Ο Ρος Γκέλερ είναι το Χειρότερο Πράγμα που συνέβη ποτέ στα Φιλαράκια!

Ο Ross υπήρξε απαίσιος άνθρωπος από τότε που γεννήθηκε.

Θυμάστε το επεισόδιο με τον Brad Pitt, όπου η Rachel ανακαλύπτει ότι ο χαρακτήρας του Brad Pitt τη μισεί; Όλα άρχισαν, όταν ο Ross ξεκίνησε την ομάδα «Μισώ τη Rachel Green» στο λύκειο μόνο και μόνο επειδή δεν ενδιαφερόταν για αυτόν.

Ο Ross ήταν ερωτευμένος με τη σε Rachel από τότε που ήταν 17 ετών, όταν ήταν φίλες με τη μικρότερη αδελφή του. Αυτό είναι λίγο εμμονικό, έτσι δεν είναι Ross; Αλλά το χειρότερο είναι ότι ο ίδιος πιστεύει ότι η Rachel του χρωστάει κάτι, εδώ και χρόνια.

«Είμαι ο Ross Geller και οι γυναίκες μου χρωστάνε, απλά επειδή είμαι ο Ross Geller».

Τα αποδεικτικά στοιχεία είναι εκεί από την πρώτη κιόλας σεζόν των Friends:

Όταν η Rachel εμφανίζεται στο Central Perk μετά την φυγή από το γάμο της και τρέχει στην παιδική της φίλη, Monica. Ο Ross αμέσως έλκεται από τη Rachel, αλλά ο ίδιος αρχίζει να ενεργεί σαν ανόητος.

Το σχέδιο του Ross για να κάνει τη Rachel να τον ερωτευτεί είναι να σαμποτάρει κάθε είδους σχέση ή ενδιαφέρον που έχει (πάντα πίσω από την πλάτη της, φυσικά) και να ενεργεί σαν φίλος της, προκειμένου να επωφεληθεί όταν είναι ευάλωτη, έτσι ώστε αυτή να τον ερωτευτεί.

Ο Ross χρησιμοποιεί την τυπική συμπεριφορά «καλό παιδί», όταν μιλάει με τους φίλους και τους συναδέλφους για τη σχέση τους. Λειτουργεί συνεχώς σαν να είναι θύμα και χρησιμοποιεί δύο βασικές φράσεις: «οι γυναίκες πάντα προτιμούν τα κακά αγόρια» (σαν να είναι ο Ross κάποιο είδος αγγέλου) και «η Rachel με υποτιμά και με βάζει στο friendzone» (μήπως να σταματήσεις να τη βάζεις στη θέση του relationship zone και να σταματήσεις να προσποιείσαι ότι είσαι φίλος της;)

Ο Ross είναι κτητικός και χειραγωγεί.

Ο Ross είναι αηδιαστικά κτητικός. Όταν η Rachel βρίσκει δουλειά στο Bloomingdale και αρχίζει να αισθάνεται πλήρης επαγγελματικά και προσωπικά, ο Ross αποφασίζει να την κάνει να αισθάνεται ένοχη για την επιτυχία της και την κατηγορεί ότι «δεν έχει αρκετό χρόνο γι ‘αυτόν». E λοιπόν, Ross, ηρέμησε, μπορεί να έχει λιγότερο χρόνο για να σε λατρεύει, αλλά φαίνεται πιο ευτυχισμένη τώρα! Δεν μπορείς να είσαι πιο υποστηρικτικός;

Αλλά η Rachel δεν είναι το μόνο θύμα της κτητικής του συμπεριφοράς. Θυμάστε την Elizabeth, τη μαθήτρια / φίλη που Ross που θύμωσε επειδή ήθελε να φορέσει μπικίνι; Άπαπα!

Ο Ross είναι παθολογικά ζηλιάρης.

Θυμάστε τον συνεργάτη της Rachel, τον Mark; Ο Ross ξεκινά ουσιαστικά να κατασκοπεύει τη Rachel και εμφανίζεται αιφνιδιαστικά στο γραφείο της μόνο και μόνο για να δει αν αυτή έχει κάποια σχέση μαζί του.

Ακόμα κι αν ο Ross δεν εμπιστεύεται τον Mark, δεν θα πρέπει να έχει τουλάχιστον εμπιστοσύνη στη Rachel;

Ο Ross νομίζει ότι είναι ανώτερος από όλους.

Ο Ross γνωρίζει πολλά για τους δεινόσαυρους και τα βράχια, αλλά δεν του δίνει το δικαίωμα να πιστεύει ότι είναι καλύτερος από όλους.

Ωστόσο, στο μαγικό κόσμο του Ross Geller, το να είσαι ακαδημαϊκός μετατρέπει αμέσως κάποιον καλύτερο από κάποιον που δεν είναι. Και δεν φοβάται να δείξει την περιφρόνησή του για τους άλλους: κοροϊδεύει συνεχώς τον Joey, ο οποίος μπορεί να είναι λιγότερο ευφυής, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερη επιτυχία με τις γυναίκες (κάτι που απεχθάνεται ο Ross). Αλλά, πάνω απ ‘όλα, είναι απίστευτο το πόσο περιφρονητικός μπορεί να είναι για την κοπέλα του (και υποτίθεται την «αγάπη της ζωής του»), Rachel.

Ο Ross κάνει ακόμη και μια λίστα με τα πόσα πράγματα αντιπαθεί στη Rachel, η οποία περιλαμβάνει πράγματα όπως «κακομαθημένη, ασχολείται πολύ με την εμφάνισή της, είναι απλά μια σερβιτόρα». Εντάξει, η Rachel μπορεί να είναι λίγο κακομαθημένη, αλλά εγκαταλείπει όλη της τη ζωή και αρχίζει να δουλεύει ως σερβιτόρα κι έτσι δεν χρειάζεται να επιστρέψει πίσω για να ζήσει με τους γονείς της (ή έναν σύζυγο που δεν αγαπά). Σίγουρα, η Rachel ανησυχεί για την εμφάνισή της, αλλά αυτό είναι ακριβώς που την οδηγεί σε μια θέση εργασίας στον κόσμο της μόδας. Και, τέλος, «είναι απλά μια σερβιτόρα»; Ο Ross είναι παλαιών αρχών και ανόητος.

Και τέλος, δεν έχει σημασία τι, ο Ross Geller κάνει τα πάντα να αφορούν αυτόν στο τέλος.

Όταν η πρώην σύζυγός του, του αποκαλύπτει ότι είναι έγκυος με το παιδί του, αυτό που κάνει ο Ross από τη στιγμή που του το λέει, μέχρι την στιγμή που το παιδί γεννιέται είναι να προσπαθήσει να αποδείξει ότι είναι καλύτερος από τη νέα φίλη της πρώην συζύγου του. Δεν κάνει τίποτα για το μωρό ή για την έγκυο πρώην σύζυγό του. Όταν η Rachel ετοιμάζεται να πει στον Ross ότι είναι έγκυος, απλά υποθέτει ότι είναι εκεί για να τον ρωτήσει αν μπορούν να είναι ξανά μαζί, γιατί πώς θα μπορούσε να μην εξακολουθεί να είναι ερωτευμένη με τον υπέροχο Ross Gellar;

Και ούτω καθεξής… ο Ross είναι εγωιστής στη δυστυχία του για 10 σεζόν και παραπονιέται για το πόσο «κακά πράγματα συμβαίνουν μόνο σε καλούς ανθρώπους», ώστε να μην χρειάζεται να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι, ίσως αν έχεις τόσα πολλά προβλήματα και τεταμένες σχέσεις, τότε ίσως εσύ είσαι το πρόβλημα, Ross Geller!

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta