Οι Γιατροί Άνοιξαν την Κοιλιά του Μωρού για να Αφαιρέσουν ένα Όγκο. Στο Εσωτερικό του όμως Ανακάλυψαν Δύο…

Οι γονείς και οι γιατροί πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για εκπλήξεις κατά τη διάρκεια του τοκετού, αλλά μερικές φορές συμβαίνει κάτι τόσο παράξενο, που ακόμα και έμπειροι γιατροί πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους για να κρατήσουν την ψυχραιμία τους.

Αυτό ακριβώς συνέβη πριν από μερικά χρόνια στο Χονγκ Κονγκ. Ένα κοριτσάκι γεννήθηκε με ένα εξαιρετικά διογκωμένο στομάχι, το οποίο οι γιατροί αρχικά νόμιζα ότι οφειλόταν σε όγκο. Μετά από υπέρηχο, προχώρησαν σε επέμβαση για να αφαιρέσουν τον μυστηριώδη όγκο. Αλλά αυτό που ανακάλυψαν μέσα στη κοιλιά του μωρού, έμοιαζε με κάτι βγαλμένο από εφιάλτη.

Μεταξύ της σπονδυλικής στήλης και των νεφρών, οι γιατροί ανακάλυψαν δύο μεγάλες μάζες ιστών που δεν ήταν όμως καρκινικοί όγκοι. Γρήγορα έγινε προφανές, ότι το βρέφος κυοφορούσε δύο έμβρυα, ένα οκτώ εβδομάδων και ένα δέκα εβδομάδων. Και τα δύο έμβρυα είχαν ομφάλιο λώρο, άκρα, σπονδυλική στήλη, εγκέφαλο, και έντερα. Είχαν μήκος 13,7 και 14,5 ίντσες αντίστοιχα. Οι γιατροί έπαθαν σοκ και προχώρησαν σε αφαίρεση τις μάζες ιστών από το σώμα του μωρού.

Αυτό που στην αρχή φαινόταν να είναι μια παράξενη εγκυμοσύνη, αποδείχθηκε ότι ήταν ένα περιστατικό λεγόμενο ως «έμβρυο μέσα σε έμβρυο.» Σε αυτές τις εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, αναπτύσσονται πολλαπλά έμβρυα μέσα στη μήτρα, αλλά αντί να αναπτυχθούν δίδυμα – ή όπως στην προκειμένη περίπτωση τρίδυμα – ένα από αυτά αναπτύσσεται «τριγύρω» από τα υπόλοιπα και καταλήγουν να ενσωματωθούν από το σώμα του.

Έχουν καταγραφεί μόνο μερικές εκατοντάδες περιπτώσεις τέτοιες περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι υπάρχουν πιθανώς περιπτώσεις που περνούν απαρατήρητες, καθώς δεν προκαλούν εμφανή συμπτώματα, και τα άτομα αυτά ζουν τη ζωή τους χωρίς ποτέ να γνωρίζουν ότι κυοφορούν το δίδυμο έμβρυο του αδελφού τους μέσα τους.

Ωστόσο, σε ορισμένες ακραίες περιπτώσεις, τα άκρα του παρασιτικού εμβρύου μπορεί να αναπτυχθούν πολύ αργότερα. Το 2012, ένα ένδεκαχρονο κορίτσι στην Κίνα έγινε διάσημο, όταν το ένα τρίτο χέρι άρχισε να μεγαλώνει στην πλάτη της.

Η πιο γνωστή περίπτωση παρασιτικού εμβρύου έρχεται από την Ινδία. Το 1999, ο 36χρονος Sanju Bhagat υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την πρησμένη κοιλιά του. Οι γιατροί έμειναν έκπληκτοι όταν αφαίρεσαν ένα σχεδόν πλήρως διαμορφωμένο ανθρώπινο έμβρυο από την κοιλιά του Sanju!

Credit: Hefty

Related posts

Έρχονται βαριές ποινές: Στη φυλακή όσοι έχουν χρέη προς το Ελληνικό Δημόσιο – Ποıοı κινδυνεύουν άμεσα

25η Μαρτίου – Ξέσπασε ο Μητροπολίτης Κοζάνης: «Ντpoπή να τρώμε μπακαλιάρο για το έθιμο»

Επανήλθαν Facebook, Instagram και Messenger – Η απάντηση της Meta