ‘Γιατί Drag;’ με φωτογράφο τον Βρετανό Magnus Hastings, δείχνει μια διαφορετική μορφή τέχνης, και είναι αφιερωμένο στις drag queens και πως ξεκίνησαν να μεταμφιέζονται σε εντυπωσιακές γυναίκες.

Ο Magnus δηλώνει ότι ρωτώντας τα μοντέλα της φωτογράφησης για το πως ξεκίνησαν τη καριέρα τους ως drag queens είναι κάτι που αποκαλύπτει την συναισθηματική πλευρά της μεταμόρφωσής τους.

Ο ίδιος ο φωτογράφος περιγράφει ότι το πάθος του για τη μεταμόρφωση και την τέχνη της παράστασης του βγήκε από μικρή ηλικία. ‘Μεγάλωσα τραγουδώντας και χορεύοντας, και μεταμφιεζόμουν σε κάθε ευκαιρία’ εξηγεί ο Magnus. ‘Έπαιρνα τα ρούχα και τα παπούτσια από τις αδερφές μου και ανέβαζα παραστάσεις στους μάλλον ενοχλημένους γονείς μου. Πάντα έπαιζα γυναικείο ρόλο και έβαζα τις αδερφές μου στους υπόλοιπους ρόλους.’ ‘

Με τον καιρό ο φωτογράφος προτίμησε να απαθανατίζει τις drag queens με τη φωτογραφική του, παρά να είναι ο ίδιος πάνω στη σκηνή.

Ο Magnus προσθέτει: ‘Πήγα αρχικά να συναντήσω έναν εκδότη πριν από 10 χρόνια. Με ρώτησε ποιος θα αγόραζε ένα τέτοιο βιβλίο για “τραβεστί και ομοφυλόφιλους”; Τελικά έφυγα από εκείνη τη συνάντηση.

O Magnus προσθέτει ότι η αυξανόμενη δημοτικότητα των drag queens είναι ευεργετική για τα νεότερα μέλη της κοινότητα LGBTQ, που στο παρελθόν πάλευαν να έχουν ρόλους πρότυπα και εκπρόσωπους.

Το βιβλίο ‘Why Drag?’ με φωτογράφο τον Magnus Hastings, και με πρόλογο από τον Boy George, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Chronicle Books στην τιμή των 45 ευρώ.

Credit: dailymail.co.uk

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta