Προειδοποίηση-ΣΟΚ από τον Στήβεν Χώκινγκ: Πρέπει σύντομα να Κατοικήσουμε σε Νέο Πλανήτη αλλιώς θα Εξαφανιστούμε για Πάντα

Ο Stephen Hawking πιστεύει ότι οι μέρες μας πάνω στη γη είναι μετρημένες, εκτός και αν βρούμε άλλο πλανήτη για να ζήσουμε.

Σε μια πρόσφατη ομιλία του στην Οξφόρδη, ο περίφημος φυσικός ανέφερε, ότι είναι πολύ πιθανό η ανθρωπότητα να έχει ακόμη μόνο 1.000 χρόνια ύπαρξης.

Ο Hawking έχει επισημάνει πολλές φορές, ότι σύμφωνα με αυτά που βλέπει να συμβαίνουν στον πλανήτη μας, πιστεύει ότι η μοίρα μας είναι καταδικασμένη. Mε τον πυρηνικό πόλεμο να αυξάνεται και την παγκόσμια κλιματική αλλαγή, τα πράγματα έχουν αρχίσει να δυσκολεύουν για την ανθρωπότητα. Επίσης, έχει προειδοποιήσει ότι όσο αναπτύσσεται η τεχνητή νοημοσύνη, η ανθρωπότητα τελειώνει.

Λέει, πως ο μόνος τρόπος για να γλυτώσουμε από αυτούς τους κινδύνους, είναι να βρούμε έναν άλλο κατοικήσιμο πλανήτη. Τονίζει, ότι πρέπει να συνεχίσουμε να πηγαίνουμε στο διάστημα για το μέλλον της ανθρωπότητας, διότι δεν νομίζει πως μετά από 1.000 χρόνια θα ζούμε εάν δεν έχουμε διαφύγει σε κάποιον άλλο πλανήτη.

Η NASA, το 2009, έστειλε το διαστημόπλοιο Κέπλερ με την αποστολή να κάνει ακριβώς αυτό. Σχεδιάστηκε για να ψάξει τον κοντινότερο για τη γη, πλανήτη του γαλαξία μας, ο οποίος να βρίσκεται στη κατοικήσιμη ζώνη, δηλαδή σε τροχιά από αστέρια όμοια με τον ήλιο. Αυτή η ζώνη ονομάζεται Goldilocks zone, γιατί η πίεση και η θερμοκρασία του νερού είναι όπως πρέπει, ώστε να μπορέσει να υπάρξει ζωή σε αυτόν τον πλανήτη.

Φέτος, οι αστρονόμοι ανακάλυψαν την ύπαρξη του Proxima b, ενός πλανήτη ο οποίος βρίσκεται στην τροχιά του αστεριού Proxima της Goldilocks ζώνης. Επίσης, βρίσκεται μόνο 4,2 έτη φωτός μακριά μας, οπότε φαντάζει η καλύτερη επιλογή για διαφυγή.

Οτιδήποτε έχει καταφέρει ο πολιτισμός μας, είναι προϊόν της ανθρώπινης εξυπνάδας. Ήρθε η ώρα λοιπόν, να αρχίσουμε να ψάχνουμε τρόπους διαφυγής αν θέλουμε να υπάρξει μέλλον.

Credit: 9gag

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta