Πρόγραμμα στέγασης στην Γερμανία έχει ενοίκιο μόλις 1 Δολάριο τον Χρόνο. Οι Κάτοικοι όμως θα πρέπει να κάνουν 3 Πράγματα…

Σε αυτό το πρόγραμμα εστίασης στο Augsburg της Γερμανίας, το ενοίκιο είναι μόλις 1 δολάριο τον χρόνο – χωρίς πλάκα! Ονομάζεται “Fuggerei” και είναι το πιο παλιό πρόγραμμα κοινωνικής εστίασης στον κόσμο.

Ξεκίνησε από έναν πλούσιο τραπεζίτη με το όνομα Jakob Fugger το 1521 και αναπτύχθηκε ιδιαίτερα για τα άτομα που έχουν ανάγκη υπό τρεις προϋποθέσεις και μέχρι σήμερα οι προϋποθέσεις αυτές δεν έχουν αλλάξει.

Οι κάτοικοι πρέπει να είναι από το Augsburg, πρέπει να είναι Καθολικοί και πρέπει να θεωρούνται “αξιοπρεπείς φτωχοί”. Παλιότερα έπρεπε να πουν κάποιες προσευχές και να κάνουν ομολογία πίστης κάθε μέρα στην οικογένεια Fugger.

Σήμερα το πρόγραμμα έχει 150 κατοίκους σε 140 διαμερίσματα που βρίσκονται σε 67 κτίρια. Είναι περικυκλωμένα από τείχη με τρεις εισόδους. Η κύρια είσοδος κλείνει κάθε βράδυ από τις 10 ως τις 5 το πρωί και φυλάσσεται. Όποιος γυρίσει πιο αργά από τις 10 το βράδυ, πρέπει να πληρώσει 50 λεπτά – το μισό νοίκι της χρονιάς! Φυσικά, οι κάτοικοι προσπαθούν να το αποφεύγουν αυτό.

Το απίστευτα χαμηλό ενοίκιο, για τα σημερινά δεδομένα, βασίζεται στην ιστορική τιμή ενοικίασης του “Rheingulden” (ενός χρυσού νομίσματος που χρησιμοποιούνταν στη περιοχή του Ρήνου στον Μεσαίωνα), η οποία είναι περίπου 1 δολάριο σήμερα.

Ακόμα και αν δεν πληροίτε τις προϋποθέσεις για να μείνετε στο Fuggerei, είναι ανοιχτό στους τουρίστες και αξίζει να το επισκεφτείτε. Είναι απίθανο ότι αυτή η ιδέα έχει κρατήσει 500 χρόνια!

Credit: hefty.co

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta