Συγκλονιστικές Φωτογραφίες αποτυπώνουν ΠΩΣ ήταν η Ζωή στο Αφγανιστάν πριν τους Ταλιμπάν. Οι διαφορές θα σας Σοκάρουν!

Αν ζητήσετε από κάποιον να σας περιγράψει το Αφγανιστάν σήμερα, θα πάρετε απαντήσεις όπως: ‘Ζώνη πολέμου’. ‘Βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ταλιμπάν ή του ISIS.’ ‘Οι γυναίκες φοράνε μπούρκα.’ ‘Είναι υποανάπτυκτο.’ Είναι θλιβερό το γεγονός ότι αυτή η χώρα ήταν πολύ μοντέρνα, αναπτυγμένη και άνθιζε κάποια εποχή. Μια χώρα τόσο πλούσια και γεμάτη ιστορία.

Με κρυμμένους θησαυρούς και πολλές ιστορίες. Η ειρήνη και η ευημερία ήταν τα χαρακτηριστικά της πόλης, μέχρι που την κατέλαβαν ο πόλεμος και ο τρόμος. Το 1967, ο Dr. Bill Podlich ταξίδεψε με την γυναίκα και τις δύο κόρες του στην Καμπούλ, την πρωτεύουσα του Αφγανιστάν για την νέα του θέση ως καθηγητή στο Κολέγιο της Καμπούλ.

Όσο ήταν εκεί, ο Dr. Podlich κατέγραψε τις σχέσεις που δημιούργησε με πολλούς Αφγανούς. Οι παρακάτω φωτογραφίες είναι εικόνες μιας μοντέρνας και ανοιχτόμυαλης χώρας με πολύ δυτικό τρόπο ζωής. Το ακριβώς αντίθετο από την εικόνα που έχουμε σήμερα για την χώρα. Χρωματιστά πορτρέτα, χαρούμενο περιβάλλον, γυναίκες με σορτς που σπουδάζουν.

Όλα αυτά άλλαξαν 10 χρόνια αργότερα όταν οι νέοι ηγέτες κατέλαβαν την χώρα και την οδήγησαν στην καταστροφή. “Όποτε κοιτάζω τις φωτογραφίες του πατέρα μου, θυμάμαι το Αφγανιστάν σαν μια χώρα με χιλιάδες χρόνια ιστορίας και πολιτισμού. Ήταν φρικτό όταν ακούσαμε και είδαμε τι συνέβαινε στο Αφγανιστάν κατά την διάρκεια του πολέμου για 40 χρόνια.

Άγριοι και περήφανοι, αλλά χαρούμενοι άνθρωποι έπεσαν από τις φρικτές αυτές δυνάμεις”, είπε η κόρη του Dr. Podlich στο Denver Post, η οποία πήγε στο American International School της Καμπούλ.

Όλες οι φωτογραφίες προέρχονται από την συλλογή του Dr. Bill Podlich, την οποία διαχειρίζεται πλέον ο γαμπρός του, Clayton Esterson.

Credit: theearthchild.co.za

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta