Υπάρχει κάποιος στον οποίο αφιερώνουμε πολύ περισσότερο από ότι στο ταίρι μας. Μάντεψες ποιος είναι;

Κάποτε, όταν ξυπνούσες το πρωί, η πρώτη σου κίνηση ήταν να φιλήσεις τον σύντροφό σου, τώρα μόλις ξυπνήσεις, νιώθεις την ανάγκη να τσεκάρεις τα email σου…  Έβλεπες κάτι όμορφο και επιθυμούσες να το μοιραστείς με το ταίρι σου, τώρα θέλεις να το τραβήξεις φωτογραφία με το iphone …  Δεν έβλεπες την ώρα να διηγηθείς στον καλό σου ένα αστείο περιστατικό που συνέβη στη δουλειά, τώρα απλώς το «ανεβάζεις» στο facebook… Ή στο instagram. Και περιμένεις να δεις πόσα likes θα πάρει η φωτογραφία και τι είδους σχόλια.

Αν, αντί  να κοιμάσαι αγκαλιά με τον σύντροφό σου, έχεις καταλήξει  να κοιμάσαι …αγκαλιά με το τηλέφωνό σου, τότε είσαι κι εσύ εθισμένη στην τεχνολογία! Αλλά, δεν είσαι η μόνη…

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στη Βρετανία, αφιερώνουμε περισσότερο χρόνο στο smartphone μας από ό,τι στον σύντροφό μας…

Συγκεκριμένα, όπως διαπίστωσαν οι Βρετανοί επιστήμονες, ο μέσος χρήστης ασχολείται με το κινητό του τηλέφωνο 119 λεπτά την ημέρα, δηλαδή, περίπου δύο ώρες, ενώ ο χρόνος τον οποίο μοιράζεται με τον/τη σύντροφό του δεν ξεπερνά τα 97 λεπτά! Επίσης, από αυτά τα 97 λεπτά πολλά -φανταζόμαστε- είναι κι αυτά online επικοινωνία με το σύντροφό μας στο facebook! Aκούγεται σχεδόν παρανοϊκό, αλλά είναι αλήθεια!

Επίσης, από τη μελέτη προέκυψε πως, κατά μέσο όρο, αφιερώνουμε περίπου 24 λεπτά την ημέρα για να σερφάρουμε στο διαδίκτυο, 16 λεπτά για να περιηγηθούμε στο Facebook, το instagram και το Twitter, 15 λεπτά για να ακούσουμε μουσική, 13 λεπτά για να παίξουμε παιχνίδια,13 λεπτά για να πραγματοποιήσουμε κλήσεις και 11 λεπτά για να αποστείλουμε γραπτά μηνύματα. Ακόμη, από την έρευνα φάνηκε πως οι χρήστες «έξυπνων» κινητών, δηλαδή smartphone, έχουν αντικαταστήσει συσκευές, όπως το ξυπνητήρι, το ρολόι ή την φωτογραφική μηχανή, με το τηλέφωνό τους. Δεν ήταν, λίγοι, μάλιστα, αυτοί που- όταν τους ζητήθηκε να περάσουν λίγο χρόνο μακριά από το αγαπημένο τους κινητό- βίωσαν συμπτώματα ίδια με αυτά του συνδρόμου στέρησης στους εθισμένους σε ναρκωτικές ουσίες! Ωστόσο, οι επιστήμονες συμβουλεύουν να περιορίσουμε την εκτεταμένη χρήση των κινητών, ούτως ώστε να μη φτάνουμε στο σημείο  να αντικαθιστούν την ανθρώπινη επαφή.

Πηγή: faysbook.gr

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta