Η σφοδρότερη Χιονόπτωση όλων των Εποχών έπληξε την Σαχάρα. Δείτε Μαγικές Φωτογραφίες με την έρημο Ντυμένη στα Λευκά!

Η έρημος Σαχάρα, κατέγραψε τη μεγαλύτερη χιονόπτωση που έχει γίνει ποτέ, μετά από φρικτή χειμερινή καταιγίδα που έλαβε χώρα στην Αλγερία.

Απίστευτες εικόνες, δείχνουν την πόλη Ain Sefra της ερήμου, να περιβάλλεται από χιόνι το οποίο φτάνει τουλάχιστον ένα μέτρο βάθος.

Η πόλη υποδέχτηκε το χιόνι λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, όταν λίγες νιφάδες εγκαταστάθηκαν στους κόκκινους αμμόλοφους της ερήμου, το πιο ζεστό μέρος του κόσμου, για πρώτη φορά μετά από 37 χρόνια.

Το χιόνι έχει προκαλέσει χάος στην πόλη. Πολλά λεωφορεία καταφθάνουν, αφού οι δρόμοι έχουν γίνει ολισθηροί και παγωμένοι.

Τα παιδιά παίζουν χιονοπόλεμο, φτιάχνουν χιονάνθρωπους και κάνουν βόλτες με το έλκηθρο στην έρημο, για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Ο 38χρονος φωτογράφος Sekkouri Kamel, είπε: «Άρχισε να χιονίζει περίπου στις 1:30 π.μ. το πρωί και τώρα το χιόνι έχει φτάσει το ένα μέτρο βάθος σε ορισμένα σημεία. Είναι απίστευτο το ότι έχει τόσο πολύ χιόνι εδώ».

Η πόλη Ain Sefra, έχει να δει χιόνι από τις 18 Φεβρουαρίου του 1979, που είχε κάνει μια μικρή χιονόπτωση και είχε διαρκέσει μόνο 30 λεπτά. Αυτή η πόλη, δεν απέχει πολύ από τα σύνορα του Μαρόκου. Είναι περίπου 1.000 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας και περιβάλλεται από τα όρη του Άτλαντα.

Η έρημος Σαχάρα καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της βόρειας Αφρικής. Η θερμοκρασία και η υγρασία της, έχουν υποστεί πολλές αλλαγές τα τελευταία 100.000 χρόνια.

Αν και η Σαχάρα είναι ακόμα πολύ ξηρή, σε περίπου 15.000 χρόνια, αναμένεται να γίνει και πάλι πράσινη.

To φετινό χιόνι που έλαβε χώρα στο θερμότερο μέρος του κόσμου, θα αφήσει ιστορία.

Credit: DailyMail

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta