Τεστ: Οι Περισσότεροι Δεν μπορούν να Περάσουν Αυτό το Τεστ με τις Κουκκίδες. Εσείς Μπορείτε;

Η όραση είναι ίσως η αίσθηση που χρησιμοποιούμε και βασιζόμαστε πάνω της περισσότερο από κάθε άλλη αίσθηση, από τη στιγμή που ξυπνάμε μέχρι την ώρα που θα κοιμηθούμε. Είναι ζωτικής σημασίας να συντηρούμε σε καλή κατάσταση την όρασή μας, που σημαίνει να ελέγχουμε τακτικά την όρασή μας.

Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τρόποι για να ελέγξουμε την όρασή μας, και συνεχώς αναπτύσσονται νέες εξετάσεις. Κάποια αξιολογούν πόσο καλά επικεντρώνονται τα μάτια μας, πως προσαρμόζονται, διαφοροποιούνται και πως ερμηνεύουν τις εικόνες που αντιλαμβάνονται. Άλλα τεστ ελέγχουν την ικανότητα του ατόμου να βλέπει χρώματα, σχήματα, γράμματα, αριθμούς και αποστάσεις.

Το πιο γνωστό τεστ οράσεως είναι το διάγραμμα Snellen, όπου απαιτείται να διαβάσουμε μια γραμμή με μαύρα γράμματα σε ένα λευκό διάγραμμα σε απόσταση 6 μέτρων. Αν μπορεί κάποιος να διαβάσει σωστά όλα τα γράμματα, σημαίνει ότι έχει όραση 20/20. Έτσι, όταν κάποιος λέει ότι έχει 20/20 όραση, σημαίνει ότι έχει την οπτική οξύτητα ενός μέσου ατόμου.

Ενώ το διάγραμμα Snellen είναι το πιο κοινό οπτικό τεστ, υπάρχουν πολλοί εναλλακτικοί τρόποι για να αξιολογήσει κάποιος την όραση του. Το παρακάτω τεστ χρησιμοποιεί χρωματιστές κουκκίδες για να αξιολογήσει πόσο καλά αντιλαμβάνεστε τις αποχρώσεις των χρωμάτων. Γι’ αυτό λοιπόν δοκιμάστε το για να δείτε αν μπορείτε να εντοπίσετε όλα τα γράμματα και αν η όρασή σας είναι τόσο οξυδερκής όσο χρειάζεται!

Credit: sun-gazing.com

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta