Παγκόσμιο ΣΟΚ! Ο Κόσμος Δεν θα είναι Ποτέ πια ο ίδιος Μετά την Ψήφιση του Brexit!

Η Βρετανία ψήφισε ξεκάθαρα υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ, αλλά αυτό είναι μόνο η αρχή μίας μεγάλης διαδικασίας που είναι απαραίτητη για να αποκοπεί η Βρετανία εντελώς. Αυτό το ιστορικό αποτέλεσμα σηματοδοτεί την ανεξάρτητη πορεία της Αγγλίας στις παγκόσμιες αγορές, ελευθερωμένη από τα δεσμά των Βρυξελλών. 

Άλλοι βέβαια υποστηρίζουν πως αυτό είναι το τέλος του δυτικού πολιτισμού, με την ήπειρο να βυθίζεται σε πόλεμο και πείνα. Όποια πλευρά και αν ισχύει, το μόνο σίγουρο είναι πως θα δούμε μεγάλες αλλαγές στο κοντινό μέλλον. Δείτε παρακάτω πώς θα είναι οι επόμενες 100 μέρες από το Brexit.

Σήμερα

Ο David Cameron ανακοίνωσε την παραίτησή του και υποσχέθηκε να εφαρμόσει τις επιθυμίες των Βρετανών. Έκανε επίσης μία έκκληση για σταθερότητα για να αποφύγει περαιτέρω αναταράξεις. Είπε πως θα μείνει στη θέση του για 3 μήνες ακόμα μέχρι να σταθεροποιηθούν τα πράγματα.

Εν τω μεταξύ, ο Καγκελάριος George Osborne ξεκίνησε συζητήσεις με το Θησαυροφυλάκιο, την τράπεζα της Αγγλίας και την Ευρωπαϊκή κεντρική Τράπεζα. Θέλουν να στηρίξουν την οικονομία και να εξασφαλίσουν τη χρηματοδότηση του τραπεζικού συστήματος.

Έτσι, το συντηρητικό κόμμα θα πρέπει να βγάλει καινούργιο ηγέτη. Προϊόντα και υπηρεσίες θα συνεχίσουν να ανταλλάσσονται ανάμεσα στην Βρετανία και την ΕΕ.

28-29 Ιουνίου 

Οι ηγέτες της ΕΕ θα συναντηθούν σε μία σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου το μοναδικό θέμα συζήτησης θα είναι το Brexit. Τότε, η Αγγλία θα ενημερώσει και επισήμως για την πρόθεσή τους για αποχώρηση, η οποία είναι ο επίσημος τρόπος αποχώρησης από την ΕΕ.

Θα ξεκινήσει μία εποχή 2 χρόνων κατά την οποία θα διαπραγματευτούν οι συνθήκες για το εμπόριο, το δίκαιο και την θεώρηση των visa. Η Μεγάλη Βρετανία μπορεί να φύγει και πιο νωρίς εάν οι όροι βρεθούν γρήγορα. Εάν όμως δεν συμφωνηθούν οι όροι μέχρι το τέλος αυτής της περιόδου, η χώρα θα μείνει ξεκρέμαστη.

Είναι κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί στο παρελθόν, οπότε οι ηγέτες της Βρετανίας έχουν δύσκολη δουλειά μπροστά τους.

6 Ιουλίου 

Καθώς έχει περάσει το πρώτο σοκ της αποχώρησης, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να διαπραγματευτεί μία νέα συμφωνία με την ΕΕ. Παρά την αστάθεια των αγορών, η αλλαγή στη ζωή των Βρετανών θα είναι πολύ μικρή.

Στις 6 Ιουλίου, ο κύριος Cameron θα απαντήσει δημόσια για το θέμα του Iraq, λίγο πριν τη συνάντηση κορυφής του Nato.

21 Ιουλίου

Το κοινοβούλιο κάνει την καλοκαιρινή διακοπή, αλλά οι υπουργοί θα έχουν πολύ δουλειά μπροστά τους για να ξεκουραστούν. Βέβαια ήδη θα έχει γίνει πρόβλεψη των επιπτώσεων και έχουν ξεκινήσει αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Αλλά εάν ο Cameron είναι ακόμα στη θέση του, θα παίζει έναν ουδέτερο ρόλο. Ήταν τόσο ένθερμος υποστηρικτής της παραμονής, που δεν θα θεωρείται καλός διαπραγματευτής. Πιθανώς, ο υποστηρικτής του Brexit, Michael Gove, να πάρει αυτό τον ρόλο.

Θα κληθούν προσωπικότητες από όλα τα κόμματα και όλες τις κοινωνικές ομάδες να πάρουν μέρος στην διαπραγμάτευση για το καλό της χώρας.

Όσο για το νόμισμα της χώρας, η στερλίνα αναμένεται να έχει πτώση τουλάχιστον για την αρχή, κάτι που θα δυσκολέψει τις εισαγωγές και τον τουρισμό, αλλά θα διευκολύνει τις εξαγωγές.

Μέσα Αυγούστου

Οι επιπτώσεις θα αρχίσουν να φαίνονται και στην υπόλοιπη ΕΕ, καθώς οι άλλες χώρες θα σκέφτονται τη πιθανότητα να μπορούν και αυτές να επιβιώσουν και αυτές έξω από την ένωση. Βέβαια, πολλοί φοβούνται πως η Ευρώπη δεν είναι έτοιμη να αντέξει την αποχώρηση της Βρετανίας.

Η πολιτική αναταραχή θα είναι πιθανώς η μεγαλύτερη απειλή του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σεπτέμβριος 

Το κοινοβούλιο ανοίγει ξανά και αυτή η χρονιά προβλέπεται πολύ δύσκολη. Θα ψηφιστεί το σταμάτημα του δικαιώματος των πολιτών της ΕΕ να εισέρχονται ελεύθερα στην χώρα. Δεν είναι ξεκάθαρο όμως πόσο γρήγορα θα καταφέρει η Αγγλία να κόψει τους δεσμούς της με τις Βρυξέλλες.

Πιθανώς να γίνει μία προσπάθεια να σταματήσει η έξοδος ή να διατηρηθεί η συνεργασία υπό κάποια μορφή. Αυτό όμως θα πυροδοτούσε τεράστιες αντιδράσεις και θα αμφισβητούνταν ολόκληρο το πολιτικό τους σύστημα.

5 Οκτωβρίου

Αυτή η εποχή του χρόνου είναι πάντα πολύ έντονη, αλλά φέτος τα πράγματα θα είναι πολύ πιο δύσκολα. Η ανακατάταξη του μίγματος πολιτικής θα είναι τεράστιο για την Βρετανία και την Ευρώπη.

Μετά από 100 μέρες, ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας θα μπορέσει να ανακοινώσει δημόσια πως η Βρετανία έχει ξεκινήσει μία καινούργια πορεία, ανεξάρτητη από τις Βρυξέλλες. 

Credit: dailymail.co.uk

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta