Το 98% των Ανθρώπων δεν μπορεί να Εντοπίσει την Γάτα που είναι κρυμμένη στην Εικόνα. Εσύ Μπορείς;

Όταν ήσασταν μικροί, σας άρεσε το κρυφτό; Στα παιδιά αρέσει πάρα πολύ, αλλά οι άνθρωποι δεν είναι τα μόνα πλάσματα που το απολαμβάνουν. Μερικές φορές τα ζώα έχουν την ικανότητα να καμουφλάρονται τέλεια στο περιβάλλον τους.

Δείτε, για παράδειγμα, την παρακάτω φωτογραφία. Υπάρχει μια γάτα, ακόμη κι αν πιστεύετε το αντίθετο. Έχει μια πολύ καλή κρυψώνα. Κοιτάξτε καλά την φωτογραφία. Υπάρχουν σωροί από ξύλα για κάψιμο, αλλά κάπου ανάμεσα τους βρίσκεται και μια γάτα. Δεν κρύβεται, αλλά κάτι την κάνει σχεδόν αδύνατο να την εντοπίσετε.

Είναι ακριβώς μπροστά στα μάτια σας και μάλλον σας κοιτάζει…

Η φωτογραφία έχει μπερδέψει χιλιάδες κόσμο στο διαδίκτυο. Αν δεν βλέπετε την γάτα, μην ανησυχείτε, δεν είστε οι μόνοι. Δείτε την απάντηση παρακάτω! Ποιος είναι όμως ο λόγος που τα ζώα χρησιμοποιούν το καμουφλάζ;

Σύμφωνα με το National Geographic, “το καμουφλάζ, ή κρυπτικός χρωματισμός, είναι μια άμυνα ή τακτική που χρησιμοποιούν οι οργανισμοί για να κρυφτούν, συχνά ενσωματώνοντας την εμφάνιση τους στο περιβάλλον.”

Το καμουφλάζ βοηθά τους οργανισμούς να περνούν απαρατήρητοι. Μπορούν να κρυφτούν από πλάσματα που τα κυνηγάνε ή να τα ξεγελάσουν νομίζοντας ότι είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Αλλά το καμουφλάζ δεν έχει μόνο αμυντική λειτουργία. Πολλά αρπακτικά χρησιμοποιούν το καμουφλάζ για να παρακολουθήσουν τη λεία τους και να πλησιάσουν το θύμα τους πιο εύκολα. Υπάρχουν διάφορες τακτικές καμουφλαρίσματος, ανάλογα με το αν κάποιο ζώο έχει γούνα, λέπια ή φτερά. Συνήθως η γούνα λειτουργεί σαν καμουφλάζ ανάλογα με την εποχή.

Για ρίξτε ακόμα μια ματιά στην φωτογραφία. Μπορείτε να βρείτε την γάτα;

Τελικά καταφέρατε να την εντοπίσετε;

Credit: awm.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta