Σοκαριστικές Φωτογραφίες Δείχνουν Νεογέννητες Τίγρεις που Μεγαλώνουν σε Αιχμαλωσία, να Πωλούνται για Κόλλα

Frozen cubs: Man arrested in Vietnam with 4 tiny tiger carcasses

Αυτή η σοκαριστική φωτογραφία δείχνει τέσσερις νεογέννητες τίγρεις που έχουν καταψυχθεί, ώστε στη συνέχεια να πωληθούν για να φτιαχτεί κόλλα. Η κόλλα πιστεύεται ότι έχει θεραπευτικές ιδιότητες, φτιάχνεται από το κρέας, το δέρμα, τα νύχια και τα κόκκαλα των κατεψυγμένων ζώων. 

Η αστυνομία στην επαρχία Nam Dinh στο Βιετνάμ συνέλαβε έναν διακινητή άγριων ζώων, που ονομάζεται Pham Van Tu, 26 ετών, καθώς προσπάθησε να πωλήσει τις νεογέννητες τίγρεις.

Ισχυρίστηκε ότι αγόρασε τις τίγρεις από μια αγορά στα σύνορα του Βιετνάμ και του Λάος για περίπου 76 ευρώ, αναφέρει η Daily Express. Ο διακινητής σχεδίαζε να τα πουλήσει για 320 ευρώ, αφού πρώτα είχε βρει αγοραστή μέσω Facebook.

Κατηγορείται ότι είναι μέλος της παραοργάνωσης για τη διακίνηση της άγριας πανίδας και κρατείται για ανάκριση.

Συμμορίες στη Νοτιοανατολική Ασία απροκάλυπτα διαφημίζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι διαθέτουν κομμάτια από τίγρεις, και κάνουν παράνομα συναλλαγές.

Το τραγικό της υπόθεσης είναι ότι έχουν απομείνει 30 άγριες τίγρεις του Βιετνάμ και του Λάος. Ο Δρ. Pieter Kat, ειδικός της οργάνωσης για τη προστασία των αιλουροειδών LionAid δήλωσε στην  Express: ‘Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι πληθυσμοί της άγριας τίγρης του Βιετνάμ έχουν αποδεκατιστεί, και έχουν απομείνει μόνο μερικές.’

‘Για τη μείωση του πληθυσμού αναμφίβολα ευθύνεται η λαθροθηρία για προϊόντα τίγρης. Ωστόσο, υπάρχουν και αποδείξεις ότι το Βιετνάμ, όπως και η Κίνα, εκτρέφουν τίγρεις σε αιχμαλωσία με σκοπό τη παραγωγή των αθέμιτων παραδοσιακών τους φαρμάκων.’ 

Credit: dailymail.co.uk

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta