Το μυστικό που θα σας κάνει περισσότερο ελκυστικούς προς τους άλλους.

Υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που η εμφάνισή τους δεν συνάδει με τα κλασικά πρότυπα ομορφιάς που επιβάλει η κοινωνία, που δεν ακολουθούν τις τάσεις της μόδας και που δεν θέλουν να φτάσουν στην τελειότητα.

Ωστόσο, αυτοί οι άνθρωποι καταφέρνουν να έχουν μια μυστηριώδης, σχεδόν μαγική αύρα που σαγηνεύει τους πάντες στο πέρασμά της.

Μια επιστημονική έρευνα του περιοδικού TIME εξηγεί τι είναι αυτό που μας ελκύει στους άλλους και προς έκπληξη πολλών δεν έχει καμία σχέση με την εξωτερική εμφάνιση.

Η απάντηση είναι πολύ απλή: το πιο σημαντικό πράγμα που μας καθιστά ελκυστικούς στα μάτια των άλλων είναι τα συναισθήματά μας. Μπορεί να ακούγεται αυτονόητο, αλλά δεν είναι τόσο απλό. Το να εκφράζουμε απλά τα συναισθήματά μας δεν είναι αρκετό, τα συναισθήματα πρέπει να είναι ειλικρινή και κυρίως απλά. Μας ελκύουν οι άνθρωποι που μπορούμε να κατανοήσουμε εύκολα τα συναισθήματά τους και η εμφάνιση δεν παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτή την περίπτωση.

Ασυνείδητα αναζητούμε έναν σύντροφο, που έχει παρόμοιες ηθικές αξίες και τρόπο σκέψης με εμάς και όταν βρίσκουμε έναν τέτοιο άνθρωπο, υποσυνείδητα αισθανόμαστε μια έλξη για αυτόν.

Αυτά τα ευρήματα ήταν τα αποτελέσματα ενός πειράματος που διεξήγαγε η Silke Anders, καθηγήτρια Κοινωνικής και Συναισθηματικής Νευροεπιστήμης στο Πανεπιστήμιο του Lübeck στην Γερμανία. Στο πείραμά της έβαλε άντρες να δουν βίντεο γυναικών που είχαν στο πρόσωπό τους εκφράσεις φόβου ή λύπης.

Στην συνέχεια, τους ζητήθηκε να βαθμολογήσουν αυτά που είδαν. Διαπιστώθηκε, ότι όσο καλύτερα καταλάβαιναν οι εθελοντές πως αισθάνονταν οι γυναίκες, τόσο περισσότερο ελκύονταν από αυτήν, ανεξάρτητα από την εξωτερική της εμφάνιση.

Επίσης, οι ερευνητές μέτρησαν και την εγκεφαλική δραστηριότητα των εθελοντών κατά την διάρκεια του πειράματος. Όπως αποδείχθηκε, η περιοχή του εγκεφάλου που σχετίζεται με την έλξη που νιώθουμε για άλλους ανθρώπους έδειξε αυξημένη δραστηριότητα, όταν οι συμμετέχοντες ήταν περισσότερο σίγουροι για τα συναισθήματα που εξέφραζαν οι γυναίκες.

Με άλλα λόγια, η ικανότητά μας να αποκωδικοποιήσουμε και να αποδεχτούμε τα συναισθήματα ενός άλλου ανθρώπου μας κάνει να μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτόν τον άνθρωπο. Νιώθουμε, ότι υπάρχει μια κοινή γλώσσα επικοινωνίας και γι’αυτό υποσυνείδητα νιώθουμε έλξη για αυτούς.

Πηγή: tilestwra.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta