Οι Ψυχολόγοι Μίλησαν: ΑΥΤΕΣ οι 4 Συμπεριφορές είναι οι Κυριότερες Αιτίες Διαζυγίου. Δείτε ΠΩΣ να τις Διορθώσετε!

Οι σχέσεις είναι επιστήμη. Ο Αμερικανός ψυχολόγος John Gottmann ερευνά τις σχέσεις εδώ και 40 χρόνια και ανακάλυψε 4 επικίνδυνες συμπεριφορές τις οποίες αποκαλεί «Οι 4 Καβαλάρηδες της Αποκάλυψης». Σας προτείνουμε να μελετήσετε τις προτάσεις του προσεκτικά ώστε να σώσετε την σχέση σας από την μιζέρια.

1. Περιφρόνηση

Ενδείξεις: Ένας από τους συντρόφους κοροϊδεύει τον άλλο ιδιωτικά ή δημόσια, του δίνει προσβλητικά παρατσούκλια επίτηδες και δεν δίνει αξία στην άποψη του άλλου. Πιο απλά, δείχνει ότι δεν εκτιμά τον σύντροφο του και ότι νιώθει πιο σημαντικός.

Πώς να το διορθώσετε: Βάλτε τον εαυτό σας στην θέση ενός αγαπημένου προσώπου που έγινε αντικείμενο κοροϊδίας και προσπαθήστε να δείτε την κατάσταση μέσα από τα μάτια του. Υπενθυμίστε στον εαυτό σας πόσο το αγαπάτε κάθε φορά που θέλετε να το κοροϊδέψετε.

2. Κριτική

Ενδείξεις: Ένας από τους συντρόφους ενοχλείται με κάθε λάθος του άλλου και αναφέρει παρόμοιες καταστάσεις του παρελθόντος. Έτσι, δεν επικρίνει πλέον το λάθος του συντρόφου του, αλλά την προσωπικότητα του, καταλήγοντας σε φράσεις όπως «Κάνεις τα πάντα λάθος».

Πώς να το διορθώσετε: Μην χρησιμοποιείτε επιθετικό τόνο στις συζητήσεις και μην μεταμορφώνετε ένα απλό λάθος σε εκατομμύρια άλλα. Αν ζητήσετε ήρεμα από τον σύντροφο σας να κάνει κάτι διαφορετικά την επόμενη φορά και, ακόμα καλύτερα, το πείτε χωρίς να δίνετε μεγάλη σημασία στην κατάσταση, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ καλύτερο.

3. Αμυντική συμπεριφορά

Ενδείξεις: Ένας από τουw δύο νομίζει ότι έκανε κάτι λάθος και για να αποφύγει την κριτική, προσπαθεί αμέσως να αμυνθεί με επιθετικό τρόπο. Συνήθως ακούγονται φράσεις όπως «Βασικά, δεν έπρεπε να το είχα κάνει!», «Δεν είναι δικό μου λάθος!», κλπ. Έτσι, ο άλλος απαντά απότομα και η κατάσταση καταλήγει σε αμοιβαία παράπονα.

Πώς να το διορθώσετε: Σε τέτοιες περιπτώσεις είναι πιο εύκολο να αναλάβετε την ευθύνη για την συμπεριφορά σας και να ζητήσετε συγγνώμη όταν πρέπει. Έτσι δεν θα σπαταλήσετε χρόνο σε έναν άσκοπο καβγά και θα μπορέσετε να τον εκμεταλλευτείτε για πιο ευχάριστα πράγματα.

4. Αποφεύγει τις αντιπαραθέσεις

Ενδείξεις: Όταν κάποιοι αισθάνονται ότι έρχεται καταιγίδα, προτιμούν να απαντούν στα παράπονα γρήγορα και χωρίς συναισθήματα. Εναλλακτικά, αγνοούν τον σύντροφο τους με κάθε πιθανό τρόπο.

Πώς να το διορθώσετε: Μην τρέξετε μακριά ή μείνετε μόνοι με τα συναισθήματα σας. Προσπαθήστε να λύσετε το πρόβλημα με ηρεμία, γιατί διαφορετικά μπορεί να έρθει ξανά στην επιφάνεια μεγεθυμένο.

Εσείς τι πιστεύετε;

Credit: brightside.me

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta