Σοκαρισμένοι οι Επιστήμονες: Δείτε ΤΙ ανακάλυψαν Πίσω από το Μυστήριο του Τριγώνου των Βερμούδων και θα σας Σηκωθεί η Τρίχα!

Το μυστήριο που κρύβεται πίσω από το Τρίγωνο των Βερμούδων, μια περιοχή όπου εκατοντάδες αεροσκάφη και πλοία λέγεται ότι έχουν εξαφανιστεί κάτω από ανεξήγητες συνθήκες, ίσως επιτέλους να έχει λυθεί, τουλάχιστον έτσι ισχυρίζεται μια εκπομπή του Science Channel.

Μια ομάδα Αμερικανών επιστημόνων του πανεπιστημίου του Κολοράντο ανέλυσε εικόνες καιρού από δορυφόρο αυτής της διάσημης περιοχής και παρατήρησαν μια σειρά από ασυνήθιστα εξαγωνικά σύννεφα στη περιοχή. Οι μετεωρολόγοι θεωρούν ότι αυτά τα σύννεφα μπορεί να δρουν ως πραγματικές «βόμβες αέρα».

Πιστεύεται ότι η κύρια αιτία των μαινόμενων ανέμων που εύκολα ξεπερνούν τα 170 μίλια την ώρα. Αυτοί οι τυφώνες κυριολεκτικά «ανατινάζουν» τον αέρα και μπορούν να δημιουργήσουν κύματα που ξεπερνούν τα 13 μέτρα ύψος.

Κανένα πλοίο δεν μπορεί να γλιτώσει από μια τέτοια καταιγίδα και κανένα αεροσκάφος δεν αντέχει τέτοιους ανέμους.

Τα σύννεφα δεν δημιουργούν συνήθως ευθείες γωνίες. Ωστόσο, κρίνοντας από τις εικόνες του δορυφόρου, το Τρίγωνο των Βερμούδων αποτελεί εξαίρεση σε αυτόν τον κανόνα. Η ανακοίνωση αυτής της θεωρίας έχει κινητοποιήσει περαιτέρω έρευνα. Επιστήμονες από όλο τον κόσμο προσπαθούν να βρουν την αιτία για την παρουσία τέτοιων ανωμαλιών.

Το Τρίγωνο των Βερμούδων είναι μια τεράστια περιοχή στον Ατλαντικό Ωκεανό, ανάμεσα στη Φλόριντα, το Πουέρτο Ρίκο και τις Βερμούδες. Αυτή η περιοχή είναι διάσημη για μυστηριώδη φαινόμενα. Οι αναφορές φτάνουν μέχρι το 1945, όταν πέντε βομβαρδιστικά πλοία και ένα αεροπλάνο που στάλθηκε να τα βρει εξαφανίστηκαν χωρίς κανένα ίχνος.

Έκτοτε, άλλα 75 αεροσκάφη και εκατοντάδες πλοία έχουν χαθεί. Η τελευταία τραγωδία συνέβη το 2015, όταν το φορτηγό πλοίο «El Faro» εξαφανίστηκε στη περιοχή. 

Credit: BrightSide

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta