Στην Κοιλιά της Μητέρα του, ο εγκέφαλός του Γέμισε με Υγρό. Όταν όμως Γεννήθηκε, τα Πράγματα έγιναν πολύ Χειρότερα…

Το Μωρό της γεννήθηκε ‘Χωρίς Εγκέφαλο.’ Αυτό όμως που έδειξαν οι Εξετάσεις μετά από 3 χρόνια, ΣΟΚΑΡΕ τους Πάντες!

Ενώ ήταν ακόμα στην Μήτρα, το Κρανίο του ήταν γεμάτο υγρά. Μόλις όμως Γεννήθηκε, τα Πράγματα ήταν πολύ Χειρότερα…
Ενώ ήταν ακόμα στην Μήτρα, ο Υπέρηχος έδειξε κάτι Σοκαριστικό στο Κρανίο του. Μετά την γέννησή του όμως, τα Πράγματα ήταν πολύ Χειρότερα…

Η γέννα είναι πάντα μια δύσκολη εμπειρία για όσους εμπλέκονται. Ωστόσο, η πίεση και το άγχος είναι ακόμα μεγαλύτερα όταν η υγεία του παιδιού κινδυνεύει. Ένα τέτοιο ακραίο παράδειγμα είναι ο Noah Wall, ένα μωρό που γεννήθηκε 4 χρόνια πριν με σοβαρό γενετικό ελάττωμα που προκαλείται από την υδροκεφαλία.

Όταν βγήκε από την μήτρα της μητέρας του, το κεφάλι του ήταν πρησμένο και δεν είχε σχεδόν καθόλου εγκέφαλο.

Πριν γεννήσει, οι γιατροί προειδοποίησαν την Shelly ότι ο Noah δεν θα ζούσε πολύ μετά την γέννηση του και πως ακόμα και αν ζούσε, η ποιότητα ζωής του θα ήταν χαμηλή.

Τη συμβούλευσαν ακόμα και να διακόψει την εγκυμοσύνη, παρά να ρισκάρει να γεννήσει ένα μωρό που είτε δεν θα επιβίωνε, είτε να ζούσε την υπόλοιπη ζωή του μέσα στον πόνο.

Ωστόσο, η Shelly ήθελε να φέρει το παιδί της στον κόσμο, όποιο κι αν ήταν το κόστος.

Πίστευε ότι τα πράγματα θα γίνονταν όπως έπρεπε. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο Noah γεννήθηκε με το 98% του εγκεφάλου του να μην λειτουργεί, λόγω της υδροκεφαλίας.

Αλλά αυτό που συνέβη στην συνέχεια ήταν θαύμα. Παρ’όλο που η κατάσταση του φαινόταν μη αναστρέψιμη, ο εγκέφαλος του Noah άρχισε σιγά σιγά να αναπτύσσεται.

Παρ’όλο που η ανάπτυξη του κράτησε περισσότερο από ότι κάποιου παιδιού χωρίς προβλήματα υγείας, κατάφερε να μάθει να μιλάει και στα τέσσερα του είχε εγκέφαλο ο οποίος ήταν σε μέγεθος ουσιαστικά ίδιος με των παιδιών της ηλικίας του.

Παρ’όλο που αντιμετωπίζει ακραίες επιπλοκές λόγω της δισχιδούς ράχης, ο Noah είναι μία περίπτωση στο εκατομμύριο και θα χρησιμοποιηθεί στην χώρα σαν μελέτη περίπτωσης. Επίσης, θα γυριστεί ντοκιμαντέρ για την απίθανη ανάρρωση του, με τίτλο «The Boy With No Brain».

Ιστορίες σαν αυτές μας υπενθυμίζουν να μην είμαστε κυνικοί και να έχουμε την καρδιά και τα μυαλά μας ανοιχτά στις πιθανότητες αυτού του κόσμου. Παρ’όλο που η απόφαση της Shelly να συνεχίσει την εγκυμοσύνη ήταν μεγάλο ρίσκο, απέδωσε τελικά και είχε ως αποτέλεσμα μια υπέροχη ιστορία που αποτελεί έμπνευση για εκατομμύρια ανθρώπους.

Credit: shareably.net

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta