ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: Δείτε ΠΩΣ να βγείτε Ζωντανοί αν Κατά Λάθος πέσετε στις Ράγες του Μετρό.

Συνεχώς μας υπενθυμίζουν ότι το μετρό είναι ένα μέρος με αυξημένο κίνδυνο. Οι άνθρωποι που εργάζονται εκεί κάνουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών. Παρ’ όλα αυτά, ατυχήματα εξακολουθούν να συμβαίνουν.

Άνθρωποι που πέφτουν στις ράγες του μετρό – κάτι που μπορεί εύκολα να συμβεί κατά τις ώρες αιχμής – τις περισσότερες φορές δεν έχουν μεγάλη πιθανότητα να σωθούν. Αλλά η έλλειψη γνώσης σχετικά με το τι ενέργειες πρέπει να κάνουν, μαζί με τον πανικό, μπορεί μερικές φορές να οδηγήσουν στη χειρότερη δυνατή έκβαση.

Τι δεν πρέπει ποτέ να κάνετε:

Μην προσπαθήσετε να ανεβείτε μόνοι σας! Υπάρχει μια ράγα αγωγού κάτω από την πλατφόρμα, την οποία αν την αγγίξετε θα πάθετε ηλεκτροπληξία.

Τι πρέπει να κάνετε:

Αν δεν βλέπετε το επερχόμενο τρένο, θα πρέπει να τρέξετε ανάμεσα στις ράγες προς την κατεύθυνση που κινείται το τρένο, μέχρι το σημείο όπου θα σταματήσει το πρώτο βαγόνι. Ταυτόχρονα, φωνάξτε δυνατά για βοήθεια για να βεβαιωθείτε ότι κάποιος ειδοποιεί τους εργαζόμενους του μετρό.

Αν το τρένο πλησιάζει και δεν έχετε χρόνο, γρήγορα να ξαπλώστε στο κενό μεταξύ των σιδηροτροχιών, και καλύψτε το κεφάλι σας με τα χέρια σας.

Η απόσταση ανάμεσα στο κάτω μέρος αυτού του κενού και την κάτω πλευρά του βαγονιού είναι περίπου μισό μέτρο, οπότε αν έχετε ξαπλώσει σωστά, τίποτα δεν θα σας συμβεί

Credit: BrightSide

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta