Πήρε ένα Νυστέρι και άρχισε να Αφαιρεί την Τεράστια Κύστη από το Πρόσωπο του Φίλου της. Αντέχεις να δεις τη Συνέχεια;

Στο παρακάτω βίντεο 10 λεπτών θα δείτε μια γυναίκα, Lila W, να χρησιμοποιεί νυστέρι, λαβίδα, νυχοκόπτη και τα χέρια της για να απομακρύνει την κύστη. Σε αντίθεση με τις κύστεις ακμής, οι πραγματικές κύστεις θεραπεύονται από γιατρούς σαν σοβαρές παθήσεις οι οποίες δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται στο σπίτι.

Το βίντεο ονομάζεται “Ο εξορκισμός του Aaron” και δείχνει την γυναίκα να πιέζει και να βγάζει την κύστη μέχρι που βγαίνει ολόκληρη έξω. Έχει πάνω από ένα εκατομμύριο προβολές στο YouTube και οι θεατές – απλοί άνθρωποι αλλά και γιατροί – έμειναν με το στόμα ανοιχτό.

“Σε αυτό το βίντεο αφαιρείται μια πραγματική κύστη, το οποίο είναι κάπως σοκαριστικό”, λέει ο Dr Debra Jal, μέλος του συλλόγου δερματολόγων της Νέα Υόρκης, στη Daily Mail Online.

“Μια πραγματική κύστη έχει μια κάψουλα και ο μόνος τρόπος να θεραπευτεί αποτελεσματικά είναι σε ιατρείο.” Οι κύστεις είναι εξογκώματα με ανοιχτό χρώμα, δεν αναπτύσσονται γρήγορα και δεν πονάνε. Μέσα είναι γεμάτες με μια πηχτή ουσία η οποία έχει μια έντονη μυρωδιά, σαν χαλασμένο τυρί.

Αναπτύσσονται λόγω συσσώρευσης της πρωτεΐνης κερατίνης. Η πρωτεΐνη, η οποία υπάρχει στα κύτταρα του δέρματος, παγιδεύεται κάτω από το δέρμα που είναι κατεστραμμένο από την ακμή ή από την έκθεση στον ήλιο. Χωρίς διέξοδο, η πρωτεΐνη συσσωρεύεται και σχηματίζει εξόγκωμα. Κανονικά, μια πραγματική κύστη – ή “επιδερμική κύστη” – πρέπει να καθαρίζεται πολύ καλά με οινόπνευμα, λέει ο Dr Jal.

Λόγω της οδυνηρής και δύσκολης διαδικασίας που χρειάζεται για να βγει, οι γιατροί κάνουν τοπική αναισθησία, όπως λιδοκαΐνη, στο πρόσωπο του ασθενούς. Χρησιμοποιείται νυστέρι για να γίνει τομή και η κάψουλα πιέζεται και τραβιέται προς τα έξω. Γίνονται ράμματα για να θεραπευτεί η πληγή. Χρειάζεται να μείνουν για 7 μέρες ως και 2 εβδομάδες.

Μετά την επούλωση μένει ένα μικρό σημάδι από το σημείο που βρισκόταν η κύστη. Οι κύστεις ακμής από την άλλη έχουν πιο απλή θεραπεία. Σε αντίθεση με τις πραγματικές κύστεις, οι κύστεις ακμής – ή “σμηγματογόνες κύστεις” – δεν έχουν κάψουλα.

Οι κύστεις ακμής αντιμετωπίζονται με ένεση κορτιζόνης σε ιατρείο. Η διαδικασία διαρκεί 10 λεπτά και οποιοδήποτε σημάδι από την κύστη ή την επέμβαση εξαφανίζεται μέσα σε λίγες μέρες. Δεν είναι ξεκάθαρο αν η Lila W ή ο Aaron έχουν γνώσεις ιατρικής.

Η περιγραφή του βίντεο λέει σε κάποιο σημείο: “Παρακαλώ μην σχολιάσετε ότι έπρεπε να πάει σε κάποιο ιατρείο ή ότι δεν ήξερα τι έκανα. Ήταν αδύνατο να πάμε σε γιατρό και ήξερα τι έκανα. Κυρίως.”

Δείτε το σοκαριστικό βίντεο:

Credit: dailymail.co.uks

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta